Lunch
Nä, ok då. SÅ illa var det väl inte (fast inte så långt ifrån...) men det är inte den smidigaste dagen jag varit med om... Men jag la in en bild iaf
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Aj!
Lika dyrt upplever jag det inte här, men jag lägger nog orimligt mycket tid på att hitta prisvärda grönsaker just nu. Vägrar betala 49 kr kilot för fänkål om jag inte får köpa den av piffig bonde och ekorekodeluxe. 15 känns okej, blir så ledsen när den kostar 2kr/kilot.
Min lokale grönsaksdealer stänger redan klockan 19 och jag hinner i princip aldrig dit innan dess för tillfället Så jag äter det som för tillfället är lite billigare på Ica. Väldigt mycket morötter blir det... Jag längtar hett efter rotselleri, men kan inte med att betala 45 kronor per kilo. Om hösten! Jag förstår att det finns goda skäl till att det är dyrt, men det sviiiider.Möllevångstorget är min grönsaksdealer just nu. Alltid bra pris och det funkar att pruta. En del grönsaker/frukt går dessutom att hitta ekologiskt, men det är olika vilka från gång till gång, och det är ofta danskt "ökologiskt". Har inte så bra koll på deras eko-lagar.
Alltså. Jag är stum. Jag har aldrig i privat ägo sett en så stor samling så varierade lunchlådor i hela mitt liv.Visa bifogad fil 21505Matlådor. Jag fick den torftiga libanesiska. Under mandelberget finns fjällröding, den vita klumpen är torskrygg med pepparrot.
Jag tror inte att det är så stor skillnad när det gäller ekologiskt. Alltså om du jämför ekologiskt med ekologiskt, inte ekologiskt med tex Krav. Det finns ju en EU-standard för ekologiskt, som dock inte är imponerande när det kommer till animalieprodukter.Möllevångstorget är min grönsaksdealer just nu. Alltid bra pris och det funkar att pruta. En del grönsaker/frukt går dessutom att hitta ekologiskt, men det är olika vilka från gång till gång, och det är ofta danskt "ökologiskt". Har inte så bra koll på deras eko-lagar.
Jag är ju lite off från den svenska maten just nu, men det är alltså dyra grönsaker i år och vi tror att det har att göra med bristen på vatten i somras? Jag köper liksom färska, lokala persimoner och persikor för betydligt lägre kilopris, och då är det här ändå en dyr del av Sicilien! (Tex dyrare att äta ute än i Rom, vid samma standard på maten.)Min lokale grönsaksdealer stänger redan klockan 19 och jag hinner i princip aldrig dit innan dess för tillfället Så jag äter det som för tillfället är lite billigare på Ica. Väldigt mycket morötter blir det... Jag längtar hett efter rotselleri, men kan inte med att betala 45 kronor per kilo. Om hösten! Jag förstår att det finns goda skäl till att det är dyrt, men det sviiiider.
Var? Restaurangen, alltså?Igår hittade jag chili bites i frysen, veganska små "nuggets" från Garant, gjorda på kidneybönor och grejer. Har för mig att @Hyacinth har berättat att hennes BARN gillar dem och det gjorde även jag. Massor med ångkokta grönsaker till, och en tomat.
Att jag sedan blev tvungen att äta lite kanelknäcke med Bregott innan läggdags ser jag som en bonus.
Och om bilder nu uppmuntras så är här en bild på kycklingen från i förrgår också:
Och varför inte dagens lunch, när jag ändå är i farten?
Blev bjuden av en leverantör, jag brukar inte äta så här flott på blanka onsdagen. Cajunkryddad kycklingfilé med dragonsmör, morotscrudité och potatiskaka med Västerbottenost. Ruskigt gott. Älskar denna restaurangen, den ligger i ett hotell och har lite "mad scientist"-tema, massa gamla skojiga skrivmaskiner och flygmaskiner och molekylmodeller och sånt överallt. Vattentillbringarna är som gamla mätglas och... ja, ni fattar. Skojigt!
Kan inte riktigt trycka gilla på tillgång till lokala persimoner och persikor. Jag är alldeles för avundsjuk!Jag är ju lite off från den svenska maten just nu, men det är alltså dyra grönsaker i år och vi tror att det har att göra med bristen på vatten i somras? Jag köper liksom färska, lokala persimoner och persikor för betydligt lägre kilopris, och då är det här ändå en dyr del av Sicilien! (Tex dyrare att äta ute än i Rom, vid samma standard på maten.)
Fast allra bäst är att jag har haft tillfälle att plocka en och annan av dessa frukter direkt från träden, plus ett flertal mer eller mindre odefinierade citrusfrukter, plus granatäpplen! Inte så mycket för att det blir gratis, som för just nöjet att plocka själv. Jag har även plockat kaktusfikon, men då straffade gud somliga genast.Kan inte riktigt trycka gilla på tillgång till lokala persimoner och persikor. Jag är alldeles för avundsjuk!
De dyra grönsakerna tycks vara en konsekvens av torkan, ja.
Det är verkligen ett nöje att plocka själv! Tillfredsställande på ett ur-vis.Fast allra bäst är att jag har haft tillfälle att plocka en och annan av dessa frukter direkt från träden, plus ett flertal mer eller mindre odefinierade citrusfrukter, plus granatäpplen! Inte så mycket för att det blir gratis, som för just nöjet att plocka själv. Jag har även plockat kaktusfikon, men då straffade gud somliga genast.
Alltså. Jag är stum. Jag har aldrig i privat ägo sett en så stor samling så varierade lunchlådor i hela mitt liv.
Morots- och halloumibiffar (tror att någon i tråden tipsade om receptet för ett tag sen?) med couscous, tzatziki, tomat och bladspenat. Rätt smarriga och enkla att laga
Var? Restaurangen, alltså?