Tittar in i ditt kök, 18

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag fick i all hast en reducerad skara nyårsfirare på halsen. I rasande fart hittade jag på en rätt enkel meny, som innefattar svamprisotto, granatäpplesallad och panerade labnehbollar, detta som huvudrätt. Partner är i full färd med att uppfinna en dessert. En av gästerna åtog sig att laga en, enligt gästens egna ord "astöntig och svennig" förrätt. Det finns gott om bubbel och rödtjut och vi har ett par goda ostar. Bihustrun tar med sig torkad frukt av olika slag och nötter. Som det ser ut nu kommer vi att rulla in i 2018.
 
Det blev lite mer matlagning än att värma fryspizza (som jag brukar äta på nyårsafton), (koka) basmatiris, (steka) grönsaksbiff och (öppna burk) grönsaksyoghurt.
Och så har jag bakat en kladdkaka.
 
Körde en riktig klassisk nyårssupé igår. Och det var underbart.:d:love:
- Löjromstoast, smörstekt med cremé fraishe och rödlök, massa löjrom.
- Tournedos med rödvinssås, sötpotatisfrites och sallad. Amarone till.
(Äter inte kött så ofta. Men när jag gör det och köttet är så fint som igår, minns jag varför jag inte är heltidsvegetarian.)
- Vit chokladmousse med limemarinerade hallon.

I dag extrem misär eftersom jag fortfarande rullar efter igår. Gjorde en grönsakssoppa med mest potatis, purjo, och morot. Hittade två rader bortglömda purjolökar ute i landet. Grävde upp dem ur SNÖN och de mådde prima. Ganska underbart.
 
Jag fick i all hast en reducerad skara nyårsfirare på halsen. I rasande fart hittade jag på en rätt enkel meny, som innefattar svamprisotto, granatäpplesallad och panerade labnehbollar, detta som huvudrätt. Partner är i full färd med att uppfinna en dessert. En av gästerna åtog sig att laga en, enligt gästens egna ord "astöntig och svennig" förrätt. Det finns gott om bubbel och rödtjut och vi har ett par goda ostar. Bihustrun tar med sig torkad frukt av olika slag och nötter. Som det ser ut nu kommer vi att rulla in i 2018.


Hmmm, toast Skagen?
 
Vi har firat i skogen för DJURENS skull, jag lagade fiskgrytsoppa med saffran, aioli och gott bröd och champagne. Sen blev det julgodis, hummer thermidor och champagne.
Idag åt vi mer hummer thermidor till lunch, mycket trevligt.
 
Konnichiwa! Har haft 7 dagar i Tokyo nu och ätit fantastisk mat! En ramen som var typ det absolut godaste jag ätit. Det stod japaner i kö utanför så vi tog den spontant med känslan detta måste ju vara bra. Den jag lagat själv tidigare får 4 poäng av 10 om denna var en 9:a och då tyckte jag ju min egna var god :p men detta var nog en 24-timmars långkokt fläskbuljong! Fantastisk sushi, lite japansk snabbmat också och okonomiyaki. Vi äter förvånansvärt bra mat för att chansa från menyerna, ofta är bara vissa ord på engelska. Ibland finns bilder. Oväntat billigt är allt också, luncher kostar kring en dryg hundring per person och då tar vi öl också i det priset :up:

Nyårsmiddagen var magisk, sju rätter och alla komponerade otroligt väl och finaskaldjur (pilgrimsmusslor, hummer m.m) och en kolgrillad wagyu-stek av högsta kvalitetsklassen, den totalt smälte i munnen. Lite dyrare såklart men ändå billigare än i Sverige. 1500 kr gick det på inkl ett glas champagne, sedan köpte vi till dricka såklart. Restaurangen var högt upp i en byggnad och de hade en uteterass med utsikt över skylinen där vi tog nyårsfoton! Nu är jag i en liten snöig bergsby utanför Nagano, bor på onsen med varma källor, snö och bad och äter massa fisk! Helstekta småfiskar är förvånansvärt goda men desto svårare att få i sig med pinnar..
 
