Tittar in i ditt kök, del 12

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag går vi in i upploppet i björnbärsextasen! Frysen är redan full både hemma och på landet, och igår upptäckte jag att det finns hur mycket bär som helst på ett ställe jag ofta rider förbi.

Jag funderar på en sallad på finhackad grönkål, lök, hasselnötter och björnbär till middag, med någon sorts ost till.
 
Tidig middag idag för att sambon har fått för sig att han ska ut och fiska (?! :eek: ) Eller ja, jag vet ju att det finns folk som äter middag vid den här tiden (har jag hört iaf! Kan ej ange källa :D) men med tanke på att vi käkade middag vid 22.30 igår så är det här typ frukost?! :D

Det blev hur som örtstekt kyckling med blomkålspuré, picklad rödlök och spenatpesto med abnorma mängder vitlök i. Tror det kommer vara mycket uppskattat på jobbet imorgon :o :D
 
Tidig middag idag för att sambon har fått för sig att han ska ut och fiska (?! :eek: ) Eller ja, jag vet ju att det finns folk som äter middag vid den här tiden (har jag hört iaf! Kan ej ange källa :D) men med tanke på att vi käkade middag vid 22.30 igår så är det här typ frukost?! :D

Det blev hur som örtstekt kyckling med blomkålspuré, picklad rödlök och spenatpesto med abnorma mängder vitlök i. Tror det kommer vara mycket uppskattat på jobbet imorgon :o :D
Här blev middagen klar framåt 22-snåret, som sig bör. Den ovan nämnda salladen kompletterades med skivor av en enorm röksvamp - vit och fin, inte rökig - som jag stekte. Ganska gott faktiskt, och mycket bra för humöret! Vilket kan behövas för klockan ringer om 6 timmar och 33 minuter och då startar säsongen på allvar.
 
Idag har jag ätit resten av den enorma röksvampen. Alltså, den var stor som en fotboll.

Lök, röksvamp, vaxbönor, sockerärtor, spenat, tomater och bondbönor som en ljum sallad. Björnbär ovanpå. Alltsammans egenodlat och/eller plockat. Självförsörjning de luxe!
 
Igår blev det uppvärmd spaghetti och köttfärssås från i söndags. Sjuk och eländig. Gott ändå.

Idag är jag fortfarande sjuk och eländig, men släpade mig till affären igår kväll då jag behövde mjölk och toapapper (och en flaska cola zero) och fyndade då dels starka goda korvar och dels två otroligt fina bitar pepparbiff. Något av det blir det till middag ikväll men jag vet ännu inte vilket.

Funderar på att steka ett par korvar och ha någon sorts stekt rödkål till - jag vet inte varifrån jag har fått den idén men det känns som om det skulle funka. Som en lite peppigare variant på surkål som väl gör sig fint till ordentliga korvar.

Annars en bit pepparbiff och... någonting till. Råstekt potatis med mycket vitlök hade varit gott men vet inte om det finns "gammal" potatis i affären ännu. Eller egentligen om jag orkar gå och handla, men det måste jag göra om det ska bli rödkål ändå. (Det är typ 200 meter till affären så det jobbigaste i ekvationen är att klä på mig ;))

Decisions, decisions. Kanske blir det helt enkelt bara vårrullar eller dumplings från frysen! ;)
 
I går: fiskpinnar och potatismos, barnet åt med citron/dillsås (färdig på flaska). Jag toppade med skagenröra (hemgjord) för att lyxa till det lite.

I dag: helstekt kotlettrad, kryddad med pepparmix, vitlök, basilika och timjan, tillsammans med kokt potatis, sås och gröna ärtor.
 
