Stackars mig som inte haft ett kök på snart 6 veckor men som nästa vecka får ett hejdundrande magiskt grymt kök med de mesta i utrustning vill ha MASSOR av tips på era bästa recept som passar att göra efter jobbet! Har väl 10-15 recept som jag varvar med (på hyffsad nivå, rullar ALLTID köttbullar osv själv och använder aldrig färdiga såser eller påsar) och så lite annat ”testa på” däremellan eller hur man ska uttrycka sig, men nu när jag får en helt annan möjlighet (det förra var ett 60-tals med halvkass spis) så vill jag också slänga in en hel del nytt! Svårighetsgrad spelar ingen större roll! HIT ME!
Det finns ju hur mcket som helst att laga, vad beror ju på vad för mat man tycker om. Vi lagar allt från en femminuterssnabb pasta aglio e olio con peperoncino med hackad persilja och lite parmesan, till fisksoppa med chili och saffran, löksoppa, gulasch, fisk i ugn med örttäcke, biff stroganoff, chiligryta, bouef bourguignon (när det äts till vardag brukar den dock komma från frysen), rödbetsbiffar (det ska jag förresten ställa mig och göra nu, men till matlådor), pajer i oändligt antal varianter. Mycket beror på hur mycket tid vi har till vårt förfogande och vad som finns i kyl, frys och skafferi som behöver gå åt.
Tips: Köp en inte allt för omfattande kokbok som ser intressant ut och laga den sedan från början ill slut - en rätt om dagen. Ett annat tips är matkasse där du dår med recept för veckan. De är anpassade för att fungera även en vardagkväll i veckan.