Sådär kommer jag ihåg att min mamma resonerade när jag berättade att kompisars föräldrar lagade köttfärssås med t ex rivna morötter, majs eller svamp. Att det skulle vara något slags fattigdomstecken.
Det känns lite gammaldags arbetarklass, något från den tiden då man tyckte att kött var fint och lyx och grönsaker något man åt för att man inte hade råd med kött.
Jag har oerhört svårt att förstå hur man kan ha det resonemanget idag. Grönsaker är gott, nyttigt (mycket nyttigare än köttfärs) och ja, faktiskt billigare också, och morötter/majs/linser/riven vitkål i köttfärssås är ett utmärkt sätt att få i sig grönsaker.
Åh, jag visste att det svaret skulle komma från någon när jag läste mitt inlägg igen, men jag var för lat för att redigera. Men nej, det är inga grönsaker i min köttfärssås. Jag använder dock inte speciellt mycket köttfärs i den och serverar ofta rårivna morötter till, men inte direkt i såsen så de blir varma.