Den RINGMÄRKTE och BARNET lagade carbonara idag, jag festade loss på massa gröna ärtor, citron, parmesan och svartpeppar. Lunch blev stor tallrik yoghurt med banan, körsbär och müsli. Nånstans på mitten islatte och kokostopp:love:
 
Igår var det någon slags spontan grilltillställning på gården, mycket trevligt. Jag åt hamburgare med tomat, ost, sallad och dressing. Till efterrätt en grym chokladkaka/tårta (kage med sjokolade som vi säger i vår familj) som en kille tagit med från en krog han jobbar på.
 
Igår blev det uppvärmd spaghetti och köttfärssås från i söndags. Sjuk och eländig. Gott ändå.

Idag är jag fortfarande sjuk och eländig, men släpade mig till affären igår kväll då jag behövde mjölk och toapapper (och en flaska cola zero) och fyndade då dels starka goda korvar och dels två otroligt fina bitar pepparbiff. Något av det blir det till middag ikväll men jag vet ännu inte vilket.

Funderar på att steka ett par korvar och ha någon sorts stekt rödkål till - jag vet inte varifrån jag har fått den idén men det känns som om det skulle funka. Som en lite peppigare variant på surkål som väl gör sig fint till ordentliga korvar.

Annars en bit pepparbiff och... någonting till. Råstekt potatis med mycket vitlök hade varit gott men vet inte om det finns "gammal" potatis i affären ännu. Eller egentligen om jag orkar gå och handla, men det måste jag göra om det ska bli rödkål ändå. (Det är typ 200 meter till affären så det jobbigaste i ekvationen är att klä på mig ;))

Decisions, decisions. Kanske blir det helt enkelt bara vårrullar eller dumplings från frysen! ;)

Det blev en bit pepparbiff med färdigköpt potatisgratäng som jag tycker är riktigt god, faktiskt. Icas egen variant. Den är lite dåligt kryddad men det är inget som inte lite salt och peppar rår bot på, otroligt smidig lösning när man bara inte orkar göra egen från scratch. Inte är den särskilt dyr heller, kostar väl 25:- och ger fyra portioner (eller kanske tre om man är hungrig). Romanticatomater till.
 
Igår blev det picadeli-sallad vid kanalen i kvällssol. Lösgodis till efterrätt pga biobesök.

Idag stor jobbfrukost med surdegsbullar (JA jag börjar bli så skånsk att "frallor" blir mer och mer oanvänt i mitt vokabulär :cautious: ) och påläggsbuffé. Först en vanlig macka med ost och grönsaker, sedan en efterrättsmacka (halva med jordnötssmör och marmelad och halva med nutella)...
Till lunch idag blev italiensk restaurang, jag tog en sallad med parma och grillade grönsaker. Fortfarande mätt efter frukosten.
 
Idag har jag ätit resten av den enorma röksvampen. Alltså, den var stor som en fotboll.

Lök, röksvamp, vaxbönor, sockerärtor, spenat, tomater och bondbönor som en ljum sallad. Björnbär ovanpå. Alltsammans egenodlat och/eller plockat. Självförsörjning de luxe!

Var den god?
Vi hade en sån som jag tänkte äta. Men ett äpple föll ner och dödade den. Jag såg inte äppelskadan förrän svampen dött.
Hoppas vi får en ny!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
32 33 34
Svar
665
· Visningar
29 517
  • Låst
Kropp & Själ Startar en ny tråd, det börjar väl bli dags! Här blev det älgbiff med ljumma grönsaker, min kropp sa att den behövde lite kött efter...
109 110 111
Svar
2 202
· Visningar
114 148
Senast: ullo
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Det satte rejäl fart under sensommaren 2007. Jag skulle fotografera på min väns bröllop. När jag kommer dit börjar jag fumla med min...
Svar
0
· Visningar
1 755
Senast: cassiopeja
·
Övr. Hund Jag vill berätta för er om en mycket speciell hund. En Finsk lapphund kom till oss den 25:e September 1997. Jag satt hemma hos min...
2
Svar
25
· Visningar
3 750
Senast: Disen
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 30
  • Promenadskor vinter
  • Akvarietråden V

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp