Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Den soppan är för övrigt sanslöst god, mer gryta än soppa. Lagar den nån gång varje höst, men kokar inga hela kycklingar längre, jag kör på filéer eller annat. Finns gränser...
Puh. Jag har bara filéer
Får man äta kummel?
Hoppas det inte är olagligt för det är förbannat gott. Men kummeln är vad jag kan se delvis rödlistad, delvis gullistad. Beror på fiskemetoder om jag fattar märkningarna rätt, och de är ju lite svåra att se på fisken på tallriken. Men restaurangen som sådan är i alla fall miljöcertifierad. Vilket jag hoppas ska räcka för att inte komma in på fisklistans röda sorter.
Jag har köpt ett par portioner i fiskaffären senast för kanske två år sedan, så så långt känner jag att jag håller mig inom ramen för den gula "försiktighets"-rekommendationen. Men principiellt är jag helt med dig, vid osäkerhet ÄR det ju bättre att välja bort helt. (Tyvärr.)
Tänkte göra paneer och bad DUFVAN köpa mjölk.
Nu sitter jag här med 5 liter högpastöriserad sådan.
Jajamen. ingen paneer idag alltså.
Om jag läste "toarulle"? Jo. (Pressbyråns toscabullar är jättegoda!)
Det är ett sabla konferangsande på dig!
På Masterchef Danmark lär jag mig att marulk heter havtaske på danska. HAVTASKE!
Älska danskan
På svenska?Hmm, intressant - våra krabbor heter ju egentligen krabbtaska!
Så kanske det är!Haha! När jag besökte Danmark som barn, så trodde jag att alla pratade sådär konstigt som en medveten komikgrej (och då är jag ändå infödd skåning och borde kanske reagera lite mindre). Jag är ännu lite tveksam, om det faktiskt inte kan vara så?