Tittar in i ditt kök, del 21

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag har fått för mig att jag ska göra ravioli med en hel äggula i, ni vet sådär så den rinner ut när man delar den i tallriken? Kanske prokrastinerar jag bara.
 
890842A1-0547-4BCA-9E04-2ADE0E8772B5.webp
 
Varför tror du att jag vill fly in i husligheter, egentligen?:D
Min hjärna är nu full av tankar om när det går åt h-e. Hur knäcker man lämpligast äggen och separerar dem för att hinnan runt gulan ska hålla? Gör man ravioli en och en - eller har man en form? (Ravioli görs här på bakbord). Hur man gör en eller två kan jag ju tänka - men flera portioner? :wtf:
 
Min hjärna är nu full av tankar om när det går åt h-e. Hur knäcker man lämpligast äggen och separerar dem för att hinnan runt gulan ska hålla? Gör man ravioli en och en - eller har man en form? (Ravioli görs här på bakbord). Hur man gör en eller två kan jag ju tänka - men flera portioner? :wtf:
Jag vill ha tillbaka min hjärna så att den kan ägna sig åt förvaltningsrätt (jobbet) eller aztekerna (plugget)
 
Min hjärna är nu full av tankar om när det går åt h-e. Hur knäcker man lämpligast äggen och separerar dem för att hinnan runt gulan ska hålla? Gör man ravioli en och en - eller har man en form? (Ravioli görs här på bakbord). Hur man gör en eller två kan jag ju tänka - men flera portioner? :wtf:

Googlade och hittade ett trevligt steg-för-steg-recept med bilder! :) Ser inte dödssvårt ut, kanske skulle jag också......

https://sandrabeijer.elle.se/raviolo-al-uovo/
 
Min hjärna är nu full av tankar om när det går åt h-e. Hur knäcker man lämpligast äggen och separerar dem för att hinnan runt gulan ska hålla? Gör man ravioli en och en - eller har man en form? (Ravioli görs här på bakbord). Hur man gör en eller två kan jag ju tänka - men flera portioner? :wtf:
1) man får nog ta färska ägg
2) man gör dem en och en av två rundlar vardera. En rundel på vilken man spritsar en liten krans fyllning (ricotta och nånting, kanske?) och så lägger man äggulan i kransen. Så fuktar man kanten och lägger en rundel ovanpå alltihop och trycker dit!
3) man gör dem stora, så att äggulan får plats. Två per man bör räcka och man gör det bara till max två pers!
 
1) man får nog ta färska ägg
2) man gör dem en och en av två rundlar vardera. En rundel på vilken man spritsar en liten krans fyllning (ricotta och nånting, kanske?) och så lägger man äggulan i kransen. Så fuktar man kanten och lägger en rundel ovanpå alltihop och trycker dit!
3) man gör dem stora, så att äggulan får plats. Två per man bör räcka och man gör det bara till max två pers!
Men även till minst två personer så att någon kan bli imponerad och Oha och Aha när man lyckas :up:
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
Mat Vad bjuds det på och vad lagas det hos dig? Recepttips välkomna! (Återuppväcker de här trådarna och startar ny tråd då vgv-tråden...
Svar
4
· Visningar
731
Senast: Liten
·
Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
31 32 33
Svar
641
· Visningar
28 712
Kropp & Själ Egentligen har jag ett fantastiskt bra liv. Jag älskar mitt lilla hus, jag älskar mitt yrkesval, jag har bra kollegor och en bra chef...
2 3
Svar
42
· Visningar
2 089
Senast: Thaliaste
·
Foder & Strö Hej! Nu behöver jag lite input från er. Det är lång läsning och jag förstår om ni inte orkar läsa 😅 Jag vill vara tydlig från början med...
Svar
18
· Visningar
1 604
Senast: Shaggy
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp