Nyår med släkten är inget som leder till någon omedelbar svältdöd. Kombinerad "lunch"/fika i form av kalvdans med sylt och grädde, följt av 8(!) sorters jättegoda kakor.
Eftersom middagens huvudrätt skulle vara åt det konventionella hållet med kött, krånglig potatis och sås ville jag utmana lite med förrätten och lagade därför veganskt. Rökig morotstartar med dillmajonnäs, avokado, silverlök, tångkaviar, citron och dill. Det uppskattades lyckligtvis även av de mer obligata karnivorerna i familjen.
Därefter dovhjortsstek med hasselbackspotatis, 4-pepparsås, honungsslungade morötter, smörstekt karljohan, ärter, palsternacks- och potatischips och rönnbärsgelé. Rödvin till.
Sedan fruktfat med choklad.
Eftersom middagens huvudrätt skulle vara åt det konventionella hållet med kött, krånglig potatis och sås ville jag utmana lite med förrätten och lagade därför veganskt. Rökig morotstartar med dillmajonnäs, avokado, silverlök, tångkaviar, citron och dill. Det uppskattades lyckligtvis även av de mer obligata karnivorerna i familjen.
Därefter dovhjortsstek med hasselbackspotatis, 4-pepparsås, honungsslungade morötter, smörstekt karljohan, ärter, palsternacks- och potatischips och rönnbärsgelé. Rödvin till.
Sedan fruktfat med choklad.