Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det där konstiga beteendet mot er dotter kan jag inte svara på, men detta du beskriver här tycker jag inte är så konstigt. Många hundar biter/nafsar i luften långt innan de är så trängda att de biter på riktigt. Så jag skulle nog säga att hunden här blev rädd/överraskad/osäker och därför "bet omkring sig" som för att varna och skrämma iväg faran. Jag tror alltså att det var helt avsiktligt från hundens sida att bita i luften snarare än att faktiskt bita barnet. Och helt rätt, såklart, att avlägsna barnet ur situationen, för både barnets och hundens skull.Och sen råkade hon i veckan väldigt olyckligt snubbla över honom väldigt plötsligt så han hamnade under henne och fastnade där intryckt mot en soffa. Hunden fick panik och han bet och nafsade hysteriskt. Hennes ansikte var precis vid hans mun men när jag fick isär dem så hade hon inte en enda skråma! Inte ett märke, ingenting. Funderade då på om hunden medvetet inte bitit hårt eller bara bitit i luften pga han tänker att hon är familj/barn (eller om vi bara hade en himla tur). Vet inte om hunden kankse kopplar ihop mig och barnet. Är kanske för avancerat att tänka så?
Alltså det här är inte alls konstigt! Ni leker ju och springer runt, hoppar och busar och tjoar och tjimmar. De flesta hundar dras väl lätt med i en sån rolig lek! En del tycker att det är roligt och vill vara med och leka och andra blir stressade och undrar vad tusan ni håller på med och om nån håller på att skada "valpen".Nu behöver jag lite svar på frågor från er som kan hundar bättre...
Hunden har alltid kunnat bli väldigt uppe i varv (stressad?) när vi lekt "vilt" med vår 2-åring. Tex springer runt hemma/i trädgården, hoppar och busar, slänger upp henne i luften med tjo och tjim. Hunden börjar då skälla gällt och hoppa omkring eller på oss/mot barnet. Inte tänkt så mkt på det mer än att han lätt blir stressad av sån lek, så vi har undvikit det så gott det går.
Jag tänker så här: man kan ju alltid behålla hunden och sedan, om det verkligen verkligen inte går, omplacera hunden. Däremot kan man ju inte ta tillbaka en omplacerad hund.Tack hörni.
Har nu ett par nya intressenter på gång. En som ska komma.hit nu närmsta dagarna och hälsa på hunden. Det känns än så länge bra, men mycket ska ju klicka.
Fick också plötsligt så dåligt samvete mot min dotter. Att jag ska ta bort det som verkligen har skänkt henne mest glädje av allt. Nästan varje dag på förskolan har hon med sig teckningar eller pyssel som hon ska ge till hunden. Är han i bilen när hon hämtas så sitter hon och skrattar hela vägen hem. Varje morgon är det första hon frågar efter hunden och hon skrattar så hon kiknar när han hoppar upp i sängen och pussar henne godmorgon. När vi är ute i trädgården är det enda hon gör att springa och busa med hunden, kastar bollar till honom, gömmer torrfoder som han får leta efter eller matar honom direkt från handen. I TV-soffan varje kväll säger hon bestämt "hunden här!" och visar platsen bredvid henne. Klappar och gosar så fint. Varje dag efter middag och allra helst på morgonen innan föris ska hon gå promenad med hunden och hålla i kopplet. De hoppar upp på varenda sten tillsammans, går in i trädkojor, rusar ikapp på ängen. Vår dotter som aldrig velat gå själv mer än ett par hundra meter (gnäll deluxe), går/springer nu 2-3 km utan knussel när vi är ute med hunden. Vi har inte använt vagn en enda gång sen han kom hit...
Jag har faktiskt varit helt förundrad själv. Vi vet u att hon älskar djur, precis som jag, och att det inte finns något som gör henne så glad som djur. Precis som för mig. Det har varit mitt enda genuina intresse under åren. Men jag trodde ändå att hunden skulle vara nyhetens behag för vår dotter, men nu har han bott bott här i en månad och hon blir nästan mer upptagen av honom än mindre.
Son förälder finns det ju inget som gör en så lycklig som att se sina barn lyckliga. Nu känns det tvärtom som att vi ska ta ifrån henne det största glädjeämnet hon har i livet. Plötslig insåg jag att nästan allt i hennes vardag cirkulerar kring hunden. Fy, vad det känns vidrigt detta. Hur ska det nu gå att gå tillbaka till det gamla, fattiga livet hunden. Samtidigt har vi allt mer lämnat det "glorifierade" stadiet och inser att det BLIR för trassligt att behålla hunden. Men det känns ändå skit att behöva ta det beslutet...
Tack för tips, ska kolla!Läs på hundinspiration på Instagram, hennes bok är även väldigt bra - Det goda hundägarskapet, man får många tips på hur man själv ska agera i många situationer när hunden stressar upp sig. Ni kanske har kommit till den punkt när ni omedvetet spänner er o förväntar er en viss reaktion av hunden o behöver bryta det Annars skulle jag kanske ta hjälp av någon som kom hem o såg hunden i hemmamiljö o kan ge råd hur ni ska tänka ♡
Jag (eller egentligen min dotter) har ju också en hund med viss separationsångest. Jag är dessutom ensam med honom flera dagar i sträck med jämna mellanrum när dottern är iväg på jobb. Och då måste jag ju få livet att gå ihop utan total anpassning till honom. Det jag har upptäckt är att det är lättast att lämna honom i en hästbox i stallet. Där får han tuggben eller annan aktivering och filt, och jag är kvar i stallet (gör iordning hästen för ridning) till en början så att han hör mig. Då är han lugn/tyst men har antagligen full koll på mig. Så fort jag går ut genom stalldörren så skäller han som en tok, jag ignorerar och går ändå och rider oftast en runda på 30-40 minuter. Och när jag kommer tillbaka är han tyst och har ofta lagt sig ner. Jag tror inte att jag skulle "komma förbi" problembeteendet (skällandet) utan att faktiskt lämna honom så att han inser att han blir ensam. När jag kommer tillbaka berömmer jag givetvis och ger godis.Nu har jag börjat så smått att gå ut genom dörren och han får vara kvar hemma själv (avgränsad i tvättstugan där han är van att ligga nu). Men HUR gör man med en hund som direkt reagerar med att gnälla, gny och skälla? Han har ju så snabbt till de reaktionerna, så det är svårt att anpassa nivån. Man ska ju helst inte gå tillbaka när de låter men samtidigt om jag inte gör det så kommer jag behöva lämna honom jättelänge direkt och det ska man ju inte heller utan ta det i små steg. Det sägs att steget är för stort om hunden gnäller och skäller mycket. Men hur tar jag ett mindre steg än att gå ut genom dörren, när han nu är lugn i olika rum/våningsplan hemma? Det går även bra att jag klär på mig, tar nycklar etc utan att han börjar stressa upp alldeles för mkt (vaksam blir han ju dock men han låter inte då) så de stegen har vi också tagit.
Tack, det har vi. Jag ska testa det tipset!Har ni en eller flera utgångar i bostaden? För vissa hundar kan det göra skillnad om man går ut genom en annan dörr än den vanliga. En enkel sak att prova om ni har det.
Jag (eller egentligen min dotter) har ju också en hund med viss separationsångest. Jag är dessutom ensam med honom flera dagar i sträck med jämna mellanrum när dottern är iväg på jobb. Och då måste jag ju få livet att gå ihop utan total anpassning till honom. Det jag har upptäckt är att det är lättast att lämna honom i en hästbox i stallet. Där får han tuggben eller annan aktivering och filt, och jag är kvar i stallet (gör iordning hästen för ridning) till en början så att han hör mig. Då är han lugn/tyst men har antagligen full koll på mig. Så fort jag går ut genom stalldörren så skäller han som en tok, jag ignorerar och går ändå och rider oftast en runda på 30-40 minuter. Och när jag kommer tillbaka är han tyst och har ofta lagt sig ner. Jag tror inte att jag skulle "komma förbi" problembeteendet (skällandet) utan att faktiskt lämna honom så att han inser att han blir ensam. När jag kommer tillbaka berömmer jag givetvis och ger godis.
Har du provat att ge ett kommando när du lämnar? Om inte så gör det. Endel hundar tycker att det är jättejobbigt att inte veta vad de ska göra. Ge ett kommando som är väl befäst, stanna, vila, gå och lägg dig, sitt eller liknande. Vad du säger är inte viktigt utan det viktiga är att du ger ett kommando han kan och som han kan följa.Tack, det har vi. Jag ska testa det tipset!
Ja, det kanske är så, att man får stå ut med skällandet... Jag hade babymonitorn på och han hade ju inte "panik" (sprang omkring el flämtade eller så) utan han växlade mellan att sitta och ställa sig upp och skälla. Jag är dock tveksam till att 30-40 min skulle räcka för att han skulle sluta skälla (och definitivt inte lägga sig ner). När han lämnats med min partner har han skällt nonstop i flera timmar första gångerna. Men han har ju faktiskt minskat sin skälltid markant där nu med tiden.
Tack för tips, inte provat det! Det enda kommandot jag vet att han kan är vänta och det använder jag hela tiden när jag inte vill att han ska följa mig el liknande. Superbra tips, ska testa det.Har du provat att ge ett kommando när du lämnar? Om inte så gör det. Endel hundar tycker att det är jättejobbigt att inte veta vad de ska göra. Ge ett kommando som är väl befäst, stanna, vila, gå och lägg dig, sitt eller liknande. Vad du säger är inte viktigt utan det viktiga är att du ger ett kommando han kan och som han kan följa.
Med tiden kan ett kommando som enbart används vid lämnandet underlätta. Jag säger t ex. "Stanna, jag kommer snart" vilket inte betyder att han ska stanna på platsen utan att han kan gå och lägga sig och sova för nu kommer inget hända men att om han först vill kolla i fönstret när jag åker iväg så är det helt okej. Men det viktiga för många hundar är att de får ett kommando. De är ju så vana vid att vi pratar med dem och säger vad de ska göra och att då inte få något kommando när de lämnas kan späda på separationsångesten fullkomligt. Det är ju ändå en märklig värld hundar lever i. Vi vill inte att de ska springa iväg utan ha koll på oss men så lämnar vi dem i deras ögon helt plötsligt och de fattar ingenting. Att då få veta vad de ska göra kan vara det som behövs.Tack för tips, inte provat det! Det enda kommandot jag vet att han kan är vänta och det använder jag hela tiden när jag inte vill att han ska följa mig el liknande. Superbra tips, ska testa det.