Konnichiwa! Har haft 7 dagar i Tokyo nu och ätit fantastisk mat! En ramen som var typ det absolut godaste jag ätit. Det stod japaner i kö utanför så vi tog den spontant med känslan detta måste ju vara bra. Den jag lagat själv tidigare får 4 poäng av 10 om denna var en 9:a och då tyckte jag ju min egna var god :p men detta var nog en 24-timmars långkokt fläskbuljong! Fantastisk sushi, lite japansk snabbmat också och okonomiyaki. Vi äter förvånansvärt bra mat för att chansa från menyerna, ofta är bara vissa ord på engelska. Ibland finns bilder. Oväntat billigt är allt också, luncher kostar kring en dryg hundring per person och då tar vi öl också i det priset :up:

Nyårsmiddagen var magisk, sju rätter och alla komponerade otroligt väl och finaskaldjur (pilgrimsmusslor, hummer m.m) och en kolgrillad wagyu-stek av högsta kvalitetsklassen, den totalt smälte i munnen. Lite dyrare såklart men ändå billigare än i Sverige. 1500 kr gick det på inkl ett glas champagne, sedan köpte vi till dricka såklart. Restaurangen var högt upp i en byggnad och de hade en uteterass med utsikt över skylinen där vi tog nyårsfoton! Nu är jag i en liten snöig bergsby utanför Nagano, bor på onsen med varma källor, snö och bad och äter massa fisk! Helstekta småfiskar är förvånansvärt goda men desto svårare att få i sig med pinnar..

Hej! Jag brukar inte vara aktiv på forumet men råkade på detta och måste fråga - är du i Shibu Onsen? Jag ska dit om ett par veckor och har du tips på bra ställen så hojta! Tyvärr krånglar vi till det genom att vara en glutenintolerant och en vegetarian och vet inte om man måste svälta...? Tacksam för tips!
 
Har ätit smågodis (sura och såna som smakar tvål) och druckit öl, samt i någon form av systerlig anda varit på Sing-Along till Mamma Mia. Jag är väldigt kär i Meryl Streep och har nån pinsam ihållande tonårsgrej för Pierce Brosnan. Och Colin Firth. Och i just denna film, Stellan Skarsgård.
 
Hej! Jag brukar inte vara aktiv på forumet men råkade på detta och måste fråga - är du i Shibu Onsen? Jag ska dit om ett par veckor och har du tips på bra ställen så hojta! Tyvärr krånglar vi till det genom att vara en glutenintolerant och en vegetarian och vet inte om man måste svälta...? Tacksam för tips!

Jag är i Yudanaka Onsen-byn, Yamanouchi kallas den också. Shibu onsen är ett av spahotellen tror jag? men inte exakt det vi bor på :)
 
Senast ändrad:
Jag är i Yudanaka Onsen-byn, Yamanouchi kallas den också. Shibu onsen är ett av spahotellen tror jag? men inte exakt det vi bor på :)
Aha, ja det är en fortsättning på samma by men lite längre bort (mot snöaporna till), det verkar finnas en del mat också, så hittade en hemsida med restaurang-tips som verkar lovande. Fint att det verkar bra därborta!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
32 33 34
Svar
671
· Visningar
29 821
Senast: Saigon
·
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur...
99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
111 152
Senast: Mineur
·
Hemmet Imorse när jag gick in i mitt kök för att äta lite frukost,så prasslade det till i en soppåse, och ut kom en liten brun mus utfarandes...
9 10 11
Svar
210
· Visningar
17 201
Senast: Fruentimber
·
  • Låst
Kropp & Själ Här fortsätter tråden om vad som bjuds i köket eller äts på lokal. Låt fantasin frodas o väl bekomme! forts från...
99 100 101
Svar
2 016
· Visningar
88 633

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp