@clusia + @supersonic För mig spelar det ingen roll om jag duschar ofta eller sällan. Däremot måste jag vara petig med vad jag tvättar mig med och hur jag torkar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vi har börjat med smakportioner den här månaden med I och hittills är det inget hon inte vill ha mer av, oavsett hur mycket hon grimaserade vid första tuggan.
Gulligast var hon när hon fick hemmagjord gnocchi.
Efter första biten högg hon efter fingrarna och när hon fått i sig totalt två stycken så försökte hon bryta sig lös ur babysittern genom att gnaga på och slita i bågen för att nå min tallrik.
Hon får allt mosat och i små delar, men det här med rena smaker blir det inget av. Hon får ju äta av det vi äter rakt av vilket verkar vara väldigt populärt.
Sen tänker jag att hon ska ju faktiskt äta kryddad och blandad mat hela sitt liv, det känns lite omständigt (just nu iallafall) att koka saker separat. Och lite tråkigt för henne faktiskt, mat ska ju vara välsmakande.
Ja men då är det lugnt.Det beror kanske på hur kryddat man äter? Vi kryddar på bra hemma, första gången jag bjöd sambon på mat svettades han kopiösa mängder Så vi körde separat till dottern i ett par månader innan vi introducerade vår mat och då drog vi även ner lite på kryddandet.
Ja men då är det lugnt.
Vi kryddar väl men maten behöver inte vara het för det, bara mycket egna marinader, örter, vitlök. Väldigt lite rent salt, oftare används soja och fonder som saltkälla om det behövs.
Chili är mer smakförstärkare just nu då jag blev väldigt känslig för het mat under graviditeten. Så vi har precis börjat sätta lite styrka i vissa av våra rätter igen, tidigare hade vi några riktigt svettiga måltider vi gjorde regelbundet.
Då blir det ju bra att vi doserar upp styrkan sakta så hinner I vänja sig också.
Äsch, man gör väl det som funkar? Kul att du fick till lite matglädje med egengjord välling.Precis! All mat är ju inte het mat heller. Vi använder också väldigt lite rent salt, väldigt sällan jag saltar vatten till ris, potatis och pasta tex. Oftast äter man ju annat till som är saltat Ska vänta till nästa månad innan jag börjar med lite banan och annat till lilleman. Ska se om han gillar min hemmagjorda välling. Dottern åt varken gröt eller välling tills jag gjorde den själv. Bvc var väl inte så glada över det till en början. Men vad skulle jag göra annorlunda? Sätta en tratt i munnen på ungen och hälla ner det?
Precis! All mat är ju inte het mat heller. Vi använder också väldigt lite rent salt, väldigt sällan jag saltar vatten till ris, potatis och pasta tex. Oftast äter man ju annat till som är saltat Ska vänta till nästa månad innan jag börjar med lite banan och annat till lilleman. Ska se om han gillar min hemmagjorda välling. Dottern åt varken gröt eller välling tills jag gjorde den själv. Bvc var väl inte så glada över det till en början. Men vad skulle jag göra annorlunda? Sätta en tratt i munnen på ungen och hälla ner det?
Finns ju recept på hemmagjord gröt med sånt "blodknäckebröd" (minns inte namnet) som gör järnet hyffsat komplett men kanske sån du gör? Jag tänkte testa sån och ha i nån fruktpure
Äsch, man gör väl det som funkar? Kul att du fick till lite matglädje med egengjord välling.
I äter tacksamt nog pulvergröt som hjälper till att lugna hennes kaskadspyor.
BVC stelnade till när jag sa att vi gav henne gröt 2 ggr om dagen förutom helamningen. Men då har vi åh andra sidan fått återgå till att bara möta pensionerade sköterskor, tyvärr. Man märker att amningen är helig för den, men att de inte längre får säga det till föräldrarna.
Blodknättebröd lät sjukt äckligt.
Kl
Idag var vi på föräldragrupp. Jag hade förväntat mig det värsta men var ändå rätt ok. Än så länge verkar ingen vara hysterisk morsa á la solsidan.
Blodknättebröd lät sjukt äckligt.
Kl
Idag var vi på föräldragrupp. Jag hade förväntat mig det värsta men var ändå rätt ok. Än så länge verkar ingen vara hysterisk morsa á la solsidan.
Paltbröd! Exakt en sån jag gör, tillsammans med aprikospuré med en liten gnutta nyponpulver i
Varför nypon?
För C-vitaminet hjälper upptaget av järn
Smart
Jag kan inte ta åt mig äran för det, hittade nån blogg (när jag var helt utom mig eftersom man blev itutad att man inte kan helamma efter sex månaders ålder eftersom barnet inte får i sig tillräckligt med järn då) där en mamma gjorde allt från grunden till sina barn och tipsade om just nyponpulvret Riktigt bra! Har vällingreceptet från henne också
Vill du dela med dig av vällingen?
@Fille + ni andra som är intresserade, här kommer receptet!
1 liter
6 dl mjölk, havre- eller komjölk
4 dl vatten
3 msk skrädmjöl
1 msk dinkelmjöl
2 msk kallpressad rapsolja
en klick smör (kan uteslutas men smakar gott…)
Gör så här:
1. Vispa ihop mjölsorterna och rapsoljan i 2 dl utav mjölken.
2. Häll vattnet och resterande mjölk i en stor kastrull och värm försiktigt.
3. Vispa ner mjölblandningen i kastrullen.
4. Låt koka på svag värme i ca fem minuter. Vispa runt ett par gånger och se upp så att det inte bränns vid i botten.
5. Tappa upp i en ren flaska och förvara i kylen. Vällingen håller sig i ca 3-4 dagar.
Barn under ett år ska inte dricka ko-, soja- eller nötmjölk pga allergirisk. Jag brukade göra den på havremjölk oavsett eftersom den inte hämmar järnupptaget. Om barnen är lite skeptiska kan man ha i lite vaniljsocker eller vanligt socker de första dagarna och sen ta bort det. Det går också bra att blanda i bröstmjölk.
Skrädmjölet kan vara lite skarpt i smaken så man kan byta ut en del mot dinkelmjöl i början.