Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Korv stroganoff är väldigt förlåtande.Jag har bokmärkt ditt recept, tack Jag har dock inte blomkål hemma, eller ingefära, och tål inte curry, men man kankse hade kunnat byta ut curryn tänkte jag
Korvstroganoff var faktiskt min första tanke här och så var mina påsar med pulver till det slut....
Det lät gott förutom pepparrot. Är det verkligen så skarpt i smaken som jag vill minnas från när jag var barn? Har sparat recepten, blir dock inte i dag jag gör det då jag inte har speciellt mycket av det hemmaDen här tycker jag är god! Falukorv i en gräddsås med dill och pepparrot (jag skippar tomaterna). Men gör den bara på sommarn med färskpotatis.
https://baraenkakatill.se/sommarkorv/
Det lät gott! Min mamma gjorde liknande röror, både risröror och makaronröror. Jag har faktiskt inte ätit något liknande sedan jag bodde hemma, kanske för att vi hade det så gräsligt ofta, så kanske är det dags!Jag är delvis uppfödd på en väldigt snabb och enkel men märkligt god rätt - stek lök, den ska bli lite brynt. I med tärnad falukorv, salt och vitpeppar, och stek tills den har färg och är "färdig". Blanda med kokta snabbmakaroner. Ät med ketchup. Morotsstavar är gott till för att få lite textur i munnen för övrigt är ju rätt barnmatsaktigt.
Typisk nostalgirätt för min del, jag äter t.ex bara ketchup till denna rätt och pyttipanna (och såklart om den finns i en köpt hamburgare eller så).
Jag harKorv stroganoff är väldigt förlåtande.
Har man
Falukorv
Grädde /mjölk
Tomatpuré eller ketchup eller chilisås
Salt o peppar
Så blir det gott!
Har man bara mjölk får man gå i med lite mjöl som redning, annars behövs inte ens det.
Min ungsstekta falukorv brukar inte bli så god, eller så är det nog jag som inte gillar just falukorv som ungsstekts, för mammas är inte heller en favorit för mig. Har tagit tid för mig att förstå att det nog är själva smaken som korven får i ugnen som gör att jag inte riktigt är förtjust i det. Men det luktar så gott!!!Ugnsstekt falukorv. Brukar hälla i krossade tomater runt korven och krydda lite, inte så häftigt kanske men blir gott och passar till! Skär lite skåror i korven och stick ner en bit ost Äts med hemmagjort mos och ketchup
Det blir stroganoff beslutar jag mig för nu. Det ska bli gott!Jag brukar göra stroganoff eller ungsstekt falukorv. Den ungsstekta "hasselbackar" jag och sticker en liten bit ost mellan skivorna. Sen häller jag på krossade tomater och mycket hackad lök som stekts på låg värme tills den är genomskinlig. Krydda valfritt och servera med valfritt tillbehör, jag gillar broccoli med eller utan tillhörande couscous/bulgur.
Ser gott ut och det låter gott också! Jag har för övrigt hans bok också! Den har jag faktiskt använt rätt mycket en gång i tiden. Skulel behöva börja om på nytt med att göra mat efter recept, känner jag.Jag är verkligen ingen mästerkock, men något som alltid blir väldigt gott är falukorv i ugn med hemgjord potatismos. Jag brukar utgå från det här receptet när det kommer till värme och tid i ugnen, men har lite andra ingredienser.
Senap mellan varje skiva, sedan varva med ost och zucchini mellan skivorna. Krossade och/eller passerade tomaten hälls över och bredvid i formen. Jag brukar inte ha lök, men det kan nog bli bra det med.
Jättegott, lättlagat, bra som matlåda.
Perfekt! Jättebra!Stroganoffen är alldeles ypperlig att göra matlåda av. Funkar mycket bra att värma i mikro.
Nu när jag tänker på det har jag nog alltid gjort matlådor när jag lagar Stroganoff. Gör på en hel falukorv och kokar extra ris för det blir alltid gott som lunch på jobbet.
Ris! Finns inget annat rimligt att äta till korvstråganoff. Jag gör min genom att steka lök (och vitlök om jag känner för det) tillsammans med salt, paprikapulver, en skvätt chili och tomatpuré. Sen i med falukorv och stek tills den får färg. Sen krossade tomater, koka upp. Eventuellt köttbuljong om jag känner mig fancy. Sen smakar jag av med lite grädde.Då får jag tyvärr baka hamburgerbröd först och det är jag för bekväm för Men det lät gott, ska ha det i åtanke nästa gång jag är i affären!
Falukorvskebab har inte jag heller testat!
Korvstroganoff är gott, brukar göra med sådan påse med pulver i till folks stora förfäran, har ingen hemma så satt och funderade på att leta upp ett recept på det i någon kokbok. Borde väl finnas. Vad har du till? (snudd på retorisk fråga här då man BARA kan ha ris till korvstroganoff... :P )
Den här bilden påminner mig om en vän som i höstas störde sig på att jag inte visste hur många kokböcker jag hade hemma.. Så han räknade. Tror det landade på runt 50 stycken. Behöver verkligen rensa..!!Ser gott ut och det låter gott också! Jag har för övrigt hans bok också! Den har jag faktiskt använt rätt mycket en gång i tiden. Skulel behöva börja om på nytt med att göra mat efter recept, känner jag.
Visa bifogad fil 112747
Jag gjorde så minus chilie och plus grönsaksbuljong. Det är gott!Ris! Finns inget annat rimligt att äta till korvstråganoff. Jag gör min genom att steka lök (och vitlök om jag känner för det) tillsammans med salt, paprikapulver, en skvätt chili och tomatpuré. Sen i med falukorv och stek tills den får färg. Sen krossade tomater, koka upp. Eventuellt köttbuljong om jag känner mig fancy. Sen smakar jag av med lite grädde.
Den här bilden påminner mig om en vän som i höstas störde sig på att jag inte visste hur många kokböcker jag hade hemma.. Så han räknade. Tror det landade på runt 50 stycken. Behöver verkligen rensa..!!