Vad blir det för (vegetarisk) mat? Del II

Jag tänkte att det kanske går bra att fråga er vego-experter här om lite råd?

Jag tycker ICAs tikka masala-sås på glasburk är himla god, och dessutom ett jättesmidigt alternativ när orken tryter på vardagarna och jag måste ha en matlåda till jobbet. Av okänd anledning börjar jag få lite svårt för kyckling om den inte är grillad och tänkte då byta ut den mot något vegetariskt alternativ.

Jag har provat kikärtor och det var helt okej, men tyvärr går det INTE att micra kikärtor, alltså seriöst det blev som små bomber :nailbiting:

Så har ni något tips på någon annan "grytbas" jag kan prova? Jag brukar ha ris till men bara ris och "sås" kändes liksom som att det saknade något. Jag tycker inte om varm paprika så det är tyvärr inte ett alternativ. Dessutom vore det bra om det var något lite matigare så man står sig bättre på det :)
 
Jag tänkte att det kanske går bra att fråga er vego-experter här om lite råd?

Jag tycker ICAs tikka masala-sås på glasburk är himla god, och dessutom ett jättesmidigt alternativ när orken tryter på vardagarna och jag måste ha en matlåda till jobbet. Av okänd anledning börjar jag få lite svårt för kyckling om den inte är grillad och tänkte då byta ut den mot något vegetariskt alternativ.

Jag har provat kikärtor och det var helt okej, men tyvärr går det INTE att micra kikärtor, alltså seriöst det blev som små bomber :nailbiting:

Så har ni något tips på någon annan "grytbas" jag kan prova? Jag brukar ha ris till men bara ris och "sås" kändes liksom som att det saknade något. Jag tycker inte om varm paprika så det är tyvärr inte ett alternativ. Dessutom vore det bra om det var något lite matigare så man står sig bättre på det :)
Jag tycker att tofu blir gott i tikka masala! Vanlig okryddad tofu som man ser till att vätska ur ordentligt så att den kan suga åt sig smaken av grytan.

Om du är mer inne på nån grönsak eller liknande så kanske aubergine funkar? Eller kidneybönor?
 
Apetinas paneer passar utmärkt. Eller Tofu, quorn (bitar, strimlor), oumph (finns massa olika men såg att det kommit några bitar som är smaksatta med indiska kryddor), sojabitar, pease strimlor :)
 
Jag tänkte att det kanske går bra att fråga er vego-experter här om lite råd?

Jag tycker ICAs tikka masala-sås på glasburk är himla god, och dessutom ett jättesmidigt alternativ när orken tryter på vardagarna och jag måste ha en matlåda till jobbet. Av okänd anledning börjar jag få lite svårt för kyckling om den inte är grillad och tänkte då byta ut den mot något vegetariskt alternativ.

Jag har provat kikärtor och det var helt okej, men tyvärr går det INTE att micra kikärtor, alltså seriöst det blev som små bomber :nailbiting:

Så har ni något tips på någon annan "grytbas" jag kan prova? Jag brukar ha ris till men bara ris och "sås" kändes liksom som att det saknade något. Jag tycker inte om varm paprika så det är tyvärr inte ett alternativ. Dessutom vore det bra om det var något lite matigare så man står sig bättre på det :)
Jag brukar ha halloumi i den. Eller quornbitar.
 
Jag tycker att tofu blir gott i tikka masala! Vanlig okryddad tofu som man ser till att vätska ur ordentligt så att den kan suga åt sig smaken av grytan.

Om du är mer inne på nån grönsak eller liknande så kanske aubergine funkar? Eller kidneybönor?
Apetinas paneer passar utmärkt. Eller Tofu, quorn (bitar, strimlor), oumph (finns massa olika men såg att det kommit några bitar som är smaksatta med indiska kryddor), sojabitar, pease strimlor :)
Jag brukar ha halloumi i den. Eller quornbitar.
Tack för svaren!

Quorn har jag för mig är svampbaserat? så det går fetbort, avskyr verkligen all sorts svamp. Tofu och paneer har jag aldrig ätit, vad smakar det? Kanske dags att prova!

Halloumi var en bra ide också, det hade jag inte tänkt på.

Om man har aubergine antar jag att den ska kokas lite lätt först?
 
Quorn har jag för mig är svampbaserat? så det går fetbort, avskyr verkligen all sorts svamp.

Med risk för att låta som en gnatig förälder, men har du faktiskt provat eller säger du bara 'urk' av princip för att svampprotein är inblandat? För de flesta produkterna är inte svampiga i vare sig smak eller konsistens. Jag har svårt för allt sojabaserat och är grinig med smaker och konsistenser överhuvudtaget, så jag har provat mig igenom många vegoprodukter och Quorn är fortfarande bland de bättre 'substitut' som finns på marknaden imo.
 
Med risk för att låta som en gnatig förälder, men har du faktiskt provat eller säger du bara 'urk' av princip för att svampprotein är inblandat? För de flesta produkterna är inte svampiga i vare sig smak eller konsistens. Jag har svårt för allt sojabaserat och är grinig med smaker och konsistenser överhuvudtaget, så jag har provat mig igenom många vegoprodukter och Quorn är fortfarande bland de bättre 'substitut' som finns på marknaden imo.
Jag har provat quornfärs och tyckte det var vedervärdigt. Fick höra innan att det "inte alls smakar som svamp" men det gjorde det :meh:
 
Rester till lunch!
33992
 
Idag var det både svalt och ledig kväll så jag passade på :D fräste ett knippe vårlök med en umami buljongtärning och gröna linser, slog på grädde och en skvätt vitt vin(enligt principen en i grytan två i kocken) och lät det puttra ihop. Åt med ris. Helt okej för 20 minuters insats :)
 
Försöker äta bättre...
"Frukost": Morot/ingefärasoppa och 2 hårdbröd.

Lunch: Bästis bjöd på vegansk lasagne som är sjuukt god! Den åt vi även till middag igår :)

Middag:
34126


Vegansk skagenröra med bakpotatis som fortfarande är i ugnen!
 
34197


Gjorde denna igår, från Portionen under tian boken (älsk på den 😍 bra mat för jorden, dig själv och plånboken, mest veganskt och en del vegetariskt). Råkade hälla i hela påsen, 450 g spenat istället för 300 g men blev så gott ändå! Nöjd att jag kokat och fryst ärtorna själv också tidigare 😁
 
Måste tipsa om den djupfrysta pizzan veganlover! Jag som inte ens gillar pizza tycker den är supergod.

Jag kör på med veganlivet. Det svåraste är en kollega som i princip varje frukost har tusen frågor om vad jag får äta. Häromdagen frågade hon om kaffe verkligen värt okej :cautious:

Tänk att kött-normen är så j*vla stark! Har själv haft "vego-diskussionen" med en kollega idag...

---

Jag hade först tänkt äta yoghurt och en brödbit till middag idag, men sen skärpte jag till mig och fixade detta, gott!
 

Bifogade filer

  • 20190801_192933.webp
    20190801_192933.webp
    175,8 KB · Visningar: 32

Liknande trådar

Hemmet Jag funderar på att köpa frysbox, ca 200 l. Jag har en otrolig förmåga att passa på när det är extrapriser att köpa massor och frysa in...
Svar
0
· Visningar
203
Senast: Mia_R
·
Relationer Min son (26 år) är sambo med en jämnårig tjej, de har fått två underbara barn (3,5 år och 2 år). Nu till problemet, tjejen har inget...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
10 751
Senast: Oh_really
·
Skola & Jobb Jag har varit anställd på mitt jobb i snart 4 år och har trivts varenda dag. Men nu har jag hamnat i ett läge där trivseln är borta. Det...
2
Svar
37
· Visningar
3 483
Senast: Badger
·
F
  • Låst
Trädgård & Växter Med bara fyra dagar kvar av odlingsåret 2023 tar jag mig friheten att skapa nästa för 2024! :) Jag gissar att planerandet redan är igång...
98 99 100
Svar
1 997
· Visningar
72 118

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp