Det här är en tråd om semlor. (utbruten från Störiga saker vi stör oss på del 10)

En riktig semla = hembakt bulle, inte sån där som bara innehåller luft, utan den ska vara lite tung och saftig och med mycket kardemumma. Inte för stor! Typ hälften av köpebullana. Osötad grädde (obs mkt viktigt) och en tjock skiva mandelmassa i botten. Naturligtvis florsocker på, och naturligtvis äts locket först. Himmelrike! :love:
Håller med helt om bullen!
I övrigt ska en riktigt god semla ha rikligt med grädde och en liten mängd mandelmassa (tycker det är för mycket mandelmassa i konditoribakade semlor)
 
Jag är en sån som inte gillar mandelmassa men i semlor ska det givetvis inte vara något annat!
Bäst hade de på mitt favoritfik Reicholds på Södermalm som tyvärr stängde för 20 år sedan. Den innehöll lite grovhackad mandel och hade en doft av bittermandel. Har aldrig stött på semlor som varit bättre än deras.
Jag tycker inte heller om mandelmassa. Faktum är att jag ofta tar bort det och äter utan, men jag håller med om att en semla SKA innehålla mandelmassa för att räknas som semla. Dock kan vaniljsemla vara ok, men gränsen drar jag där- alla andra grejer folk kommer på är bara... bakelser som är på långt håll gräddsemlebullslikt besläktad med en semla. :o:D
 
Det blir inte en semla bara för att man lägger in grädde emellan. :rage: En semla ska ha mandelmassa!
Säger som flera andra utan mandelmassa är det en bakelse. Enda varianten som som är godkänd är saffranssemla. För då kan man med gott samvete äta semlor innan jul. :D
 
Den här tråden påminde mig om att bryggeriet Omnipollo gjorde semmelöl förra året, och den var FANTASTISK! Hoppas den kommer i år igen. :love:

För övrigt består en semla av bullen, mandelmassa och grädde, florsocker ovanpå. Locket äts först! :D
Måste kanske köpa semlor idag.
 
Håller med helt om bullen!
I övrigt ska en riktigt god semla ha rikligt med grädde och en liten mängd mandelmassa (tycker det är för mycket mandelmassa i konditoribakade semlor)
Jag tycker inte om mandelmassan i köpebullar. Den är för slemmig och söt. Men i de man gör själv ska det helst vara en rejäl skiva. Inte utblandad och mjuk, utan en hård skiva. Det blir så gott i kombo med den fluffiga grädden och saftiga bullen :love:
 

Liknande trådar

Trädgård & Växter Denna trådstart är utbruten från en annan tråd av en moderator. Vi gör det ibland när ett ämne verkar intressant för flera och/eller...
Svar
13
· Visningar
980
Senast: SaraXX
·
Tjatter Denna trådstart är utbruten från en annan tråd av en moderator. Vi gör det ibland när ett ämne verkar intressant för flera och/eller...
20 21 22
Svar
436
· Visningar
30 873
Tjatter Denna trådstart är utbruten från en annan tråd av en moderator. Vi gör det ibland när ett ämne verkar intressant för flera och/eller...
9 10 11
Svar
217
· Visningar
17 777
Senast: Hedinn
·
Relationer Denna trådstart är utbruten från en annan tråd av en moderator. Vi gör det ibland när ett ämne verkar intressant för flera och/eller...
10 11 12
Svar
225
· Visningar
15 389
Senast: Badger
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp