Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Bra idé! Och så kan man ju tänka på den lyxiga såsen. Hummer liksom!När @Anna hade ätit fiskbullar vill jag minnas att hon klurade ut vad det heter på franska. Det gjorde MYCKET för helhetsintrycket!
När @Anna hade ätit fiskbullar vill jag minnas att hon klurade ut vad det heter på franska. Det gjorde MYCKET för helhetsintrycket!
På engelska brukar det hete post dinner/lunch-dip.
Kvällsmat ikväll: fiskbullar i hummersås med mikrat ris. Nått rött vin till. Vad ger ni mig för den lördagsmiddagen?
Igår räkor och baguette och en folköl, hastigt ihoprafsat och intaget på kräftskiva utomhus efter jobbet. Tiggde lite aioli på tub av en annan gäst.
I torsdags bjöd jag en kompis och hennes två barn på middag, hennes man är sjukskriven och behöver lite stillhet så det var en extra anledning förutom att de är trevliga. Jag hade gjort marockansk kyckling efter ett recept från Ica, jag har gjort det förr och det blir SÅ gott. Förutom kyckling innehåller grytan grädde, citron, sambal oelek (egentligen ska det väl vara harissa), honung, bladpersilja, kikärtor och lite till. Till hade vi couscous blandat med smörfräst hackad mandel, sultanrussin och en nypa kanel.
Förresten har jag fattat ett strategiskt beslut om kyckling, nämligen det att jag har slutat köpa enbart ekologisk kyckling. Om inte de delarna jag vill ha finns i ekologisk variant så tar jag vanlig svensk. Det blev för jobbigt att hålla på och komma på alternativmat när jag inte hittade vad jag letade efter.
Mina norrländska, paltälskande vänner påstår att riktig paltkoma bara kan uppnås med palt. Den dåsighet vi andra får av vanlig mat kan tydligen inte jämföras.Är det inte snarare så att paltkoma är en metaforiskt ord för mättnad/matsmältning som gör en oförmögen att göra annat just då tills det sjunkit, oavsett vad det nu var man hade på gaffeln helt enkelt? Palten är inte så viktig just.
På engelska brukar det hete post dinner/lunch-dip.
Jag säger matkoma!Så klart, @honung. Men jag ser för mig hur ordet inom få generationer blir i princip obegripligt för de unga som aldrig sett en palt. Annars är det ett roligt ord! Jag har lärt mig det av buke, hade inte hört det förut.
Nu är det nåt år sedan jag läste franska *host*, men kvar i mitt minne sitter ännu en vers från första årets läsebok(med reservation för felstavningar):
Emanuelle aime les quenelles,
mais elle jette la crevette
dans la poubelle.
Emanuelle tycker om fiskbullar,
men hon slänger räkan i soptunnan.
Middag på enkelt grekiskt hak. Jag åt Imam Bayildi, eller hur det nu stavas. Imamen svimmade, det är aubergine fylld med lammfärs. Drack grekisk något blaskig men honungssmakande öl till, Mythos. Föredömligt prestigefritt restaurangbesök!