Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Pizza, choklad, pepparkakor, Cola, ostbågar och Hallongodis från Nya Zeeland.
Lägg av. PRECIS vad jag vill ha just nu. Men jag BANTAR det här dygnet. Så det så.
Jag fick i all hast en reducerad skara nyårsfirare på halsen. I rasande fart hittade jag på en rätt enkel meny, som innefattar svamprisotto, granatäpplesallad och panerade labnehbollar, detta som huvudrätt. Partner är i full färd med att uppfinna en dessert. En av gästerna åtog sig att laga en, enligt gästens egna ord "astöntig och svennig" förrätt. Det finns gott om bubbel och rödtjut och vi har ett par goda ostar. Bihustrun tar med sig torkad frukt av olika slag och nötter. Som det ser ut nu kommer vi att rulla in i 2018.
Konnichiwa! Har haft 7 dagar i Tokyo nu och ätit fantastisk mat! En ramen som var typ det absolut godaste jag ätit. Det stod japaner i kö utanför så vi tog den spontant med känslan detta måste ju vara bra. Den jag lagat själv tidigare får 4 poäng av 10 om denna var en 9:a och då tyckte jag ju min egna var god men detta var nog en 24-timmars långkokt fläskbuljong! Fantastisk sushi, lite japansk snabbmat också och okonomiyaki. Vi äter förvånansvärt bra mat för att chansa från menyerna, ofta är bara vissa ord på engelska. Ibland finns bilder. Oväntat billigt är allt också, luncher kostar kring en dryg hundring per person och då tar vi öl också i det priset
Nyårsmiddagen var magisk, sju rätter och alla komponerade otroligt väl och finaskaldjur (pilgrimsmusslor, hummer m.m) och en kolgrillad wagyu-stek av högsta kvalitetsklassen, den totalt smälte i munnen. Lite dyrare såklart men ändå billigare än i Sverige. 1500 kr gick det på inkl ett glas champagne, sedan köpte vi till dricka såklart. Restaurangen var högt upp i en byggnad och de hade en uteterass med utsikt över skylinen där vi tog nyårsfoton! Nu är jag i en liten snöig bergsby utanför Nagano, bor på onsen med varma källor, snö och bad och äter massa fisk! Helstekta småfiskar är förvånansvärt goda men desto svårare att få i sig med pinnar..
Hej! Jag brukar inte vara aktiv på forumet men råkade på detta och måste fråga - är du i Shibu Onsen? Jag ska dit om ett par veckor och har du tips på bra ställen så hojta! Tyvärr krånglar vi till det genom att vara en glutenintolerant och en vegetarian och vet inte om man måste svälta...? Tacksam för tips!
Aha, ja det är en fortsättning på samma by men lite längre bort (mot snöaporna till), det verkar finnas en del mat också, så hittade en hemsida med restaurang-tips som verkar lovande. Fint att det verkar bra därborta!Jag är i Yudanaka Onsen-byn, Yamanouchi kallas den också. Shibu onsen är ett av spahotellen tror jag? men inte exakt det vi bor på