Sv: Vad gör man med mynta?
Surkål med potatismos och thuringer bratwurst? Strammer max? Fleischrouladen? Eller bara en god surdegsmacka med kallrökt skinka? Flammkuchen? För att inte tala om bakverken, plommonkaka och vallmokaka och streusselkuchen och stolle och allt möjligt gott som finns.
När det gäller det engelska köket så tycker jag t ex shepherds pie är riktigt gott, nybakade scones med clotted cream och marmelad eller cheddar är supersmarrigt, och en hel del av deras klassiska sandwiches är inte heller fel.
Jag brukar också leta inspiration när jag är ute och äter, men är det ett kök jag inte kan utan och innan är det svårt att härma, tycker jag, man vet inte riktigt vilka smaksättare de använt. Så jag lagar nästan alltid efter recept när jag lagar utomeuropeiskt, åtminstone att ha som grund, sen kanske man justerar en del. Men annars tenderar det att smaka ungefär som det brukar för mig, ofta är de kombinationerna som ger den rätta smaken sånt man kanske inte hade kommit på tanken själv att kombinera, tycker jag.
Surkål med potatismos och thuringer bratwurst? Strammer max? Fleischrouladen? Eller bara en god surdegsmacka med kallrökt skinka? Flammkuchen? För att inte tala om bakverken, plommonkaka och vallmokaka och streusselkuchen och stolle och allt möjligt gott som finns.
När det gäller det engelska köket så tycker jag t ex shepherds pie är riktigt gott, nybakade scones med clotted cream och marmelad eller cheddar är supersmarrigt, och en hel del av deras klassiska sandwiches är inte heller fel.
Jag brukar också leta inspiration när jag är ute och äter, men är det ett kök jag inte kan utan och innan är det svårt att härma, tycker jag, man vet inte riktigt vilka smaksättare de använt. Så jag lagar nästan alltid efter recept när jag lagar utomeuropeiskt, åtminstone att ha som grund, sen kanske man justerar en del. Men annars tenderar det att smaka ungefär som det brukar för mig, ofta är de kombinationerna som ger den rätta smaken sånt man kanske inte hade kommit på tanken själv att kombinera, tycker jag.