Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Fast att jämföra mald ingefära och färsk ingefära går inte. Det blir inte alls samma smak. Mald ingefära ger en i min mun helt vidrig beska och absolut ingen ingefärasmak medans färsk ingefära är jättegott. Jag trodde länge att jag tyckte ingefära var äckligt. Det är det ju inte sålänge den är färsk, bara när den är mald.Ett tips är att ha en kryddpåse med mald ingefära i skafferiet så har du det alltid hemma.
Men för mig funkar mald ingefära hur bra som helst i matrecept, så det är nog efter tycke och smak. Som det mesta.Fast att jämföra mald ingefära och färsk ingefära går inte. Det blir inte alls samma smak. Mald ingefära ger en i min mun helt vidrig beska och absolut ingen ingefärasmak medans färsk ingefära är jättegott. Jag trodde länge att jag tyckte ingefära var äckligt. Det är det ju inte sålänge den är färsk, bara när den är mald.
Däremot går det utmärkt att frysa färsk ingefära. Jag brukar riva den först.
Fast att jämföra mald ingefära och färsk ingefära går inte. Det blir inte alls samma smak. Mald ingefära ger en i min mun helt vidrig beska och absolut ingen ingefärasmak medans färsk ingefära är jättegott. Jag trodde länge att jag tyckte ingefära var äckligt. Det är det ju inte sålänge den är färsk, bara när den är mald.
Däremot går det utmärkt att frysa färsk ingefära. Jag brukar riva den först.
Jo det går att byta ut allt mot något annat men det blir inte samma sak då som om man hade haft i det man hade förra gången. Det kan bli både bättre och sämre men det går inte att byta ut färsk ingefära mot mald och tro att det blir samma för det blir det inte.Men för mig funkar mald ingefära hur bra som helst i matrecept, så det är nog efter tycke och smak. Som det mesta.
Ja smaken är olika men då håller du ju med mig om att det inte går att byta ut dem mot varandra eftersom det inte ger samma smak.
Nä, mald ingefära är gott. färsk ingefära är skapligt gräsligt.
Jag är uppfödd med fil med ingefärepulver och socker.
Jag vände mig mot att du kategoriskt hävdade att mald ingefära var äcklig med en vidrig beska. Så upplever nog långt ifrån alla kryddan. Samma med t.ex. färsk basilika jämfört med torkad. Jag lagar alltid min mat med torkad, aldrig färsk. Blir det annorlunda? Förmodligen. Blir det gott ändå? Ja.Jo det går att byta ut allt mot något annat men det blir inte samma sak då som om man hade haft i det man hade förra gången. Det kan bli både bättre och sämre men det går inte att byta ut färsk ingefära mot mald och tro att det blir samma för det blir det inte.
Det som stör mig absolut mest med pandemin, förutom att folk blir sjuka, dör och att vissa verkar sakna en fungerande hjärna gällande smittspridning, är att verkligen ALLA ska ut och promenera, vandra och frilufta sig i naturen.
Jag och äldsta barnet testade oss precis. Himla smidigt drive-in självtest.Att jag har tappat smak/luktsinne så mitt kaffe smakar som varmt, bittert vatten
Ja jag har tid för testning i eftermiddag eftersom jag också har feber, värk, lite hosta och tungt att andas sen några dagar tillbaka.
Känner samma sak. Följden blir ju också att det är mer skräp i naturen än någonsin, vägkanterna längs de mer populära vandringslederna är så fulla med hundskit att man skulle kunna skotta det med skyffel... På vissa ställen hör man inte ens fågelsång längre för alla skränande icke-naturmänniskor som inte vet hur man för sig i naturen har skrämt bort fåglarna, alt så hörs de inte över allt sorl.Men JA! Naturreservaten runt stan är lika fulla som promenadstråken här inne. Jag får förfan inte plats NÅGÅNSTANS jag får PANIK!
Nej det har jag inte gjort. Jag skrev "Fast att jämföra mald ingefära och färsk ingefära går inte. Det blir inte alls samma smak. Mald ingefära ger en i min mun helt vidrig beska och absolut ingen ingefärasmak medans färsk ingefära är jättegott. Jag trodde länge att jag tyckte ingefära var äckligt. Det är det ju inte sålänge den är färsk, bara när den är mald." just för att inte någon skulle kunna hävda att jag menade att jag skrivit att det är något som "är så". Men, det kunde du visst ändåJag vände mig mot att du kategoriskt hävdade att mald ingefära var äcklig med en vidrig beska. Så upplever nog långt ifrån alla kryddan. Samma med t.ex. färsk basilika jämfört med torkad. Jag lagar alltid min mat med torkad, aldrig färsk. Blir det annorlunda? Förmodligen. Blir det gott ändå? Ja.
Du har väl antagligen redan provat, men annars säger jag bara: munsårsplåster! Numera har jag aldrig munsår, men under många år fick jag smärtsamma varianter som brukade sitta halvt på underläppen och halvt på huden precis under. Minns hur underbart det var när jag testade plåstret för första gången. Helt plötsligt blev munsåret nästan helt smärtfritt !!Ja ja nämen jag tar väl och stör mig på munsår igen då. Jag fattar ingenting - det är andra gången på en månad jag får det nu! Hade det massor upp till 20-årsåldern ungefär, men sen dess har det kommit max en gång vartannat år. Tills nu alltså, när kroppen slår till två gånger inom tre veckor. Denna gången är det en riktigt jävlig variant dessutom och jag trivs bäst om jag slipper le, prata, eller överhuvudtaget röra på läpparna just nu. Flytande föda känns lockande (och därför har jag just sörplat i mig lite smält glass). STACKARS MIG!