Fast om man dricker vin till mat eller efter har val ingen betydelse alls? Eller om man tar en god ol till eller efter mat? Eller rent av fore maten? (Nu dricker jag inte ol annat an som smakprov, men bade maken och ett par av sonerna ar mycket intereserad av micro bryggerier sa jag hor mycket prat om sorter, smaker, och "hops". Hela diskussionen om ol och olsorter later precis lika dant som nar vinalskare diskuterar druv-sorter, artal och vad vinet passar till.
Sjalv tycker jag att en god Cabernet Sauvignon ar oslagbart till mat man valjer rott vin till ... Medan en fyllig Merlot ofta smakar fantastiskt fore eller efter maten. Eller till grillning med lite sotma i BBQ sasen.
Jag har dock upptackt att det ar svart att hitta "rena" viner pa systemet, de flesta flaskor ar blandade. Ibland star det pa, tillexempel Cabernet Sauvignon och Merlot, eller sa star det inget alls och da far man nog anta att det inte ar en "ren" druvsort.
Sjalv tar jag garna ett glas vin till maten om jag lagat nagot gott ... eller ett glas vin efter ... eller rent av fore maten. Det kan bli en flaska uppdelad pa 4 kvallar om jag ar ensammen ... Maken och jag delar garna pa en flaska pa tva kvallar. Ibland kan det bli varje kvall under en manad och sedan inget alls pa ett par manader. Det beror pa hur vi kanner oss och vad vi haller pa med. Jobbar man hart kanns det inte lika lockande att ta ett glas vin pa kvallen, men ar man ledig kanns det som pricken over i att oppna en god flaska vin.
Sjalv tycker jag att en god Cabernet Sauvignon ar oslagbart till mat man valjer rott vin till ... Medan en fyllig Merlot ofta smakar fantastiskt fore eller efter maten. Eller till grillning med lite sotma i BBQ sasen.
Jag har dock upptackt att det ar svart att hitta "rena" viner pa systemet, de flesta flaskor ar blandade. Ibland star det pa, tillexempel Cabernet Sauvignon och Merlot, eller sa star det inget alls och da far man nog anta att det inte ar en "ren" druvsort.
Sjalv tar jag garna ett glas vin till maten om jag lagat nagot gott ... eller ett glas vin efter ... eller rent av fore maten. Det kan bli en flaska uppdelad pa 4 kvallar om jag ar ensammen ... Maken och jag delar garna pa en flaska pa tva kvallar. Ibland kan det bli varje kvall under en manad och sedan inget alls pa ett par manader. Det beror pa hur vi kanner oss och vad vi haller pa med. Jobbar man hart kanns det inte lika lockande att ta ett glas vin pa kvallen, men ar man ledig kanns det som pricken over i att oppna en god flaska vin.