Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
En veckas semester har inneburit sisådär noll matlagningstillfällen (men en större mängd fish and chips ) så idag tog jag tag i matlagandet igen med en lins bolognese. Fick bli gröna linser eftersom dessa mest låg och skräpade, vilket också fungerade fint.
Tänkte även be om lite smakkombinations-hjälp. Jag vill baka tårta med höstliga smaker och har tänkt att använda plommonkompott som en av fyllningarna. Men sen då? Dekorationer blir i vit choklad och hag funderar på om kardemumma i bottnarna kan fungera ihop med plommonen. Men jag är osäker. All sprit går bort. Men annars så typ hjälp?
En veckas semester har inneburit sisådär noll matlagningstillfällen (men en större mängd fish and chips ) så idag tog jag tag i matlagandet igen med en lins bolognese. Fick bli gröna linser eftersom dessa mest låg och skräpade, vilket också fungerade fint.
Tänkte även be om lite smakkombinations-hjälp. Jag vill baka tårta med höstliga smaker och har tänkt att använda plommonkompott som en av fyllningarna. Men sen då? Dekorationer blir i vit choklad och hag funderar på om kardemumma i bottnarna kan fungera ihop med plommonen. Men jag är osäker. All sprit går bort. Men annars så typ hjälp?
Jag fick varken huvudvärk, svettningar, fosterskador eller depression. )
Helt säker på det?
Särbons fiskkrydda a la Aromat får bo längst upp i kryddhyllan, så långt ifrån mig som möjligt Han vet också att ska jag äta det han lagar så får den burken inte ha varit i närheten av maten. Vi har alla rätt till våra små hangups och i mitt fall betyder det att jag undviker konstgjord glutamat så långt det är möjligt. Däremot gillar jag Santa Marias Umamikrydda
Jag sparar det tipset till en annan tårtaÄpplen är ju alltid gott! Äpplen och hasselnötter?
Åh bra tips! Går det att göra någon mandelkräm eller liknande kanske att täcka tårtan med?@Killaloe kardemumma funkar jättebra till plommon! Mandel också.
Ingen aning, tårtor är inte min starka grej. Men hittade en googleträff som kanske kan vara lite inspiration även om du inte vill göra en exakt sådan: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/tarta-med-plommon-mandel-och-bittermandel/Åh bra tips! Går det att göra någon mandelkräm eller liknande kanske att täcka tårtan med?
Jag vet faktiskt inte riktigt var den här burken har kommit från - men det är högst troligt att den faktiskt flyttade med mig från England för fem och ett halvt år sedan...! Har nämligen inget minne av att jag har köpt den här, det är troligare att jag isåfall skulle ha köpt typ Herbamare eller något liknande. Men vad vet jag Visste inte att Santa Maria har en särskild, men då ska jag köpa mig en sådan.
Jaaa! Francipanekräm! Vansinnigt gott!Åh bra tips! Går det att göra någon mandelkräm eller liknande kanske att täcka tårtan med?
http://www.koket.se/hela-sverige-bakar/gustav-lagertrad/gustavs-korsbarsdrom/Jaaa! Francipanekräm! Vansinnigt gott!
http://www.koket.se/hela-sverige-bakar/gustav-lagertrad/gustavs-korsbarsdrom/
Om jag utgår från något åt det här hållet så borde det kunna bli bra va? (minus romgrädde dårå). Tänker två lager med plommon och så francipankräm runt om samt vit choklad?
Du bor för långt bort darlingJaaa
Varför bakar ingen tårta åt mig?