Om de är långa borde det i varje fall indikera brist på ljus.Det är samma avstånd mellan alla plantor, oavsett om det är 2 eller fyra i krukorna. De två plantor som står tillsammans står tätt (och halva krukan är tom).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Om de är långa borde det i varje fall indikera brist på ljus.Det är samma avstånd mellan alla plantor, oavsett om det är 2 eller fyra i krukorna. De två plantor som står tillsammans står tätt (och halva krukan är tom).
De har haft ett likadant lysrör över sig.Om de är långa borde det i varje fall indikera brist på ljus.
Helt ok!Betyder like:sen att jag hädat o tagit död på mina rosor förresten av säsongen eller att det var ok att göra det nu?
Helt ok!
Rådjuren klippte mina rosor åt mig i höstasJag har nog hädat idag, klippte mina rosor och dom är ju redan utslagna till viss del.
Sen gick jag lös på hallon,röd o svart vinbär,lavendel och div som jag inte vet vad dom heter,
Har massor med knoppar på mina påskliljor även rabarbern börjar dyka upp.
Rådjuren klippte mina rosor åt mig i höstas
vi får väl se om jag ska vara tacksam eller inte för detta men de ser piggelina ut just nu i alla fall värre är det med rosenplistern som rådjuren kanske har tuktat alldeles för hårt
Jag hade hellre klippt dom självRosorna klarar sig garanterat även om de kanske inte blommar fullt ut. De är tuffa rackare.
Jag hade hellre klippt dom själv
om rosenplistern överlever får jag bygga en bur runt dom till nästa rådjurssäsong
Angående det där med beskärningen av rosorna har jag fått någonstans ifrån att det där med musöronen primärt gäller rabattrosor, alltså de där som man årligen beskär till 3-4 knopp. Buskrosor och andra friväxande typer kan man tydligen beskära som vilka andra buskar som helst? Någon annan som har hört något liknande?
Jag tänkte i veckan ge mig på att så bokfrön, alltså vanlig bok (Fagus Silvatica) , i lite större skala, några tusen frön eller så.
Rugosor och liknande brukade vi föryngrings beskära med röjsågen 20-30 cm ovan mark (fastighetsskötsel), de togs sig väldigt fint sedan. Men rugosor är ju en aning extrema.Jag har endast sett rekommendation av vårbeskärning av rosor men de lär ju inte ta skada om man gör det någon annan tid. Sedan beskär man ju främst för att man vill ha en viss form på dem, inte för att det absolut behövs. Jag beskär mina buskrosor eftersom jag vill att de blir buskiga och inte så gängliga (nackdelen med att surfa på zongränserna, de blir ju inte lika kraftiga).
Det jag blev rekommenderad på Flora Linnea var att göra en ORDENTLIG beskärning oavsett sort några år efter planteringen. Det stimulerar tillväxten av rötterna så de blir starkare.
Eller kanske en bokhäck men främst vill jag säkra avkommor till ett gammal vårdträd och förra året var ett riktigt ollonår så jag passade på att samla in en pyttedel av alla frön som trillade ned med en presenning på marken och med så många frön måste åtminstone några ta sig hoppas jag. Hade jag varit säkrare på att kunna få dem att gro hade jag nog tagit lite mindre antalHar tyvärr inga tips, men känner att mitt frosseri i purjolökar genast kom i skymundan jämfört med några tusen bokfrön! Visserligen ett av mina favoritträd men tänk om alla gror, ska du sälja plantor eller konstruera en egen skog?
Det beror på vilken typ av förorening, och hur djupt dom ligger. En del tas upp av växter, andra inte.Hur är det med växter från kraftigt förorenade områden. Vågar man flytta dem? Det är en intilliggande rosenpark som har så höga halter av gift att kommunen ska spärra av så att man inte ens får beträda marken.