Tittar in i ditt kök, 18

Status
Stängd för vidare inlägg.
Flied lice igår, helt lagom jobbigt. Räkor, broccoli, morötter, sesamolja och Såndäringa japansk shishimi-ish-krydda som bas. Blev även lunch idag.
Ikväll vill jag inte laga något alls, jag har letat ställe till nästa bokcirkel och efter att ha läst tiotalet spännande menyer vill jag inte ställa mig vid spisen. Ska istället messa partnern och snällt beordra hämtmat.
 
Åt mycket god mat igår: bibimbap med bean curd tofu till lunch, och bortbjuden på middag på kvällen. Champagne till fördrink, därefter pulled pork-burgare med brioche bröd, massa såser och tillbehör samt klyftpotatis och rödvin. Glass med hemgjord kolasås till dessert.

Dagens lunch blev halloumi-falafelburgaren som jag hyllade för ett tag sedan.
 
Hörni! Ska 'fira' thanksgiving nästa vecka och göra helstekt kalkon i ugn. Hittat ett bra recept på ett smör att gnida in kalkonen med. I receptet ska dock kalkonen ligga på en bädd med katrinplommon och äpplen. Jag har svårt för båda dessa i mat. Har ni några tips? Älskar ju bacon:angel: så hellre salt än sött. Ska serveras med sötpotatis och sky.
 
Hörni! Ska 'fira' thanksgiving nästa vecka och göra helstekt kalkon i ugn. Hittat ett bra recept på ett smör att gnida in kalkonen med. I receptet ska dock kalkonen ligga på en bädd med katrinplommon och äpplen. Jag har svårt för båda dessa i mat. Har ni några tips? Älskar ju bacon:angel: så hellre salt än sött. Ska serveras med sötpotatis och sky.

Rotfrukter?
 
Fredagsfalafel! Serverades med iskall cola zero :)
img_20171117_161336_602_5a0f02b8e087c378010c92a5.jpg
 
Nu ligger jag i en hotellsäng (i ett rätt sunkigt hotellrum) i Auckland och ska gå upp och göra mig iordning för att inta lunch!

Den ska ätas i Auckland Skytower, högt upp, och jag skulle tro att utsikten kommer vara bättre än maten - MEN, jag har ändå höga förväntningar. Ska bli spännande!
 
Åt lunch på Spinneriet idag;
Ångad torsk med mandelrostad morot, grönkål, brynt smör och potatispuré med västerbottenost och gräslök. Brownie med chokladmousse och tryffel som avslutning samt fantastiskt god äppelmust till maten. Så löjligt gott alltihop!

Sen avslutade vi dagen med pannkakor och diverse tillbehör till middag. Även Svansson fick pannkaka vid bordet, det är ju ändå fredag liksom.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
32 33 34
Svar
666
· Visningar
29 619
Senast: Hajfisk
·
  • Låst
Mat Matinspirationen fortsätter! Vad lagas det för godsaker hemma i köken? Vad äts, i eller utanför köken? Hur smakade det? Och kanske hur...
99 100 101
Svar
2 004
· Visningar
111 134
Senast: Mineur
·
Hemmet Imorse när jag gick in i mitt kök för att äta lite frukost,så prasslade det till i en soppåse, och ut kom en liten brun mus utfarandes...
9 10 11
Svar
210
· Visningar
17 193
Senast: Fruentimber
·
  • Låst
Kropp & Själ Här fortsätter tråden om vad som bjuds i köket eller äts på lokal. Låt fantasin frodas o väl bekomme! forts från...
99 100 101
Svar
2 016
· Visningar
88 630

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp