Idag har vi gjort vegokorvstroganoff. Aldrig gjort det innan, men blev gott!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Åh. Råkade trycka på gillaknappen innan jag hann läsa tomat. Skeptisk till det syrliga! Det andra lät jättegottSen jag gav grönkål en ny chans har jag blivit helt förälskad, finhackad var grejen!
Har plockat kantareller och tänkte att det borde funka med grönkål. Kantareller + grönkål + tomat var ju en fantastisk kombination i pastasås .
Haha, körde faktiskt utan tomat först men la till det nästa gång för jag kom på att jag ätit en så god kantarellpasta med tomat och babyspenat.Åh. Råkade trycka på gillaknappen innan jag hann läsa tomat. Skeptisk till det syrliga! Det andra lät jättegott
Det är en toppenkombination! Vi brukar ha lite finhackad lök och vitlök också, och vända ner tomaterna på slutet bara så de hinner bli genomvarma men inte soggiga.Sen jag gav grönkål en ny chans har jag blivit helt förälskad, finhackad var grejen!
Har plockat kantareller och tänkte att det borde funka med grönkål. Kantareller + grönkål + tomat var ju en fantastisk kombination i pastasås .
Jag lagar mycket sånt men vegetarisk. I köttgryta tar jag quornfileer som jag skär till bitar istället och bryner på.Också för somrigt. Saknar mammas köttgrytor, coq au vin, viltstek och så. Inte just köttet, men den smakpaletten.
Ser jättegott ut. Hur brukar du göra din vegofärssås? Tycker min oftast blir smaklös trots att jag har i diverse kryddor. Brukar använda Anammas sojafärs.Vegfärssås som fått puttra i 2 timmar. Asgod!
Visa bifogad fil 102985
Hur brukar du krydda? Något recepttips? Har testat med quornbitar men tycker det fattas umami, blir vattnigt och trist.Jag lagar mycket sånt men vegetarisk. I köttgryta tar jag quornfileer som jag skär till bitar istället och bryner på.
Mycket rött mustigt vin i grytan också!
Ser jättegott ut. Hur brukar du göra din vegofärssås? Tycker min oftast blir smaklös trots att jag har i diverse kryddor. Brukar använda Anammas sojafärs.
Jag brukar göra utefter jävligt gotts recept på boeuf bourguignon. Så kryddar med kryddpeppar och timjan, soja, rökt tofu, brynt schalottenlöksfond och skogschampinjoner. Så mycket ingredienser med umami. I receptet står det grönsaksfond men den brynta lökfonden (finns färdig att köpa på flaska i butik) är mer umamiaktig. Jag tycker att grytan blir himmelsk och man saknar inte köttet alls.Hur brukar du krydda? Något recepttips? Har testat med quornbitar men tycker det fattas umami, blir vattnigt och trist.
Tack! Ska testasJag brukar göra utefter jävligt gotts recept på boeuf bourguignon. Så kryddar med kryddpeppar och timjan, soja, rökt tofu, brynt schalottenlöksfond och skogschampinjoner. Så mycket ingredienser med umami. I receptet står det grönsaksfond men den brynta lökfonden (finns färdig att köpa på flaska i butik) är mer umamiaktig. Jag tycker att grytan blir himmelsk och man saknar inte köttet alls.
https://javligtgott.se/recept/vegansk-boeuf-bourguignon/
Det där ser massivt imponerande ut.Alltså jag brukar inte ha världens högsta förväntningar när jag käkar ute på mindre orter, så döm min förtjusning när jag och maken köpte en "vegetarisk tallrik" på en grill i centralorten här och det var typ ... perfekt?
Potatis, zucchini, aubergine, halloumi, tomatsås och vitlökssås. Färska kryddor som kompletterade smakerna. Hipp hurra säger jag, vilken feel good i novemberrusket!
Visa bifogad fil 104584
Du stekte nog för hårt gissar jag.Fick testa oumph, stekte dem hårt och de blev som ostronskivling. Så mitt tips är köp ostronskivling istället och spara på resurserna i både pengar och att tillverka det.