Ni andra aspergerare, och vänskap?

Jag känner inte heller saknad, eller hur man ska förklara det. Min bror är ju här väldigt sällan, en gång om året, och jag skulle vilja att han kom hit oftare för att vi har roligt tillsammans. Men det känns inte som andra beskriver att saknad känns för dem.
Min mamma ringer mig för att hon "saknar mig" om vi inte pratat på ett tag. Jag saknar aldrig henne på det sättet. Jag ringer bara om jag behöver ställa henne en fråga eller nåt sånt.

Bipolär sjukdom, borderline, ätstörning UNS och social fobi.
Oj! Mina första diagnoser var borderline, ätstörning UNS, social fobi och depression. Sen fick jag AS-diagnosen och nu har jag nyligen varit på VC för att jag misstänker att det inte är en normal depression utan bipolär typ 2. :eek:
Psykologen tyckte att det lät solklart och ska försöka få psyk att bry sig. De har nämligen ignorerat mig sen AS-diagnosen då "folk med AS inte kan ta till sig någon hjälp då de inte vill förändra någonting." :banghead:
 
Jag vill försöka svara er men är rädd att jag ska uttrycka mig på ett sätt som gör att jag blir missuppfattad och framstår som en dålig förälder :nailbiting:
Be kind när ni läser! :heart
Och tänk på att jag på ett sätt hänger ut mina barn nu. Respektera det och om ni har negativa åsikter kring mitt föräldraskap så lämna gärna barnen utanför.

Mina barn är 5år och 12år gamla. 12-åringen har också AS. Dom bor varannan vecka hos mig och varannan vecka hos sin pappa.

Jag är en bra förälder. Många säger att jag verkar ha en så härlig relation till mina barn och att jag möter dom så bra i olika situationer. Och det är sant. Vi har väldigt kärleksfulla relationer och om det är något jag är hundratio procent säker på så är det att mina barn känner sig älskade, trygga och sedda. Jag säger till dom att jag älskar dom flera gånger om dagen (och menar det från hjärtat varje gång) och dom säger till mig att dom älskar mig. Jag bekräftar att dom är bra, bättre, bäst precis som dom är, som personer, och inte pga prestationer. Det finns absolut ingen brist på kärlek.

Jag skulle gå i döden för mina barn. Jag krigar för min aspie gällande skolan och rättigheter och jag står i alla lägen upp för mina barns rättigheter och känslor. Jag är en sån där typiskt "jobbig förälder". MEN, jag gör det för att det är rätt. Jag kan inte riktigt förklara, men en stor del i min diagnos är att jag har ett extremt rätt- och feltänk. Och rättvisetänk. Rätt ska vara rätt helt enkelt. Har mina barn, eller jag, rätt till något då ska de jävlar i det bara ha det. Jag vet intellektuellt vad som förväntas av mig som förälder och jag gör allt för mina barn, men känslan finns liksom inte där. Jag har aldrig känt igen mig i när andra föräldrar säger att de tycker det är jobbigt att vara ifrån sina barn. Jag tycker det är skönt när mina barn är borta. Jag njuter till fullo och har inga problem med att barnen är hos mormor i en vecka. Jag tänker knappt på dom öht när dom är borta. Jag måste på något sätt ha dom i samma rum för att kunna känna kärlek till dom. När dom är hos mig bubblar det i bröstet och jag vill ha dom nära och kramas, jag gråter ofta över hur mycket jag älskar dom. När femåringen kryper upp i min famn och säger att vi måste gossa, då går mitt hjärta nästan sönder av kärlek. Men när han, dom, är hos sin pappa skänker jag dom knappt en tanke. Jag tänker nästan aldrig på mina barn när dom inte är hos mig. Jag kan som sagt inte alls relatera till andra föräldrar som säger att de känner sig halva utan barnen eller att de längtar efter barnen när de är borta osv. När barnen var små och andra föräldrar till jämnåriga barn sa att deras barn aldrig haft barnvakt eller sovit borta :confused:

Jag tror att jag är väldigt egoistisk. Jag vet vad jag behöver för att må bra och det ser jag till att ge mig själv. Mina egna känslor och behov går först och allt annat får anpassa sig till det, så även barnen. Behöver jag vara ensam, då får dom vara hos någon annan, vill jag resa då gör jag det, osv. Dock ALLTID under förutsättning att barnens liv är som dom ska just då och att allt praktiskt är ordnat på absolut bästa sätt. Skulle aldrig lämna dom vind för våg eller dra iväg när dom behöver mig. Min 12-åring har i perioder extremt mycket ångest och andra svårigheter och jag skulle aldrig lämna honom då. När han mår dåligt släpper jag allt annat och vänder ut och in på mig själv för honom. För att det är rätt, för att det ska vara så. För att jag är hans mamma och han ska veta att han alltid är nummer ett och viktig och värdefull och mitt allt.
Att jag alltid har levt på det här sättet och gjort vad jag har velat och låtit barnen anpassa sig till det har gjort att jag har väldigt självständiga barn som klarar det mesta (utifrån deras ålder) på egen hand.

Jag har jättefina relationer till mina barn. Femåringen är ju fortfarande liten men min 12-åring och jag har en fantastisk relation. Han har en hel del problem och svårigheter och är verkligen inte som andra barn, och har aldrig varit, vilket gjort oss till ett extremt sammansvetsat team. Vi kan prata om precis allt, och han kommer ofta till mig med sina tankar. För mig är det det ultimata beviset på att han har förtroende för mig som mamma och älskar mig och är trygg, att han kommer till mig med sina bekymmer och tankar. Att han vet att jag alltid finns för honom, oavsett situation. Han har mycket tankar kring sexualitet och kön nu och inte heller det har vi några problem att prata om. Jag tror att det är för att jag alltid har bemött honom "som vem som helst", och aldrig "som ett barn". Jag har liksom inte förmågan att kategorisera människor, jag vet inte hur man gör. I min värld finns det bara ett sätt att bemöta människor. Alla människor. Och det är på rätt sätt. Svårt att förklara och sätta ord på det här. I min rättvisevärld är alla samma och lika och bemöts på samma sätt. Oavsett om det är mina barn eller min svärmor eller pedagogerna på förskolan eller tanten i kön på Ica. När det kommer till att bemöta andra människor är jag liksom helt hudlös. Jag kan inte "skådespela" mina känslor så som jag kan göra med hur jag framställer mig själv i mötet med människor. Det kanske låter motsägelsefullt men det är för att min förmåga att förklara i ord brister.

Eftersom jag aldrig känner igen mig i andras beskrivningar av sina föräldraskap och ofta känner mig "konstig" som förälder så är det här väldigt känsligt för mig, och svårt att skriva om. Jag är rädd för att bli dömd, utdömd, som förälder. Men samtidigt vet jag att mina barn är älskade och trygga, och det måste ju vara huvudsaken. Och man får inte glömma att dom också har andra fantastiska människor omkring sig. Där jag brister där finns det andra som tar vid. Jag har tex aldrig lekt med mina barn eller läst för dom, jag har aldrig bakat med dom eller suttit med dom och ritat. Det betyder att inte att dom inte fått allt det också, det betyder bara att dom gjort det med andra. Med sin pappa, med min sambo, med mormor, med farfar, med sina gudföräldrar och mina vänner. Jag har gjort andra saker med dom. Sådant som jag klarar av. Jag har väldigt svårt att göra aktiviteter som jag inte har känsla för.

Nu trycker jag på skicka och hoppas att jag inte ska bli allt för hårt (ut)dömd :nailbiting::nailbiting:
Jag tror du är en mycket bra förälder. Du reflekterar över ditt beteende, du gör allt du kan för att tillgodose dina barns behov, du har inget att skämmas för alls. Jag är helt övertygad om att dina barn har det hur bra som helst hos dig!
 
