Hur gör du burgarna då? Mixar du halloumin och kikärterna? Det låter himla gott, jag älskar halloumi....
Jag "följde" ett recept från Ica - man mixar kikärtor med ägg först till en jämn smet, och sedan har man i en halloumi som man som @Killaloe skrev river på den grövsta sidan på järnet :-) Sedan rör man ner lite ströbröd (1 dl enligt receptet men jag hade nog bara hälften så mycket) och så önskade kryddor. Jag hade i spiskummin, chiliflingor, vitlökspeppar och salt.
Det var verkligen gott! I brödet hade jag lite lite majonnäs, rucola och picklad rödlök förutom själva burgaren.
Är även glad att kunna berätta att jag fick till krispiga sötpotatisfrites! Det har aldrig gått förut, de har alltid blivit ganska mjuka trots alla trick. Men nu siktade jag majsmjöl över stavarna och blandade tillsammans med kryddor, jag tog citronpeppar eftersom jag älskar citrus till sötpotatis, salt, chiliflingor och vitpeppar. Det fick stå en stund medan ugnen värmdes upp till 225, sedan blandade jag ner ett par tre matskedar olivolja, rörde om ordentligt och lade ut i ett lager på bakplåtspapper. In i ugnen i en kvart, sedan rufsade jag om dem lite och så in i en kvart igen. Här höjde jag värmen något eftersom de såg så mjuka ut och de blev något brända i kanterna. Jag tycker att det är gott, men om man inte gör det kan man nöja sig med 10 minuter om man väljer att höja