Avokado (utbruten från Har ni något sånt där som alla andra har gjort men inte ni?)

Jag är mest fascinerad över att det finns människor med så mycket planeringsförmåga och tid att de alltid hinner laga all sin mat själva, och aldrig hamnar i att behöva köpa en färdig macka/sallad/bowl/wrap för att få i sig mat. Gör man det lite då och då krävs det ju nästan en medveten ansträngning för att lyckas undvika att få i sig avokado?

Mvh ostrukturerad
Eller så är man pga magproblem helt enkelt tvungen att hålla sig till viss mat och därför planerar man eller köper mat man inte reagerar på
Tyvärr vågar man ju då sällan prova något nytt spontant
Tillägg jag reagerar på paprika och chili i kryddningar det är inte lätt att undvika det kan jag säga
 
Eller så är man pga magproblem helt enkelt tvungen att hålla sig till viss mat och därför planerar man eller köper mat man inte reagerar på
Tyvärr vågar man ju då sällan prova något nytt spontant
Ja, vet man med sig att man inte tål eller inte tycker om vissa livsmedel får man ju som jag skrev göra en medveten ansträngning för att undvika dem. Det är ju fullt rimligt.
 
Aldrig smakat och har bara stött på i mycket begränsad mängd ute (sitter på ett fik nu och på smörgåsarna finns det räkor, ostmacka med paprika och salladsblad och några som går att få varma på kyckling på eller brio mm men ingen med avokado på). Aldrig varit med om att någon har det på tacos.
Vet att mamma köpte till sig som lyx ibland på 80 talet och början på 90 talet.
Har aldrig behövt pilla bort då jag aldrig stött på det.

Över halva mitt liv var jag aldrig varit intresserad av att testa pga selektivt ätande och halva livet har jag inte stött på det eller varit intresserad av att testa. Senaste åren så aldrig i livet att jag vill testa pga det som står på WWF hemsida

"Avokado kan komma från områden där odlingen kan ha mycket hög påverkan på vattenresurserna. Det kan också vara hög risk för förlust av biologisk mångfald eftersom odlingarna kan anläggas i områden som är naturligt artrika. Så den snabba ökningen och suget efter avokado i världen kan skapa problem. "
 
Jag är mest fascinerad över att det finns människor med så mycket planeringsförmåga och tid att de alltid hinner laga all sin mat själva, och aldrig hamnar i att behöva köpa en färdig macka/sallad/bowl/wrap för att få i sig mat. Gör man det lite då och då krävs det ju nästan en medveten ansträngning för att lyckas undvika att få i sig avokado?

Mvh ostrukturerad
Ingen ansträngning alls tycket jag, mer ansträngning att hitta ett ställe med avokado på mackor.
 
Ingen ansträngning alls tycket jag, mer ansträngning att hitta ett ställe med avokado på mackor.
Avocado brukar finnas t.ex. i salladsbaren på Coop och Ica, samt i färdiga wraps och mackor på typ Cirkle K och Preem. Samt på varenda överprisad cafékedja i varuhus och på tågstationer. Jag känner ju spontant inte att ställen som typ Ica i Bollnäs, bensinmacken i Hedemora eller tågstationen i Gävle kan räknas som exklusiva överklasshak, direkt. :D

Sen är det ju bra om folk som inte gillar avokado låter bli att äta det, eftersom produktionen som tidigare skrivits inte är den bästa.
 
Avocado brukar finnas t.ex. i salladsbaren på Coop och Ica, samt i färdiga wraps och mackor på typ Cirkle K och Preem. Samt på varenda överprisad cafékedja i varuhus och på tågstationer. Jag känner ju spontant inte att ställen som typ Ica i Bollnäs, bensinmacken i Hedemora eller tågstationen i Gävle kan räknas som exklusiva överklasshak, direkt. :D

Sen är det ju bra om folk som inte gillar avokado låter bli att äta det, eftersom produktionen som tidigare skrivits inte är den bästa.
Har i perioder ofta svängt in på Cirkla K aldrig sätt en macka med avokado på där oavsett om mackan ska ätas kall eller varm men kan säkert ligga gömd bland alla andra mackor som inte har avokado för det finns ju en hel del mackor att välja på där. Wraps har jag aldrig ätit.

I en salladsbar är det ju ingen ansträngning att välja bort det jag inte vill ha.
 
Avocado brukar finnas t.ex. i salladsbaren på Coop och Ica, samt i färdiga wraps och mackor på typ Cirkle K och Preem. Samt på varenda överprisad cafékedja i varuhus och på tågstationer. Jag känner ju spontant inte att ställen som typ Ica i Bollnäs, bensinmacken i Hedemora eller tågstationen i Gävle kan räknas som exklusiva överklasshak, direkt. :D

Sen är det ju bra om folk som inte gillar avokado låter bli att äta det, eftersom produktionen som tidigare skrivits inte är den bästa.
Finns ingen anledning för mig att besöka Cirkle K, Preem eller överprisad cafékedja i varuhus (då har jag redan handlat ju) och tågstationer. Köper ibland på Pressbyrån men då en fralla med tex ost eller klämma med ost osv.... Salladsbarer i butikerna besöker jag ytterst sällan och väljer då vad jag vill ha i min sallad. Då jag dessutom är opererad, gastric sleeve, och ska äta 50 % protein, 30 % kolhydrater och 20 % grönsaker så är salladsbaren inte så ofta besökt av mig. Jag tror det är nyttigare för mig att äta en korv med bröd än att äta en sallad (med eller utan avokado) från salladsbaren på ICA, och i ärlighetens namn tycker jag en korv med bröd är godare, så när jag nu ändå har begränsad plats i magen väljer jag ju sådant som ju är känt gott för mig och som jag håller mig mätt på, än sallad som inte mättar mig utan bara är bukfyllnad en kort stund till ingen nytta.

Det krävs med andra ord ingen som helst ansträngning att inte stöta på avokado alls i livet. För mig.
 
Fast att kalla det konstigt att man aldrig blivit serverad avokado är lite blamande tycker jag eftersom det litegrann indikerar att alla går väl på restaurang eller blir bortbjudna på middagar med förrätt

Alla gör faktiskt inte det kanske pga ekonomi kanske pga andra svårigheter

Överlag att indirekt eller direkt kalla människor för konstiga anser jag bör undvikas helt och hållet
Exakt. Det var det här med att man per automatik var konstig för att man inte provat avokado (eller annat livsmedel) jag opponerade mig emot. Särskilt med tanke på att ingen opponerade sig mot något annat som folk inte hade testat i ursprungstråden.
 
Har läst att avokado inte räknas som strikt veganskt, då man skeppar mängder med bin för att pollinera dem, bina dör sedan.

Avokado betyder testikel, från aztekernas språk. Har själv testat testikel-frukten men är inte alls förtjust i den.

Det har ar inte helt correct. Massor av Bi-kupor transporteras (det kallas for "migratory bees") for att polinera allt fran applen, watermelon, pumpkins, mandel, avocado, och inte minst alla olika vaxter som odlas for fron har i "Pacific North West". Odlarna hyr in bikupor for att polynera allt som blir battre om nagra bin hittar dit och polynerar.

Biodlarna hyr ut ett visst antal bikupor till odlarna av olika "crops" Mandel startar i Californien i February och ar den "crop" som behover mest bin sa de kors fran Idaho, Washington, Oregon, och Californien till odlarna av mandeltrad. Honungen blir dar bitter och kan inte anvandas och varje kupa ar darfor dyrare an for andra arter som hyr bin for polination. Sedan flyttas bikuporna till andra farmer och skorder tills framemot October da jag gissar att biodlarna tar hem kuporna for att titta till sina bin innan det ar dags att skeppa dem till Califroniens mandelfarmer igen.

Da jag tillbringat mycket tid i Norra Californien vid mandel farmer och lart kanna flera stycken odlare av mandel trad och undrade over bikuporna sa fragade jag hur det fungerade.
 
Jag är mest fascinerad över att det finns människor med så mycket planeringsförmåga och tid att de alltid hinner laga all sin mat själva, och aldrig hamnar i att behöva köpa en färdig macka/sallad/bowl/wrap för att få i sig mat. Gör man det lite då och då krävs det ju nästan en medveten ansträngning för att lyckas undvika att få i sig avokado?

Mvh ostrukturerad
Behöver jag köpa något att äta på språng är en fralla med ost och skinka något som brukar gå ner. Eller en torr fralla från tex ICA helt enkelt. Drickyoghurt fungerar också. Risifrutti också. Jag har matlådor hemma att värma. Men kan köpa Queen kantarell pizza som färdigmat och värma. Har nog aldrig köpt en bowl i mitt liv? Wrap kostar för mycket och innehåller ofta för mycket jag inte tycker om alternativt saker jag inte tål. Wasa knäckemacka sandwish låter hälsa att de också finns. :)
 
Exakt. Det var det här med att man per automatik var konstig för att man inte provat avokado (eller annat livsmedel) jag opponerade mig emot. Särskilt med tanke på att ingen opponerade sig mot något annat som folk inte hade testat i ursprungstråden.
Förstår jag dig rätt nu, du tänker att om något tycker något du gör eller inte gör är konstigt eller förvånande så är du som person som är konstig, inte fenomenet som någon upplever som konstigt?
 
Då är det kanske inte konstigt att vissa inte ätit det. Jag tex har varit på Espresso House en gång och åt en kanelbulle vid tillfället, det var det liksom. Finner ingen anledning att betala dyrt för att sitta där och äta något. På Max har jag ätit en handfull gånger och då vanliga hamburgare utan något speciellt.

Jag uppfattar inte diskussionen om att prova ifall man inte vill utan mer att det finns en förvåning över att man lyckats undvika det. Som om man gjort ett aktivt val att undvika just det, trots att flera här har skrivit att det inte har skett alls. Lite som att om man har bra ekonomi och är uppvuxen med att äta ute på olika sätt så tar man för givet att det gäller alla och förvånas över att det finns människor som inte har samma möjligheter eller upplevelser. Man är i en privilegierad bubbla och har svårt att förstå att det finns en annan livsstil än den man själv lever i känns det som.
Nej alltså jag tycker inte att det är konstigt att folk inte har ätit det, det får man väl göra som man vill med tänker jag, men i mitt inlägg vänder jag mig främst emot det här att avokado skulle vara väldigt ovanligt och något man knappt stöter på i Sverige, förutom om man besöker väldigt specifika restauranger. Det stämmer inte, enligt mig, utan det återfinns på menyerna av fler av landets största kedjor (inklusive billiga snabbmatsställen) och är en ganska trendig ingrediens överlag. Sedan är det ju dock ofta så att man inte lägger märke till det man inte är intresserad av, så att det faktiskt råkar finnas alternativ med avokado på *ställe X* kan säkert gå många förbi eftersom att de helt enkelt inte är intresserade av det. För mig är avokado bland det godaste som finns, så jag tenderar att få syn på alla eventuella avokado-alternativ blixtsnabbt eftersom det är något som jag är intresserad av att köpa.
 
Jag är mest fascinerad över att det finns människor med så mycket planeringsförmåga och tid att de alltid hinner laga all sin mat själva, och aldrig hamnar i att behöva köpa en färdig macka/sallad/bowl/wrap för att få i sig mat. Gör man det lite då och då krävs det ju nästan en medveten ansträngning för att lyckas undvika att få i sig avokado?

Mvh ostrukturerad

Jag köper rätt ofta något att äta på jobbet och där finns inget med avokado 😁
Möjligtvis på salladsbuffén men jag äter inte sallad 🙄
Är en ekologisk restaurang.
 
Förstår jag dig rätt nu, du tänker att om något tycker något du gör eller inte gör är konstigt eller förvånande så är du som person som är konstig, inte fenomenet som någon upplever som konstigt?
Nej. Det blir jättekonstigt nu för att tråden bröts ut från den där de flesta inläggen postades. Den tråden handlade om saker man aldrig gjort som ”alla andra” har gjort. Det var väldigt många saker som togs upp där utan att någon skrev att det var konstigt eller la någon som helst värdering i det tills någon skrev att de aldrig provat avokado. Då började flera användare ifrågasätta hur det ens var möjligt. Flera av de grejerna som hade skrivits innan kan jag personligen undra hur man kan undvika men jag skrev inte det. Ingen annan heller. Det skapade dålig stämning att ifrågasätta i en sån tråd varför man aldrig provat avokado när hela tråden gick ut på att man kanske inte testat något som alla andra gör, har sett eller vad det nu var. Jag tycker man ska vara lite försiktig när man börjar ifrågasätta folks matvanor. Plus att jag inte förstår varför det är konstigare att en vuxen person aldrig ätit avokado än att en vuxen person inte har hål i öronen eller har körkort.

Men som sagt - när detta med just avokadon blev en egen utbruten tråd missas ju hela kontexten där samtalet startade. Jag ifrågasätter inte om folk tycker att jag är asmärklig som inte ätit avokado (jag var inte ens en av dem som skrev det) mer att detta var det enda som var så konstigt att det krävdes att det skulle ifrågasättas.
 
Men hur kommer det sig att du inte testat rädisor? Dom är ju väldigt vanliga på tex salladsbuffer?
Avokado är ju en relativ "ny" grönsak i sverige, den var inte särskilt vanlig till vardags på tex 80talet, men rädisor är ju husmanskost typ.
Inte så intresserad av mat helt enkelt 🙈
 
Aldrig smakat och har bara stött på i mycket begränsad mängd ute (sitter på ett fik nu och på smörgåsarna finns det räkor, ostmacka med paprika och salladsblad och några som går att få varma på kyckling på eller brio mm men ingen med avokado på).
Fasen, jag satt på ett kafé för ett par timmar sen och borde tagit en bild på de fina avocadomackorna i disken! 😂

KL

Den här tråden blev kul! 👌🏼 Konstigt dock att nästan inget ätbart går att diskutera på buke utan att någon känner sig kränkt (som sagt, KL, jag menar inte dig). Mat och ätande verkar så laddat.
 
Nej. Det blir jättekonstigt nu för att tråden bröts ut från den där de flesta inläggen postades. Den tråden handlade om saker man aldrig gjort som ”alla andra” har gjort. Det var väldigt många saker som togs upp där utan att någon skrev att det var konstigt eller la någon som helst värdering i det tills någon skrev att de aldrig provat avokado. Då började flera användare ifrågasätta hur det ens var möjligt. Flera av de grejerna som hade skrivits innan kan jag personligen undra hur man kan undvika men jag skrev inte det. Ingen annan heller. Det skapade dålig stämning att ifrågasätta i en sån tråd varför man aldrig provat avokado när hela tråden gick ut på att man kanske inte testat något som alla andra gör, har sett eller vad det nu var. Jag tycker man ska vara lite försiktig när man börjar ifrågasätta folks matvanor. Plus att jag inte förstår varför det är konstigare att en vuxen person aldrig ätit avokado än att en vuxen person inte har hål i öronen eller har körkort.

Men som sagt - när detta med just avokadon blev en egen utbruten tråd missas ju hela kontexten där samtalet startade. Jag ifrågasätter inte om folk tycker att jag är asmärklig som inte ätit avokado (jag var inte ens en av dem som skrev det) mer att detta var det enda som var så konstigt att det krävdes att det skulle ifrågasättas.
Fast diskussionen började ju tvärtom med att jag undrade vad som var så märkligt med att aldrig ha ätit avokado eftersom det kom upp så många gånger - det kändes som om jag hade missat något. 😅
 

Liknande trådar

Tjatter Som rubriken lyder - har ni någon grej som är en sån där "alla andra har gjort det" men inte ni? Nu tänker jag inte stora grejer som att...
11 12 13
Svar
245
· Visningar
11 746
Senast: Lingon
·
Kropp & Själ Först så vill jag på peka att dethär är känsliga ämnen så ni kan ju tänka på det både om ni ska läsa det och hur ni svarar ifall ni vill...
2
Svar
28
· Visningar
1 841
Relationer Konstig rubrik kanske men jag ska förklara. Jag har iprincip alltid varit väldigt blyg och så. Och ända från jag var liten så um gicks...
2
Svar
35
· Visningar
1 412
Mat Min första reaktion här var att säga att du har fel, det smakar inte alls neutralt! Men vem är jag att avgöra hur du uppfattar saker...
2 3
Svar
46
· Visningar
1 345
Senast: co-SMAD4
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Födda -21
  • Stora shoppingtråden II
  • Bildtråden

Omröstningar

Tillbaka
Upp