Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hehe,jag får bada efter varje promenad, oftast varje dag i princip, om jag inte hittat en någorlunda torr plats eller om det är kallt och fruset. Då får jag torka rejält ändå.Så trött på vädret. Hundarnas päls på benen blir så äcklig så fort i detta väder som just nu är en kombination av regn, slask och vägsalt
Behöver bada tassarna och mage minst en gång i veckan under denna period. Längtar till våren
Alvin har två fettknölar, var också orolig för vad det var men veterinären lugnade mig, det är ingen fara alls. Ska dock hålla koll på det. Klämmer på dom ibland och nojar över ifall dom växer men det tror jag inte dom gjort.Tycker mig känna en knöl på ena sidan av Aysus buk... Måste känna på den mer ordentligt imorgon och jämföra med andra sidan. Kan ändå inte låta bli att fundera... Hon är trots allt 9 1/2 år nu. Det är vanligt med tumörer på äldre salukis och en vanlig dödsorsak också (även om många blir betydligt äldre än 10 år). När hon ultraljudades förra våren hittades ingenting någonstans, då ultraljudade vi just för att hon hade en juvertumör och vi ville kolla om det spridit sig innan en operation. Kanske borde boka in en veterinärtid igen för att ultraljuda och kolla vad det är jag hittat nu...
Återkommande öroninflammationer tyder på underliggande allergi och bör utredas därefter, helst hos hudmottagning/hudspecialist. Päls i öronen ger i sig inte öroninflammation men det kan vara en bidragande orsak till dåligt behandlingssvar. Något som heter ”öronbarn” finns inte hos hund utan det används oftast av personer som inte är intresserade av att ta reda på det underliggande problemet.Alvin har öroninflammation igen, det går så sjukt snabbt för honom att utveckla det. Igår låg jag med näsan inborrad i hans nos och huvud och kände varken någon doft eller klibb i örat. Imorse när morgon goset såg jag att det var klibbigt och luktade lite, tog bort den lilla tussen päls för att se och han var röd och irriterad i örat.
Som tur har det öppnat en ny veterinärklinik på ca 10-15 minuters gångavstånd. Så skönt! Ska vara där vid 11, antar att dom kommer ta prov från örat och kika hur det ser ut inne och få kortison att droppa i örat och smörja på öronlappen. Hoppas inte trumhinnan spruckit.
Han får det om och om igen, som ett öronbarn. Trimmar ju ändå bort pälsen med jämna mellanrum och håller koll, ändå blir det så. Är ju bara ett par månader eller ett halvår sen, så tätt inpå brukar det inte vara.
Min förra hund hade problem med öronen, det blev mycket bättre när hon började äta allergifoder och att jag var noga med att rycka hår och hade i nån speciell öronrengöringAlvin har öroninflammation igen, det går så sjukt snabbt för honom att utveckla det. Igår låg jag med näsan inborrad i hans nos och huvud och kände varken någon doft eller klibb i örat. Imorse när morgon goset såg jag att det var klibbigt och luktade lite, tog bort den lilla tussen päls för att se och han var röd och irriterad i örat.
Som tur har det öppnat en ny veterinärklinik på ca 10-15 minuters gångavstånd. Så skönt! Ska vara där vid 11, antar att dom kommer ta prov från örat och kika hur det ser ut inne och få kortison att droppa i örat och smörja på öronlappen. Hoppas inte trumhinnan spruckit.
Han får det om och om igen, som ett öronbarn. Trimmar ju ändå bort pälsen med jämna mellanrum och håller koll, ändå blir det så. Är ju bara ett par månader eller ett halvår sen, så tätt inpå brukar det inte vara.
Intresserad är jag definitivt, det kan jag lova, låter lite illa när du antyder att jag är en av ”såna personer som inte är intresserade”Återkommande öroninflammationer tyder på underliggande allergi och bör utredas därefter, helst hos hudmottagning/hudspecialist. Päls i öronen ger i sig inte öroninflammation men det kan vara en bidragande orsak till dåligt behandlingssvar. Något som heter ”öronbarn” finns inte hos hund utan det används oftast av personer som inte är intresserade av att ta reda på det underliggande problemet.
Jag ska diskutera kost med veterinären, han äter redan veterinärkost för magproblem och så jag kan inte bara byta utan jag måste diskutera med veterinären när jag ska på återbesök. Visste inte att det hade med allergier att göra när dom får svamp i öronen.Min förra hund hade problem med öronen, det blev mycket bättre när hon började äta allergifoder och att jag var noga med att rycka hår och hade i nån speciell öronrengöring
Lite hårt att, i det här sammanhanget åtminstone, säga att det används av personer som inte är intresserade. Det kan ju helt enkelt vara pga att man inte vet "bättre" eller att man inte gjort den kopplingen än, inte nödvändigtvis för att man duckar för problemet eller inte vill gräva i det.Något som heter ”öronbarn” finns inte hos hund utan det används oftast av personer som inte är intresserade av att ta reda på det underliggande problemet.
Kan stress ge problem med öronen? Min mamma påstår att det är därför en av hundarna får problem ibland, jag är lite skeptisk.Återkommande öroninflammationer tyder på underliggande allergi och bör utredas därefter, helst hos hudmottagning/hudspecialist. Päls i öronen ger i sig inte öroninflammation men det kan vara en bidragande orsak till dåligt behandlingssvar. Något som heter ”öronbarn” finns inte hos hund utan det används oftast av personer som inte är intresserade av att ta reda på det underliggande problemet.
Det var inte det jag gjorde, utan jag ville bara förklara att det inte finns några likheter med barn som får återkommande öroninflammationer. Det är tyvärr vanligt att djurägare trivialiserar hundens återkommande öroninflammationer, men jag säger inte att du gör det.Intresserad är jag definitivt, det kan jag lova, låter lite illa när du antyder att jag är en av ”såna personer som inte är intresserade”
Nej. Däremot kan hunden bli stressad av att ha återkommande klåda och smärta från öronen.Kan stress ge problem med öronen? Min mamma påstår att det är därför en av hundarna får problem ibland, jag är lite skeptisk.
Jag kunde absolut ha uttryckt mig annorlunda, det var inte meningen att låta hård.Lite hårt att, i det här sammanhanget åtminstone, säga att det används av personer som inte är intresserade. Det kan ju helt enkelt vara pga att man inte vet "bättre" eller att man inte gjort den kopplingen än, inte nödvändigtvis för att man duckar för problemet eller inte vill gräva i det.
Aldrig, det skulle kunna driva mig som dobermannägare helt vansinnig i ren nojja.Brukar ni räkna andetag eller puls?
Nej jag kollar hjärtat med ultraljud årligen istället, för att kunna veta när medicin ska sättas in (min ena har ett lindrigt blåsljud). Jag vill inte vänta till hunden evtl hamnar i svikt.Varit hos veterinären nu, det var svamp även i det örat som såg helt friskt ut. Veterinären såg det inte heller förrän hon lyste i örat och tittade in. Ska tillbaka om 2 veckor. Betnovat i båda öronen i 14 dagar. Vet att det brukar hjälpa så är inte orolig för det. Jag frågade om hon trodde att han hade ont. Hon sa att han nog kände av det och har lite ont men inte behöver smärtstillande för att det var relativt bra.
Trevlig veterinär på vår nya klinik, hon gjorde en allmänundersökning och jag fick beröm för min tandborstning för att han knappt har något plack trots att han är 10,5 år.
Hon lyssnade på hjärtat som dom brukar och det var oförändrat, mellanstarkt blåsljud. Hålla koll och räkna andetag regelbundet var uppmaningen, mest så jag ska veta nu när det är bra hur det ska vara.
Brukar ni räkna andetag eller puls?
Tack för bra input. Han går på ultraljud varje år, det kommer en hjärtspecialist ett par veckor varje höst så då går vi till honom.Nej jag kollar hjärtat med ultraljud årligen istället, för att kunna veta när medicin ska sättas in (min ena har ett lindrigt blåsljud). Jag vill inte vänta till hunden evtl hamnar i svikt.
Om hunden börjar visa kliniska symtom som till exempel ökad andning eller kontinuerligt förhöjd eller oregelbunden puls betyder det oftast att hunden redan hamnat i hjärtsvikt eller fått andra allvarliga problem så det allra bästa är ultraljud av hjärtat regelbundet. Hur ofta beror på typ av sjukdom och sjukdomsgrad, för min räcker det årligen i nuläget enligt hjärtspecialist.