Instämmer.
Jag tror en del av problemen med förståelse från NTs håll är just att folk känner igen sig för mycket, i kombination med en oförståelse för att det finns grader i helvetet - just för att Asperger egentligen är på ett vis ganska normala personlighetsdrag som alla har, men dragna till extrema nivåer. Jag vet inte hur ofta jag fått höra tex att "ja men jag har också svårt för att ringa, det är bara att lyfta luren och få det gjort" eller "jag har också svårt att komma igång med saker men det är bara att..." och det blir alltid lika fel, för intensiteten i problemet är så grymt olika och resultatet blir ett ständigt förminskande.
Ja jag har alltså djup respekt för problematiken men så är jag ju gift med en som har den och en av mina bästa vänner har AS också....och säkert flera i min bekantskapskrets! Det roliga är ju att både min man och min vän är högpresterande professor respektive läkare...så jag menar, diagnosen kan ju hjälpa till antar jag i deras jobb eller snarare är den faktiskt en tillgång där, de är ju mkt noggranna och ser detaljer och är bra på analytiska resonemang. Det är därför som jag är så arg på att inte arbetsmarknad och skolan kan anpassas bättre så att alla som har en funktionsnedsättning kan få en chans att utveckla sina talanger vad det än månde vara.
 
Jag hittade hit till tråden nu ikväll och vill bara säga att jag känner igen mig i allt ni skriver. Dock tycker jag att det är så jobbigt att skriva på forumet eftersom jag är rädd för eventuella svar (:eek:) så jag kanske inte återvänder. Men tack för alla era inlägg, det känns bra att få vara vanlig för en stund.
 
Ja jag har alltså djup respekt för problematiken men så är jag ju gift med en som har den och en av mina bästa vänner har AS också....och säkert flera i min bekantskapskrets! Det roliga är ju att både min man och min vän är högpresterande professor respektive läkare...så jag menar, diagnosen kan ju hjälpa till antar jag i deras jobb eller snarare är den faktiskt en tillgång där, de är ju mkt noggranna och ser detaljer och är bra på analytiska resonemang. Det är därför som jag är så arg på att inte arbetsmarknad och skolan kan anpassas bättre så att alla som har en funktionsnedsättning kan få en chans att utveckla sina talanger vad det än månde vara.
Ja jag kan bara instämma. Själv åkte jag på ett bananskal genom grundskolan, utvecklingssamtalen var alltid likadana - "gul_zebra är jätteduktig på allting men är lite blyg och behöver höras mer i klassrummet". Någon gymnasiekompetens däremot blev det aldrig, de kurser jag var närvarande på har jag höga betyg i med enstaka undantag och resten är bortskolkade. Blev slutligen utslängd från skolan utan att någon ens frågat varför jag så ofta var hemma (hade då ingen diagnos, utan fick den vid 20). Ingen hjälp, ingenting, nada, bara tack och hej. Då hade de ändå kommit på mig med självskada och elände innan och var väl medvetna om att jag inte mådde bra alls. Provade Komvux och det funkade fint tills FK satte stopp :banghead: Och ja, nu i 30 års ålder har jag ingen gymnasiekompetens, går på daglig verksamhet och har typ gett upp. Skulle så gärna göra nånting jag fungerar med och utnyttja det jag faktiskt har talang för men nej, finns inget. Isolering, fattigdom och att göra absolut noll nytta, det är bättre tydligen.

Bara en sån sak som att utannonserade jobb så ofta kräver social kompetens vad det än är för jobb, vad fan :banghead:
 
Jag känner inte heller saknad, eller hur man ska förklara det. Min bror är ju här väldigt sällan, en gång om året, och jag skulle vilja att han kom hit oftare för att vi har roligt tillsammans. Men det känns inte som andra beskriver att saknad känns för dem.
Min mamma ringer mig för att hon "saknar mig" om vi inte pratat på ett tag. Jag saknar aldrig henne på det sättet. Jag ringer bara om jag behöver ställa henne en fråga eller nåt sånt.


Oj! Mina första diagnoser var borderline, ätstörning UNS, social fobi och depression. Sen fick jag AS-diagnosen och nu har jag nyligen varit på VC för att jag misstänker att det inte är en normal depression utan bipolär typ 2. :eek:
Psykologen tyckte att det lät solklart och ska försöka få psyk att bry sig. De har nämligen ignorerat mig sen AS-diagnosen då "folk med AS inte kan ta till sig någon hjälp då de inte vill förändra någonting." :banghead:

Det är typ 2 jag har..
Skrämmande lik problematik vi haft/har!
 
Jag vill försöka svara er men är rädd att jag ska uttrycka mig på ett sätt som gör att jag blir missuppfattad och framstår som en dålig förälder :nailbiting:
Be kind när ni läser! :heart
Och tänk på att jag på ett sätt hänger ut mina barn nu. Respektera det och om ni har negativa åsikter kring mitt föräldraskap så lämna gärna barnen utanför.

Mina barn är 5år och 12år gamla. 12-åringen har också AS. Dom bor varannan vecka hos mig och varannan vecka hos sin pappa.

Jag är en bra förälder. Många säger att jag verkar ha en så härlig relation till mina barn och att jag möter dom så bra i olika situationer. Och det är sant. Vi har väldigt kärleksfulla relationer och om det är något jag är hundratio procent säker på så är det att mina barn känner sig älskade, trygga och sedda. Jag säger till dom att jag älskar dom flera gånger om dagen (och menar det från hjärtat varje gång) och dom säger till mig att dom älskar mig. Jag bekräftar att dom är bra, bättre, bäst precis som dom är, som personer, och inte pga prestationer. Det finns absolut ingen brist på kärlek.

Jag skulle gå i döden för mina barn. Jag krigar för min aspie gällande skolan och rättigheter och jag står i alla lägen upp för mina barns rättigheter och känslor. Jag är en sån där typiskt "jobbig förälder". MEN, jag gör det för att det är rätt. Jag kan inte riktigt förklara, men en stor del i min diagnos är att jag har ett extremt rätt- och feltänk. Och rättvisetänk. Rätt ska vara rätt helt enkelt. Har mina barn, eller jag, rätt till något då ska de jävlar i det bara ha det. Jag vet intellektuellt vad som förväntas av mig som förälder och jag gör allt för mina barn, men känslan finns liksom inte där. Jag har aldrig känt igen mig i när andra föräldrar säger att de tycker det är jobbigt att vara ifrån sina barn. Jag tycker det är skönt när mina barn är borta. Jag njuter till fullo och har inga problem med att barnen är hos mormor i en vecka. Jag tänker knappt på dom öht när dom är borta. Jag måste på något sätt ha dom i samma rum för att kunna känna kärlek till dom. När dom är hos mig bubblar det i bröstet och jag vill ha dom nära och kramas, jag gråter ofta över hur mycket jag älskar dom. När femåringen kryper upp i min famn och säger att vi måste gossa, då går mitt hjärta nästan sönder av kärlek. Men när han, dom, är hos sin pappa skänker jag dom knappt en tanke. Jag tänker nästan aldrig på mina barn när dom inte är hos mig. Jag kan som sagt inte alls relatera till andra föräldrar som säger att de känner sig halva utan barnen eller att de längtar efter barnen när de är borta osv. När barnen var små och andra föräldrar till jämnåriga barn sa att deras barn aldrig haft barnvakt eller sovit borta :confused:

Jag tror att jag är väldigt egoistisk. Jag vet vad jag behöver för att må bra och det ser jag till att ge mig själv. Mina egna känslor och behov går först och allt annat får anpassa sig till det, så även barnen. Behöver jag vara ensam, då får dom vara hos någon annan, vill jag resa då gör jag det, osv. Dock ALLTID under förutsättning att barnens liv är som dom ska just då och att allt praktiskt är ordnat på absolut bästa sätt. Skulle aldrig lämna dom vind för våg eller dra iväg när dom behöver mig. Min 12-åring har i perioder extremt mycket ångest och andra svårigheter och jag skulle aldrig lämna honom då. När han mår dåligt släpper jag allt annat och vänder ut och in på mig själv för honom. För att det är rätt, för att det ska vara så. För att jag är hans mamma och han ska veta att han alltid är nummer ett och viktig och värdefull och mitt allt.
Att jag alltid har levt på det här sättet och gjort vad jag har velat och låtit barnen anpassa sig till det har gjort att jag har väldigt självständiga barn som klarar det mesta (utifrån deras ålder) på egen hand.

Jag har jättefina relationer till mina barn. Femåringen är ju fortfarande liten men min 12-åring och jag har en fantastisk relation. Han har en hel del problem och svårigheter och är verkligen inte som andra barn, och har aldrig varit, vilket gjort oss till ett extremt sammansvetsat team. Vi kan prata om precis allt, och han kommer ofta till mig med sina tankar. För mig är det det ultimata beviset på att han har förtroende för mig som mamma och älskar mig och är trygg, att han kommer till mig med sina bekymmer och tankar. Att han vet att jag alltid finns för honom, oavsett situation. Han har mycket tankar kring sexualitet och kön nu och inte heller det har vi några problem att prata om. Jag tror att det är för att jag alltid har bemött honom "som vem som helst", och aldrig "som ett barn". Jag har liksom inte förmågan att kategorisera människor, jag vet inte hur man gör. I min värld finns det bara ett sätt att bemöta människor. Alla människor. Och det är på rätt sätt. Svårt att förklara och sätta ord på det här. I min rättvisevärld är alla samma och lika och bemöts på samma sätt. Oavsett om det är mina barn eller min svärmor eller pedagogerna på förskolan eller tanten i kön på Ica. När det kommer till att bemöta andra människor är jag liksom helt hudlös. Jag kan inte "skådespela" mina känslor så som jag kan göra med hur jag framställer mig själv i mötet med människor. Det kanske låter motsägelsefullt men det är för att min förmåga att förklara i ord brister.

Eftersom jag aldrig känner igen mig i andras beskrivningar av sina föräldraskap och ofta känner mig "konstig" som förälder så är det här väldigt känsligt för mig, och svårt att skriva om. Jag är rädd för att bli dömd, utdömd, som förälder. Men samtidigt vet jag att mina barn är älskade och trygga, och det måste ju vara huvudsaken. Och man får inte glömma att dom också har andra fantastiska människor omkring sig. Där jag brister där finns det andra som tar vid. Jag har tex aldrig lekt med mina barn eller läst för dom, jag har aldrig bakat med dom eller suttit med dom och ritat. Det betyder att inte att dom inte fått allt det också, det betyder bara att dom gjort det med andra. Med sin pappa, med min sambo, med mormor, med farfar, med sina gudföräldrar och mina vänner. Jag har gjort andra saker med dom. Sådant som jag klarar av. Jag har väldigt svårt att göra aktiviteter som jag inte har känsla för.

Nu trycker jag på skicka och hoppas att jag inte ska bli allt för hårt (ut)dömd :nailbiting::nailbiting:
Så var det för mig också, att jag inte saknade mina barn när de var t ex hos sin pappa. Jag visste ju att de hade det bra där de var, det räckte för mig. Det var bara skönt när de var borta och jag kunde ladda batterierna och göra det jag ville. Jag saknade dem inte när de hade flyttat hemifrån heller, det var mest bara skönt att jag liksom var klar med min uppgift. Jag känner inte saknad när det gäller människor, men platser och situationer kan jag däremot sakna så det gör ont. Och nu har jag barnbarn som jag tycker om, men jag saknar inte dem heller, eller längtar efter dem, även om jag tycker det är roligt när vi ses. Det räcker liksom att jag vet att de finns och har det bra. Känner mig extremt udda när det gäller det, det är ju liksom tabu att inte längta efter att ta hand om sina barnbarn, särskilt om man är kvinna tror jag.
 
Själva ordet autism (Asperger är ju också autism) är ju väldigt beskrivande, om man tänker på betydelsen:

"The word "autism" comes from the Greek word "autos," which means "self." It describes conditions in which a person is removed from social interaction. In other words, he becomes an “isolated self.”
(http://www.webmd.com/brain/autism/what-does-autism-mean#1)

Att inte kunna det här med spontan kontakt, känna saknad osv.. tror jag är själva kärnan i vår funktionsnedsättning. Vår hjärna är konstruerad på ett annat sätt.
 
Själva ordet autism (Asperger är ju också autism) är ju väldigt beskrivande, om man tänker på betydelsen:

"The word "autism" comes from the Greek word "autos," which means "self." It describes conditions in which a person is removed from social interaction. In other words, he becomes an “isolated self.”
(http://www.webmd.com/brain/autism/what-does-autism-mean#1)

Att inte kunna det här med spontan kontakt, känna saknad osv.. tror jag är själva kärnan i vår funktionsnedsättning. Vår hjärna är konstruerad på ett annat sätt.
Åh katten, kommer det därifrån? Så logiskt. Tack!

(En på alla sätt lärorik tråd, det här. :up:)
 
Själva ordet autism (Asperger är ju också autism) är ju väldigt beskrivande, om man tänker på betydelsen:

"The word "autism" comes from the Greek word "autos," which means "self." It describes conditions in which a person is removed from social interaction. In other words, he becomes an “isolated self.”
(http://www.webmd.com/brain/autism/what-does-autism-mean#1)

Att inte kunna det här med spontan kontakt, känna saknad osv.. tror jag är själva kärnan i vår funktionsnedsättning. Vår hjärna är konstruerad på ett annat sätt.

Jag känner definitivt saknad dock.
 
Jag pratar med folk på jobbet och i stallet (oftast på prata-om-vädret nivå). Efter det är min sociala energi i princip slut.
Den enda jag har en djupare relation med är min man. Jag tänker ibland på att jag kommer bli otroligt ensam om vi separerar,men vet med mig att jag inte har energi att underhålla en vänskapsrelation.
 
Knapplån

När jag gjorde min utredning blev utredaren (som skall ha jobbat med detta ett tag) ganska överraskad över det faktum att jag har körkort. Utredaren påstod att det var ovanligt med körkort hos ASare, eller i alla fall svårare att ta dem.

Hur har ni upplevt det? Har ni körkort? Var det svårt att ta? Var det något speciellt ni upplevde/upplever som svårt med körning?
 
Knapplån

När jag gjorde min utredning blev utredaren (som skall ha jobbat med detta ett tag) ganska överraskad över det faktum att jag har körkort. Utredaren påstod att det var ovanligt med körkort hos ASare, eller i alla fall svårare att ta dem.

Hur har ni upplevt det? Har ni körkort? Var det svårt att ta? Var det något speciellt ni upplevde/upplever som svårt med körning?
Jag har gått "aspergerkurs" på stöd och hab. En gruppgrej där 8-10 aspisar får läsa sig mer om vad som egentligen pågår i skallen, vad diagnosen kan innebära och sånt (med två utbildade personer som jobbar med aspisar dagligen). Men framför allt få träffa andra aspisar och prata med folk som förstår en på ett annat plan. Där konstaterades det att det kan vara oerhört svårt men också oerhört enkelt att skaffa körkort.

Sambon är fordonsintresserad och tog körkortet på första försöket. Att köra bil är för honom helt naturligt och någonting han gör utan att tänka på varje del i körningen. Det blir som en förlängning av honom och han kan ha kontroll på trafiken eftersom det som sker inne i bilen kommer naturligt. Han tycker att det svåraste är att köra där han inte är van och inte vet vart han ska riktigt, men det har blivit sjukt mycket lättare nu när vi har en bra GPS.

Andra förklarade hur de misslyckats mängder av gånger då det inte blir naturligt alls utan de fokuserar på varje liten del och kan inte ha nån överblick. Jag känner att jag skulle hamna i den kategorin. Jag blir stressad av bara tanken på att hålla reda på både mig själv och andra. :nailbiting:
 
Jag har gått "aspergerkurs" på stöd och hab. En gruppgrej där 8-10 aspisar får läsa sig mer om vad som egentligen pågår i skallen, vad diagnosen kan innebära och sånt (med två utbildade personer som jobbar med aspisar dagligen). Men framför allt få träffa andra aspisar och prata med folk som förstår en på ett annat plan. Där konstaterades det att det kan vara oerhört svårt men också oerhört enkelt att skaffa körkort.

Sambon är fordonsintresserad och tog körkortet på första försöket. Att köra bil är för honom helt naturligt och någonting han gör utan att tänka på varje del i körningen. Det blir som en förlängning av honom och han kan ha kontroll på trafiken eftersom det som sker inne i bilen kommer naturligt. Han tycker att det svåraste är att köra där han inte är van och inte vet vart han ska riktigt, men det har blivit sjukt mycket lättare nu när vi har en bra GPS.

