Tittar in i ditt kök, del 14

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag tänkte göra morotsbiffar idag. Frågan är - finrivna eller grovrivna? Jag lutar åt grov men en kompis säger att fin är mycket bättre. Vad säger ni?
 
Köp en till frys :up: Jag lever ju mer eller mindre som singel (pga SÄRBO) och har en stor box, en liten box, ett frysskåp samt två halvskåpsfrysar och tycker jag klarar mig precis :D

Vi har en till frys, men den står i magasinet där det finns el men (vad vi vet) inga eluttag. Hoppas på bättring på frysfronten inom kort dock! Vi skulle behöva en stor box (eller tio). Tycker du har en mycket rimlig fryssamling!
 
Senast ändrad:
Det är väl själva fan att du aldrig blir av med ditt illamående. Stackare!

Plus en på den. Låter ju helt sanslöst. :( Fast på den tiden jag ägnade mig åt att vara gravid så hade det där nog varit en bra funktion - jag var hungrig jämt då och åt inte för två utan snarare sju...:o Dessutom var jag mest sugen på skräpmat, sånt som jag annars inte äter. Typ chips.
 
Imorgon planerar jag att vara på resande fot hela dagen och tänker äta frukost, lunch och middag som någon annan tillreder och plockar undan efter.

Enda bestämda är middagen. Hamburgare på American Steakhouse Burgers, matvagn utanför Uppsala. Goda högrevsburgare som inte är jättestora :d

Än så länge har jag druckit en gratis mugg te och två naturdiet.

Inte helt planenligt.

:meh:
 
Plus en på den. Låter ju helt sanslöst. :( Fast på den tiden jag ägnade mig åt att vara gravid så hade det där nog varit en bra funktion - jag var hungrig jämt då och åt inte för två utan snarare sju...:o Dessutom var jag mest sugen på skräpmat, sånt som jag annars inte äter. Typ chips.

Hungrig är jag, typ jämt. Det stannar bara inte kvar.
Är apless.
 
Plus en på den. Låter ju helt sanslöst. :( Fast på den tiden jag ägnade mig åt att vara gravid så hade det där nog varit en bra funktion - jag var hungrig jämt då och åt inte för två utan snarare sju...:o Dessutom var jag mest sugen på skräpmat, sånt som jag annars inte äter. Typ chips.
När jag var gravid var jag sugen på galen mat. En gång kunde jag inte motstå stuvade makaroner med stekt falukorv på ett lunchhak! Och detta var under en livsfas då jag annars inte rörde något som ens avlägset liknade kött eller stabbig husmanskost.

Och så gick jag upp 35 kilo. Det slipper i alla fall @Hyacinth !
 
Köp en till frys :up: Jag lever ju mer eller mindre som singel (pga SÄRBO) och har en stor box, en liten box, ett frysskåp samt två halvskåpsfrysar och tycker jag klarar mig precis :D
Lite som jag, fast jag har mina frysar i affären. :) Väldigt praktiskt att ha mycket och olika livsmedel nära till hands!

Det är bara en sak jag inte fattar: hur går det till när frysarna fylls? Någon som jagar? Man åker väl ändå inte och storhandlar motsvarande alla de frysarna?
 
Tittar man på vad som finns av grönsaker i min kyl som redan är lätt ankomna av tidens gång, så borde jag äta något som består av vitkål, rödbetor, morötter och selleri idag.

Konstigt nog tänker jag snarare på ost, pasta och rött kött.
 
Lite som jag, fast jag har mina frysar i affären. :) Väldigt praktiskt att ha mycket och olika livsmedel nära till hands!

Det är bara en sak jag inte fattar: hur går det till när frysarna fylls? Någon som jagar? Man åker väl ändå inte och storhandlar motsvarande alla de frysarna?

Man passar på när det är halva priset etc. Och så så fryser man (jag) in matlådor i snabbare takt än vad de går åt. Köper flera limpor bröd åt gången, skivar, fryser in och tar fram det som går åt under dagen osv.

Det är lätt att fylla en frys eller fler :angel:
 
Man passar på när det är halva priset etc. Och så så fryser man (jag) in matlådor i snabbare takt än vad de går åt. Köper flera limpor bröd åt gången, skivar, fryser in och tar fram det som går åt under dagen osv.

Det är lätt att fylla en frys eller fler :angel:
Men för mig låter det som ett sätt att lagra mat som leder till att man sen äter tristare än man annars hade gjort. Mer som nödmat för förkylningar och trötthet.

När @athena_arabians skriver om mat, låter det helt annorlunda.
 
Lite som jag, fast jag har mina frysar i affären. :) Väldigt praktiskt att ha mycket och olika livsmedel nära till hands!

Det är bara en sak jag inte fattar: hur går det till när frysarna fylls? Någon som jagar? Man åker väl ändå inte och storhandlar motsvarande alla de frysarna?

Vi lantisar får ha ett lite annat upplägg, här gäller det att ha saker hemma. Sen plockar man svamp, skördar egna grönsaker, frukt, bär, får kött av jagande grannar, bakar man bröd kanske man inte äter upp alla fyra surdegslimporna på en gång ... :)

Jag har t.ex en hel låda i frysen med jordgubbar som jag mixade med yttepytte rörsocker och lite citron i somras. De paketen använder jag till underbar jordgubbsglass/sorbet hela året. Sånt tar plats.
 
Vi bor ca 10 m från en mycket välsorterad ICA-affär. Vår kyl och frys är ändå ständigt fyllda till bristningsgränsen på grund av mitt maniska mat-hoardande. När jag handlar så handlar jag alltid till diverse rätter som jag inte tänker laga just den dagen, men som jag är sugen på och kanske får ett ryck och vill laga sen? Då måste det finnas hemma! Det måste alltid finnas alla sakerna hemma! Detta är inte ett personlighetsdrag som logik biter på, tyvärr.

Sen tar ju älg, svamp, bär, sylt och löjrom en del plats i frysen, förstås.
 
Vi lantisar får ha ett lite annat upplägg, här gäller det att ha saker hemma. Sen plockar man svamp, skördar egna grönsaker, frukt, bär, får kött av jagande grannar, bakar man bröd kanske man inte äter upp alla fyra surdegslimporna på en gång ... :)

Jag har t.ex en hel låda i frysen med jordgubbar som jag mixade med yttepytte rörsocker och lite citron i somras. De paketen använder jag till underbar jordgubbsglass/sorbet hela året. Sånt tar plats.
Jodå. Det är ju ett val. Inte en nödvändighet väl, mer ett nöje. Snarare urbant än ruralt kring mig, förvisso. Grannen på landet trodde att de vilda hallonen var giftiga!

Men det där med jordgubbarna? Alltså, jag äter sorbet kanske två gånger om året. Den litern bär tar inte mycket plats. (En liter, bara, 1 kubikdm.) Mycket av det lättodlade är ju sött och äts som dessert. Det funkar inte särskilt ofta, tycker jag. Alltså, det är ett problem. Lögn i helvete att hålla skörden lagom. Tex ÄRVDE jag en gång MÄNGDER av torkad svamp. (Förvisso inte sött och därmed mer användbart.)
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
32 33 34
Svar
666
· Visningar
29 620
Senast: Hajfisk
·
Kropp & Själ Egentligen har jag ett fantastiskt bra liv. Jag älskar mitt lilla hus, jag älskar mitt yrkesval, jag har bra kollegor och en bra chef...
2 3
Svar
42
· Visningar
2 109
Senast: Thaliaste
·
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur...
99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
111 134
Senast: Mineur
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Efter allt trassel med boende vid flytten till min nya stad så trodde jag att jag hade köpt mig ett hus som jag skulle kunna trivas i...
Svar
4
· Visningar
1 972
Senast: kma
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp