Det där var ett bra tag sedan.Verkligen. Med dagens ursprungsmärkning och HACCP lär det vara svårt.
Det går inte numera.
Köttet kan ju DNA testas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det där var ett bra tag sedan.Verkligen. Med dagens ursprungsmärkning och HACCP lär det vara svårt.
Jag har ju också skrivit vad jag menar med det. För mig är det självklart att köpa mer kött av de bönder i min när het som faktiskt lever med hot från såna där tomtar.Jag citerade exakt vad du skrev faktiskt, men plockade ut det jag svarade på. Men visst, här är hela citatet om du nu tycker jag förvrängt nånting.
(min fetning)
Fast att säga att någons utseende är ofräscht är inte jämförbart med att tycka att det är ofräscht att tugga likdelar.Tror du missar poängen. Det blir ju lite som att säga hur äckligt/ofräscht det är med färgat hår eller vad det nu kan vara. Det blir lite trist sätt att uttrycka sig.
Högst rimligt att ha åsikter om vad andra äter?Fast att säga att någons utseende är ofräscht är inte jämförbart med att tycka att det är ofräscht att tugga likdelar.
Det ena är inte okej, medan det andra är en högst rimlig åsikt att lufta.
Ja och den typen av uttalanden förbättrar verkligen möjligheten till kommunikation mellan folkFast att säga att någons utseende är ofräscht är inte jämförbart med att tycka att det är ofräscht att tugga likdelar.
Det ena är inte okej, medan det andra är en högst rimlig åsikt att lufta.
Nej, det har du rätt i. Skrev för snabbt, undviker allt som oftast att kasta mat i övrigt. Hade jag, mot all förmodan, tagit emot köttet så hade det fått blivit hundmat. Inte haft tid att läsa ikapp tråden, men nyfiken på vad TS fick ihop för gottAtt kasta mat är slöseri.
Varför tycker du det är bra?
Ål säljs ofta "bakom disk". Jag har jobbat med fisk som sålts till stora livsmedelskedjor. Den rökta ålen som såldes la de inte ut i "delidisken", men plockade fram när folk frågade efter den. Så ål säljs absolut, speciellt innan jul. Detta TROTS att den är rödlistad.Det borde vara som ål?
Numera så finns det ju ingen ål att äta, men jag är gammal nog för att ha rensat ål.
Självklart!Det kändes ju ändå rätt otippat - om det nu stämmer?Jag menar kängurukött borde ju rimligtvis vara betydligt dyrare i inköp än nötkött?
@gul_zebra du får lova att uppdatera tråden med utvärdering + bild på tillagad rätt när du/ni väl hinner laga till. Sjukt spännande ändå!![]()
Sucks to be you!Dålig prioritering![]()
![]()
Och TROTS att den är totalt genomvidrig... Minns med fasa ålen på ett julbord för ca 20 år sen, herregud vad vidrigt det varÅl säljs ofta "bakom disk". Jag har jobbat med fisk som sålts till stora livsmedelskedjor. Den rökta ålen som såldes la de inte ut i "delidisken", men plockade fram när folk frågade efter den. Så ål säljs absolut, speciellt innan jul. Detta TROTS att den är rödlistad.
Jag har inte ätit själv, men förmedlat till släkt som sett det som delikatess! Förhoppningsvis är det den äldre generationen som håller hårt i gamla traditioner..Och TROTS att den är totalt genomvidrig... Minns med fasa ålen på ett julbord för ca 20 år sen, herregud vad vidrigt det var![]()
Förmodligen! Som jag ser det kan ålen gott få leva då den ändå inte är ätlig för fem öreJag har inte ätit själv, men förmedlat till släkt som sett det som delikatess! Förhoppningsvis är det den äldre generationen som håller hårt i gamla traditioner..
Okej, så blev jag då den äldre generationen.Jag har inte ätit själv, men förmedlat till släkt som sett det som delikatess! Förhoppningsvis är det den äldre generationen som håller hårt i gamla traditioner..
Om det är till någon tröst har jag också ätit ål!Okej, så blev jag då den äldre generationen.
Men jag såg det i alla fall komma.
Yes, och det är ju just det man inte gör vid slakt tyvärr utan man bara kapar av huvudet. Visste inte att man kan ge spruta dock, hade för mig att det inte gick av någon anledning jag inte minnsOrkar inte läsa alla kommentarer via mobilen. Ormarnas nervsystem är väldigt, väldigt små vilket gör att det krävs att man lyckas krossa deras hjärna vid avlivning (såvida man inte avlivar med spruta men då går ormen inte att ätas). Att enbart hugga halsen av en orm kan ändå innebära att den har känsel osv i två, tre timmar efter halshuggning. Finns fall där folk huggt huvudet av en giftorm och sedan strax därefter stoppat fingret i ormens gap och då lyckats bli biten av ormen då nerverna i ormen ännu inte dött. Och gift kan den spruta trots att huvudet inte är fast med kroppen.
(Ps @gul_zebra Skulle du gilla orm så låt min orm vara ifred)
Jag är 30+ och tror inte att det är supervanligt att folk i min ålder eller yngre äter ål? Men den var väl inte rödlistad förr, därav är det inte ovanligt att äldre personer äter/har ätit ål? Jag menade inte att förolämpa någon och ber om ursäkt om det var så det framfördes.Okej, så blev jag då den äldre generationen.
Men jag såg det i alla fall komma.
Och TROTS att den är totalt genomvidrig... Minns med fasa ålen på ett julbord för ca 20 år sen, herregud vad vidrigt det var![]()
Tänk att man kan skriva så klokt och så totalt vanvettigt i ett och samma andetagÅl är supergott, bland det bästa som fanns. Men har inte ätit det på många år efter att den hamnat på akuta rödlistorna. Det är liksom viktigare att arten överlever än att jag får njuta av rökt ål.
Jag har också ätit ål, typ 2005 eller 6 eller något. På ett julbord. Har för mig att den var god men fruktansvärt mycket små ben, kan det stämma? Ingen aning om hur den var tillagad.Okej, så blev jag då den äldre generationen.
Men jag såg det i alla fall komma.