Andra förklarade hur de misslyckats mängder av gånger då det inte blir naturligt alls utan de fokuserar på varje liten del och kan inte ha nån överblick. Jag känner att jag skulle hamna i den kategorin. Jag blir stressad av bara tanken på att hålla reda på både mig själv och andra. :nailbiting:

Jag är som din sambo. Jag tänker inte alls på vad jag gör när jag kör bil, det är som att gå. Däremot att åka till okända ställen :nailbiting::nailbiting::nailbiting: Spelar ingen roll om jag har GPS för den säger ju ingenting om hur det ser ut när jag väl kommer fram. Hur det ut,? Var ska jag parkera? Vart ska jag går efter jag har parkerat? Osv osv osv :nailbiting:
 
Knapplån

När jag gjorde min utredning blev utredaren (som skall ha jobbat med detta ett tag) ganska överraskad över det faktum att jag har körkort. Utredaren påstod att det var ovanligt med körkort hos ASare, eller i alla fall svårare att ta dem.

Hur har ni upplevt det? Har ni körkort? Var det svårt att ta? Var det något speciellt ni upplevde/upplever som svårt med körning?

Jag har körkort, tog det när jag var 19. Hade noll problem rent körmässigt eller teoretiskt men tyckte hela situationen var otroligt jobbig. För mycket nytt, ensam i en bil med handledare. Nä fy.
 
Knapplån

När jag gjorde min utredning blev utredaren (som skall ha jobbat med detta ett tag) ganska överraskad över det faktum att jag har körkort. Utredaren påstod att det var ovanligt med körkort hos ASare, eller i alla fall svårare att ta dem.

Hur har ni upplevt det? Har ni körkort? Var det svårt att ta? Var det något speciellt ni upplevde/upplever som svårt med körning?
Jag håller på med körkort i detta nu - har teoriprov nu på onsdag och uppkörning den 21a :nailbiting:
För mig var växlarna ett stort problem. Inte så att det inte skulle gå att få till, men det tar för mycket tid att automatisera och under tiden hade jag urusel koll på omgivningen, det blev för mycket att tänka på samtidigt. Gick över till automat istället och det var så mycket enklare, så jag kommer köra upp för ett villkorat kort. Inte mig emot heller för herregud vad bekvämt det är med automat :D Jag har noll intresse för bilar så ser inte vitsen i att sitta och växla jämt när man kan slippa. Har dessutom inget behov av att kunna köra manuellt i jobb eller så så automat blir inte så värst begränsande som tur är.

Jag var ju tvungen att fixa läkarintyg innan körkortstillståndet också och hamnade hos en läkare som skrivit många såna intyg. Han sa att det sällan var några problem.
 
Jag håller på med körkort i detta nu - har teoriprov nu på onsdag och uppkörning den 21a :nailbiting:
För mig var växlarna ett stort problem. Inte så att det inte skulle gå att få till, men det tar för mycket tid att automatisera och under tiden hade jag urusel koll på omgivningen, det blev för mycket att tänka på samtidigt. Gick över till automat istället och det var så mycket enklare, så jag kommer köra upp för ett villkorat kort. Inte mig emot heller för herregud vad bekvämt det är med automat :D Jag har noll intresse för bilar så ser inte vitsen i att sitta och växla jämt när man kan slippa. Har dessutom inget behov av att kunna köra manuellt i jobb eller så så automat blir inte så värst begränsande som tur är.

Jag var ju tvungen att fixa läkarintyg innan körkortstillståndet också och hamnade hos en läkare som skrivit många såna intyg. Han sa att det sällan var några problem.
Läkarintyg kommer du få lämna varje år under några år framöver... Eller jag behövde det i alla fall.
 

Liknande trådar

Relationer Har tänkt lääänge nu att jag måste skriva av mig här på buke åter igen för att få lite råd från kloka individer. Jag har varit singel...
2 3
Svar
58
· Visningar
13 311
Senast: LovingLife
·
Relationer Just nu är jag bara ledsen över situationen som uppstått. Jag har jobbat på samma jobb i några år och trivs jättebra, främst då jag...
5 6 7
Svar
121
· Visningar
16 979
Senast: QueenLilith
·
Relationer Skriver under anonymt nick nu. Det är väldigt långt och jag vet inte om jag kommer få några svar, men känner att jag behöver stöd och är...
2
Svar
27
· Visningar
10 512
Senast: Imna
·
Kropp & Själ Alltså. Det finns ju organisationer för de som inte har någon att "fira" ihop med, att umgås med och bara är allmänt ensamma på...
2
Svar
20
· Visningar
2 270
Senast: gul_zebra
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp