Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
I det inramade citatet i ditt inlägg finns 1 påstående "Ofta för att personen själv av olika orsaker inte kan, bl.a. saknar kompetensen men har pengarna."Här påstår du en massa men har inga fakta att hänvisa till. Mackan hänvisade till en studie som visade motsatsen till det du påstår.
Jag skrev "Hur många hästar behövs för att ta fram en GP-häst? Vart tar alla bra GP-hästar vägen? Hur många år har den häst tävlat i GP som tävlat flest år i GP? Jag tror inte det finns någon statistik som ens visar svaren på dessa frågor."Vad försäkringsbolagens statistik visar är nog inte så intressant, för det torde vara omöjligt att knyta skadestatistiken till hur hästen rids. I så fall skulle man få göra en urvalsgrupp bestående av de skickligaste ryttarna. Och gör man så behöver man nog inte gå omvägen kring försäkringsbolagen, för det är väl känt vilka hästar de har. Om det vore så att toppryttarnas hästar gick sönder till höger och vänster skulle det med all säkerhet vara väl känt. De skulle inte heller nå de resultat de gör, eftersom det som sagt tar många år att träna en häst till GP-nivå.
Man brukar ju säga på engelska att "the proof is in the pudding". Om toppryttarnas hästar håller, så är det väl det bästa beviset på att deras ridning främjar hållbarhet. Inte sant?
Det bör väl ge några fördelar med att använda en viss metod, inte bara att det inte ger några nckdelar.Du påstår att det inte ger några fördelar, men vad jag vet finns det inte någon vetenskapligt hållbar studie som stödjer ditt påstående. Man har ju inte ens kunnat bevisa att Rollkur/Hyperflexion är skadligt för hästen.
Ja, jag har förstått att många med dig tycker att jag borde ha sett att det inte är samma sak. Tyvärr är de som företräder LDR/LR i den här tråden inte överens om vilka bilder som visar var gränsen mellan LDR/LR och HR går. Därför har jag tittat på bilder som jag tror kommer från FEIs hemsida som visar vad LDR är. Jag tycker inte att skillnaden mellan LDR som visas på de bilderna och HR har så stor betydelse. I "FEIs" LDR har hästen nosen ca 15 cm från bringan.HF är en extrem böjning av hästhalsen. Det är inte LDR. Absolut inte samma sak och det borde du ha kunnat se på de olika bilder som har publicerats i tråden.
Jag skrev "Hur många hästar behövs för att ta fram en GP-häst? Vart tar alla bra GP-hästar vägen? Hur många år har den häst tävlat i GP som tävlat flest år i GP? Jag tror inte det finns någon statistik som ens visar svaren på dessa frågor."
Jag tror inte alls att det är känt för gemene man vilka hästar de har eller varför vilka försvinner från deras stall.
Om toppryttarnas hästar håller... Just det om de håller. Det vet vi inget om. Inte heller hur länge de håller.
...
Filmen där gubben sitter och ändrar huvudets läge beroende på var på bettringen tygeln är demostrerar inte heller en häst som jobbar genom kroppen för det finns inga sammankopplande hjälper utan allt verkar härröra till var hästen har sitt huvud.
Kan oxå tillägga att skulle jag sitta och rycka sådär i min hästs mun då skulle han nog kasta av mig..
...
Varför skulle GP-ryttare sitta och rida dyrbara hästar - deras levebröd - på ett sätt som gör att de inte håller. Det saknar ju allt förnuft. Om man märkte att hästarna blev skadade, så skulle man ju göra något annat.
En anledning skulle kunna vara att de tror att de gör det enda rätta. De kanske tror att skadorna beror på något annat, t.ex. sadeln, underlaget, hovslagaren, etc. Jag tror inte att många gör på ett visst sätt trots att de vet att det inte är bra.
I det inramade citatet i ditt inlägg finns 1 påstående "Ofta för att personen själv av olika orsaker inte kan, bl.a. saknar kompetensen men har pengarna."
Jag skrev "Hur många hästar behövs för att ta fram en GP-häst? Vart tar alla bra GP-hästar vägen? Hur många år har den häst tävlat i GP som tävlat flest år i GP? Jag tror inte det finns någon statistik som ens visar svaren på dessa frågor."
Jag tror inte alls att det är känt för gemene man vilka hästar de har eller varför vilka försvinner från deras stall.
Om toppryttarnas hästar håller... Just det om de håller. Det vet vi inget om. Inte heller hur länge de håller.
Det bör väl ge några fördelar med att använda en viss metod, inte bara att det inte ger några nckdelar.
Ja, jag har förstått att många med dig tycker att jag borde ha sett att det inte är samma sak. Tyvärr är de som företräder LDR/LR i den här tråden inte överens om vilka bilder som visar var gränsen mellan LDR/LR och HR går. Därför har jag tittat på bilder som jag tror kommer från FEIs hemsida som visar vad LDR är. Jag tycker inte att skillnaden mellan LDR som visas på de bilderna och HR har så stor betydelse. I "FEIs" LDR har hästen nosen ca 15 cm från bringan.
Med tanke på att AvG båda hästar o även Painted black har gått flera OS, så är det ingen av dem som gått sönder o är nu gamla hästar. Färre hästar än vad många hobbyryttare förbrukar.Du kan ju inte bara påstå att toppryttarnas hästar inte håller om det inte finns något som helst belägg för ett sådant påstående, annat än din teoretiska uppfattning att de inte BORDE hålla, eftersom de enligt din mening rids fel.
På den här bilden vill jag visa att det inte alltid är så svart eller vitt som du ser det. Den är på mig och min häst innan vi ska in på banan. Men igen, den är tagen som exempel inget annat.
Hur många hästar behövs för att ta fram en GP-häst?
Först vill jag säga att hästen på fotot har nacken högst och nosen först men det är INTE så jag menar att det skall vara
utan som i den här teckningen
Det är "brottet" som blir vid 2-3 halskotan då nacken inte är högst som skapar problem.
Jag har skrivit att det är viktigt att låta/se till att hästen länger sin hals/kropp ff med nacken högst och nosen först. Ungefär så här ser det ut då
I "Ecole De Légèreté" kallas det för "neck extension".
Ungefär så här skall det se utoch inte så härnär det är "klart".
Samling, vad är det? Jag anser att den kommer av att magmusklerna drar/vinklar pelvis så att hästen drar in rumpan.
Då blir avståndet mellan hästens pelvis och halsens bas (7e halskotan) kortare, tyngdpunkten hamnar längre bak och hästen får lättare att lyfta framdelen.
Hur gör man? Det är 10-miljonersfrågan! Jag måste, förutom det praktiska, ta mig tid att läsa, begrunda och försöka förstå vad som händer i hästen, både fysiskt och psykiskt, och att försöka se vad som är myt och vad som är verklighet. Ett sätt för att lära mer är att ta kontakt med någon av de elever som utbildas i "Ecole De Légèreté" i Sverige. Det finns mycket att hämta på http://www.sustainabledressage.net/ där jag hämtat bilderna ovan. Jean-Claude Racinet har skrivit flera böcker som förklarar hyfsat bra men de måste också läsas mer än 1 gång. De har dessutom inte så aggressiv ton några av som Karls böcker.
Två - ett sto och en hingst
Tack snälla du, det var otroligt hyggligt av dig!
Jag tycker inte heller om formen på den andra hästen men den är en avart enligt mig, den typen av ridning skulle jag aldrig stå bakom!
På den här bilden vill jag visa att det inte alltid är så svart eller vitt som du ser det. Den är på mig och min häst innan vi ska in på banan. Men igen, den är tagen som exempel inget annat.
Jag gillar inte bild nr ett heller.. hästen är alldeles för upphängd i ryttarens hand.. typiskt när man har placerat och håller upp hästens huvud med händerna. Hästen ska bära sitt huvud själv och kommer så göra om man rider den bakifrån och fram, men det tar tid för hästen att bli så stark att den kan gå med nacken högst och nosen i eller lite framför lodplan OCH arbeta och behålla mjukheten genom ryggen. Det VET man idag och därför tränar man annorlunda.
Länk till filmen som diskuteras http://www.youtube.com/watch?v=xX51OzbavGc.
Ja, "gubben" demonstrerar hur man kan kommunicera med hästen inte hur man kopplar ihop den. Antagligen tror han att hästen klarar det bäst själv. Han kanske tycker det är mer väsentligt att berätta för hästen var "gubben" vill att hästen skall placera huvudet. Det är faktiskt viktigt eftersom huvudet sitter längst ut på balansstången och därför har stor betydelse för hur hästen rör sig.