Tittar in i ditt kök, del 12

Status
Stängd för vidare inlägg.
Spaghetti cacio e pepe. :d Jag kommer aldrig att komma ur kolhydratsträsket igen efter ett besök i Rom. Inga trattkantareller i sikte i de sydligaste Hallandsskogarna, funderade dock på att slänga i dagens skörd av blandad sopp och taggsvamp i pastan, helt oortodoxt. Men valde att avstå denna gång.
 
Just ja @Petruska, min olja var nästan slut så jag köpte en ny flaska när jag var till affären:
14145597_171238713313801_1920470329_n.jpg

Den är väldigt stark i färgen jämfört med standard rapsolja. Jag tror inte det bara är pga att det är rybs utan jag tror standardoljorna är filtrerade på något sätt. Det är iaf väldigt mycket smak på den, åt det nötiga hållet.
 
Som en mycket snäll mamma uppfyllde jag det förkylda, och matvägrande, barnets önskan om våfflor. Att hen sedan bara åt rökt medvurst efter något som kändes som sju sorger och åtta bedrövelse är en annan historia.
Jag letade fram lite av systers hjortronsylt ur gömmorna och lade på min våffla.
 
Som en mycket snäll mamma uppfyllde jag det förkylda, och matvägrande, barnets önskan om våfflor. Att hen sedan bara åt rökt medvurst efter något som kändes som sju sorger och åtta bedrövelse är en annan historia.
Jag letade fram lite av systers hjortronsylt ur gömmorna och lade på min våffla.

Ah, allt för BARNET :up: :D
 
Dagsfärsk rapport från de sörmländska skogarna: inga trattkantareller men helt ok med blåbär; det blev en liter innan mitt sällskap tröttnade.

Jag är inte förvånad för det känns väldigt tidigt, jag brukar ge mig ut i oktober.
 
Vi hade aioli kvar från fredags räkkalas, så gårdagens middag blev planerad kring den. Färsk chorizo, rostad mandelpotatis och en liten salladsaktig röra på cocktailtomater, rädisor, röd chili och rödlök. Och aioli då, som dipp till potatis och/eller korv. Det blev ju gott :)
 
Har inga exakta måttangivelser på mitt, men creme fraiche och majonnäs (i förhållandet 3:1 ungefär) blandas med limejuice och rejält med pressad vitlök. Ska stå och mogna minst en timme i kylen för att vitlökssmaken ska komma fram ordentligt :d

Sen kan man göra variationer som saffransaioli och chiliaioli, mmm..
 
Har inga exakta måttangivelser på mitt, men creme fraiche och majonnäs (i förhållandet 3:1 ungefär) blandas med limejuice och rejält med pressad vitlök. Ska stå och mogna minst en timme i kylen för att vitlökssmaken ska komma fram ordentligt :d

Sen kan man göra variationer som saffransaioli och chiliaioli, mmm..

Ska det verkligen vara creme fraiche i aioli? Jag trodde det var vitlöksmajonnäs?
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
32 33 34
Svar
665
· Visningar
29 523
  • Låst
Kropp & Själ Startar en ny tråd, det börjar väl bli dags! Här blev det älgbiff med ljumma grönsaker, min kropp sa att den behövde lite kött efter...
109 110 111
Svar
2 202
· Visningar
114 148
Senast: ullo
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Det satte rejäl fart under sensommaren 2007. Jag skulle fotografera på min väns bröllop. När jag kommer dit börjar jag fumla med min...
Svar
0
· Visningar
1 755
Senast: cassiopeja
·
Övr. Hund Jag vill berätta för er om en mycket speciell hund. En Finsk lapphund kom till oss den 25:e September 1997. Jag satt hemma hos min...
2
Svar
25
· Visningar
3 750
Senast: Disen
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp