Nej exakt, tror jag skrev det?
Det är ambulans och personlig assistent som jag skrev om, jämn bemanning och där man ofta jobbat hela dygn (!) idag.
Ur vår lokala tidning:
”I XX stad jobbar man idag 24 timmars-pass, så kallade dygnspass med sovjour. Det blir sju sådana pass i månaden.”
När man jobbar sådana pass kan man ju pendla ganska långt, för man jobbar väldigt få tillfällen per månad. Med kortare pass måste man bo kvar och jobba fler pass. Samma resonemang för personliga assistenter, och tror jag också veterinärer?
Men det är just veterinärerna (distriktsveterinärerna) som jobbar dagtid och har jour natt följt av att jobba dagen efter som gör att jag ändå känner mig för att ha hårdare regler. Många veterinärer vill ju inte jobba med jour för att det blir för slitigt med så långa pass. Och kanske fler skulle vilja jobba med jour om de fick 11 timmar ledigt per dygn?
Precis som du beskriver så behövs personal på annat vis inom vården… men jag tänker att det är arbetsgivarens bekymmer att lösa det problemet. Det blir kanske för många på plats under dagarna men egoistiskt tänker jag att med låg lön och slitigt jobb skulle väl en lång lunch och möjlighet att promenera med en vårdnadshavare till en bänk för att äta glass inte vore så dumt.
Så ja, det BLIR ett problem om man ser på hur det ser ut idag. Men löser man problemet skulle det kunna innebära bättre arbetsmiljö.
Delade turer borde vara olagligt… vilken idiotisk idé…