Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Är du inte frisk ÄN sedan du tappade rösten?Är inte i toppform. Tinade upp en tomatsoppa. Piggade upp den lite. Vin och nybakt bröd till.
Less på att ha ont i halsen, knappt någon röst kvar och ändå tvungen att hålla kurser och föreläsa ända fram till jul. Ibland är det riktigt jobbigt att inte ha någon stand-in.
Här har det firats Öm Moder som fyllde år. Jag och FADERN snodde alltså ihop en middag enligt mer eller mindre ospecifika önskemål:
Råstekt potatis och jordärtskocka med rå äggula
Sojasmörkokt rotselleri
Friterad kronärtskocka med mandel, citron och persilja
Tartar på saltad och avrunnen tomat med rökig chilimajo, picklade senapsfrön, avokado, lime och silverlök
Smörstekt karljohansvamp från höstens överflöd
Ugnsbakad palsternacka med sås på sirap, ättika, kanel, stjärnanis och svartpeppar
Snickerstårta på chokladbottnar fyllda med färskostkräm, kolasås och jordnötter, toppad med nötkrämsfrosting och chokladganache.
Visa bifogad fil 21861Alltihop blev jättegott. Eventuellt är jag en liten aning mätt just nu.
,Wow, @Ullmerkott , så kreativt av dig och din far!
Vad tyckte du om kokboken? Värd att skaffa?,
Vi ska inte ta åt oss äran för det kreativa, mamma har köpt en kokbok med recept från Rutabaga vi använde oss av. Vi valde dock ut vilka rätter vi skulle ha, och tillagade dem alldeles själva.
Den har många recept med konstiga ingredienser man som vanlig dödlig inte får tag på så lätt, samt många recept uppenbart anpassade för fina tillställningar med sinnessjuka smörmängder. Konceptet är ju dessutom att man ska ha flera smårätter, så de flesta är inte fullvärdiga måltider på egen hand. Inte så användbar till vardags alltså.Vad tyckte du om kokboken? Värd att skaffa?
Jag tror att jag lånar den på biblioteket och ser om jag hittar något kul! Känns som en sällan-bok, kanske?Den har många recept med konstiga ingredienser man som vanlig dödlig inte får tag på så lätt, samt många recept uppenbart anpassade för fina tillställningar med sinnessjuka smörmängder. Konceptet är ju dessutom att man ska ha flera smårätter, så de flesta är inte fullvärdiga måltider på egen hand. Inte så användbar till vardags alltså.
Å andra sidan är det ju ganska ovanligt med vegetarisk fine dining, och samtliga grejer vi testade var väldigt goda! Dessutom fina bilder och egentligen inte så svåra recept.
Lite plock med Skagen och heta räkor med sallad i rågskålar till förrätt. Huvudrätt blir oxfilé a la plankstek, dvs pommes duchesse , kryddsmör, bea och baconlindad sparris med en grillad halv tomat. Åsså en liten chokladfondant på jordgubbsspegel o en klick grädde.
Det är planen.
Imorgon en enklare ceasarsallad.