Vi har de moderna medicinerna tack vare att vi förr hade naturmediciner t ex örter.
I de moderna medicinerna har man försökt att "rena" de verksamma substanserna i naturens egen läkekraft för att effektivisera dem, men tyvärr så vill naturen inte bli manipulerad och därför uppstår biverkningar.
Därför kan man inte avfärda naturmediciner som blaha blaha, det är de enda mediciner som inte ger biverkningar. De är dock inte alltid så snabba att verka så i akuta fall så är det naturligtvis befogat att använda sig av den moderna medicinen trots biverkningar. Men gärna i kombination med naturmedel!
Precis som med allting annat här i livet gäller det att plocka russinen ur kakan! Och man väljer själv vad som är russin och vad som är skräp!!!
En del här tycker att homeopati är hokuspokus och en del tycker att det är jättebra. Jag kommer att fortsätta rekommendera homoepati för jag tycker att det är bra, sen är det upp till var och en om de vill testa eller inte. Och det är ALDRIG frågan om "antingen homeopati ELLER veterinär", utan det handlar om att komplettera varandra!
En seriös homeopat behandlar inte ett sjukt djur som inte först har besökt en veterinär.
Jag kan ta ett exempel från min verklighet.
Ett av mina ston hade fölat och efter några timmar såg vi att fölet hade väldigt ont i magen, han kunde inte bajsa. Vi ringde veterinär som rekommenderade Microlax. Detta var pingst, så de ville inte åka åtta mil enkel resa till oss "i onödan", i fall det hjälpte med laxermedlet.
Det gjorde det inte men jag och min mor gav både homeopatmedel, magmassage och zonterapi. (En sak som inte går att bevisa vetenskapligt, men det går faktiskt att ge zonterapi genom en länk. Tänker dock inte diskutera detta här, det måste ses i verkligheten.) Vi gav behandling en gång i halvtimmen och det gav till slut resultat! Han har aldrig haft problem med magen sen dess.
Några dagar senare fölade ett annat sto i samma by som jag bor i. Det fölet hade samma fel som vårt och de ringde veterinären som kom ut till dem. Vet. gav fölet Microlax och smärtstillande. När fölet fick smärtstillande avstannade tarmrörelserna, han hade ju inte ont längre! Detta innebar att skiteriet kom aldrig igång... Ett dygn senare fick de åka akut till Djursjukhuset men de sa att det var för sent, det var för mycket skit i tarmarna så även om de hade opererat så hade hästen haft tarmproblem resten av sitt liv. Så de fick avliva fölet.
Så den moderna medicinen är inte alltid tillräcklig!!! Enligt min syn på saken...