På åkrarna täcks de av halmTäcka?
Jordgubbar odlas ute på åkrar. Tror ionte de mår bra av täckning.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
På åkrarna täcks de av halmTäcka?
Jordgubbar odlas ute på åkrar. Tror ionte de mår bra av täckning.
Aldrig täckt jordgubbar eller hört någon som gör det.Planterade om en del av jordgubbarna idag (fragaria x ananassa heter dom enligt lappen som jag varit duktig nog att spara ). Dom är väldigt goda och fick nu ordentligt med ny jord och bättre plats.
Brukar ni täcka era jordgubbsplantor på vintern? Har inte gjort det hittills och de har klarat sig bra ändå, men man kanske ska det?
Undra vad det är för sort då, för det är det enda som står på lappen .Aldrig täckt jordgubbar eller hört någon som gör det.
fragaria x ananassa är det latinska namnet för jordgubbar.
Fast halmen i jordgubbsodlingar har väl främst som syfte att hålla bären rena så att de inte ligger direkt på jorden samt skydda mot ogräs? Inte att jordgubbarna behöver vintertäckas.På åkrarna täcks de av halm
Nä?På åkrarna täcks de av halm
Hur gör man avläggare?Jag gör avläggare. Har inte tänkt på att öra det vis speciell tid på året. De brukar ta sig.
De enda gånger jag fått kvistar att rota sig direkt i jord har jag satt dem under annan växtlighet så de är skyddade. Det har hänt att de tagit sig...
Lägger ner en gren mot marken och tynger ner den mha en sten eller något annat tungt så den ligger kvar. Efter en tid bildas rötter och man kan kapa grenen från busken och den är en egen planta.Hur gör man avläggare?
EllerLägger ner en gren mot marken och tynger ner den mha en sten eller något annat tungt så den ligger kvar. Efter en tid bildas rötter och man kan kapa grenen från busken och den är en egen planta.
Samma här, fåglarna åt upp allt från en dag till nästa. Aldrig varit med om dess like. Till nästa år ska jag ha både bärnät och kålnät.Angående jordgubbar har jag inte fått äta en enda egenodlad i år! Alla (iofs inte så många, i två pallkragar) var SPÅRLÖST borta en dag. Så noll jordgubbar i år .
Täcker förövrigt runt om med halm, det gäller även i grönsakslandet. Hatar nämligen att rensa ogräs.
Tvingas inse att säsongen börjar vara över. Bönorna är på utgående. vissna och en del är mögliga. Ärtorna åtestår bara att plocka frön av och löken är upptagen seda länge. I stort sett återstår bara en himla massa betor och morätter.
Håller med att man kommer långt med betor!Men betor och morötter är ju inte så bara! Båda hör till mina favoriter. Själv gav jag mig ut med pannlampa i går strax efter 22 och grävde upp några finfina potatisar + rev upp ett par små rotselleri efter att tidigare ha plundrat växthuset på ett par röda härliga paprikor. Det blev en smaskig gulaschgryta med ett paket nötfärs och lite annat smått och gott.
Annars har jag gott om salladslök och purjolök kvar i landen, en del sockerärtor (Märta) som självsått sig och hunnit växa till sig hyggligt. Eventuellt - i bästa fall! - hinner de ge en höstskörd. Kronärtskockorna har jag nästan förätit mig på så några får stå och gå upp i blom nu. Majsen har jag bara börjat på, den kan ge skörd länge än! Rotselleri finns det gott om plantor av men de är tyvärr inga praktexemplar, lite för sent utplanterade, lite för slött med gödning.
Och så har jag några ljuvliga betor på tillväxt! Och ett fåtal morötter. Och självsådda tomater (i grönsakslanden) som också är jättefina men ack så gröna.
Jag har god erfarenhet av polka. Sällan de misslyckas. Men de kräver vatten, det är sant.Angående betor så har mina inte gått så bra. Är nog dålig på vattningen. Men generellt blir de röda stora och fina, de gula och polka vill inte alls växa på samma sätt. Är de generellt knussligare?