Börjar man sitt skift 6:30 så är man ju hemma betydligt tidigare än kl 17.
Förvisso, men vad gör man av barnen tills dagis öppnar vid sju, om föräldrarna börjar jobba 6:30 båda två?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Börjar man sitt skift 6:30 så är man ju hemma betydligt tidigare än kl 17.
Har läst i tråden, men ej skrivit.
I vår familj har vi vuxna vanliga kontorstider. 8-17 med en timmes lunch. Men vi har också flextid. Därför försöker vi hålla schemat att börja jobba ca 7.15 - 7.30, ta en halvtimmes lunch och sluta strax efter 16. Det blir 8 timmars arbetsdag.
Sen hämtar vi barnen och åker hem; hemma vid halv fem- kvart i fem.
Vi äter sällan direkt (numera, när minsta var yngre fick vi laga mat direkt vi kom hem för att hon var hungrig), men vid kl 17.30-18 kanske. Sen lägger sig våra barn vid 19-19.30 - de ska ju upp igen vid kvart över 6 morgonen därpå.
Så nog kan man hinna jobba full dag även om man är hemma vid halv fem. Det beror ju på när arbetsdagen börjar.
Dagiset öppnar 6, eller 6:30, eller är öppet dygnet runt? Såna daghem finns ju överallt.Förvisso, men vad gör man av barnen tills dagis öppnar vid sju, om föräldrarna börjar jobba 6:30 båda två?
Här blir jag lite nyfiken - är ni allihop riktiga morgonmänniskor, som gillar att stiga upp tidigt, eller varför i all världen har ni valt så okristligt tidiga arbetstider? Vad är fördelen med att stiga upp tidigare än man måste? Det blir ju inte mer ledig tid för att man stiger upp tidigt och kommer hem tidigt, eftersom alla sen också måste gå och lägga sig tidigt för att orka upp tidigt nästa dag.
Någon av oss är alltid hemma innan halv fem
Och jag är van sen barnsben att middagen mer är en tankningsstation inför kvällens aktiviteter.
Efter kvällsmaten är det däremot lugn och ro .
Det slår mig ofta hur färgad man (jag) är av sin uppväxt.
Dagiset öppnar 6, eller 6:30, eller är öppet dygnet runt? Såna daghem finns ju överallt.
What? Middag äter man kl 16:30, kvällsmat 20:30. Middag = varm mat. Kvällsmat = te och smörgås. Så det så.
Oj, jobbigt för alla skiftesarbetare då. Här har väl ungefär 50% av barnen dykt upp kl 8:00. kanske 20% kommer före 7:30
Jag väljer inte mina arbetstider. Det gör arbetsgivaren. (Jag fattar inte alls kontorstid. Jag har själv enbart jobbat 3-skifte, så jag tycker det låter hemskt med 9-17 må -fre. Herregud, dagen är slut då man kommer hem från jobbet )
Absolut, man blir ju van vid ett visst mönster. Jag visste inte ens att kvällsmat och middag är olika saker, jag trodde det var två namn på samma måltid. Att börja plocka fram en måltid till efter middagen låter för mig tröttsamt - efter middagen är jag less på köket för dagen, då vill jag inte fixa mer mat eller göra mer hushållsarbete, då vill jag vara ledig. Middagen är liksom slutpunkten på den arbetsdag som började när man steg upp på morgonen, sen är det färdigarbetat, och man kan t ex läsa eller vad man nu vill hitta på.
Här blir jag lite nyfiken - är ni allihop riktiga morgonmänniskor, som gillar att stiga upp tidigt, eller varför i all världen har ni valt så okristligt tidiga arbetstider?
För att få arbeta med det jag vill.
Inte svårare än så.
Å andra sidan tycker inte jag att jag börjar okristligt tidigt. Då måste jag nog börja före 06.00.
Alltså en till måltid vet jag inte om jag skulle kalla det. Det är ju ett slags mellanmål men det sista för dagen = kvällsmål och ungefär lika jobbigt att göra som det mellanmål ni äter före middagen. Här öppnar förskolorna utefter vilken tid föräldrarna jobbar, tror de första kommer kring 6.30 ( för de barn som har föräldrar som börjar kl 7).
Arbetstid väljer man sällan såvida man inte har avtalad flextid, det är arbetsgivaren som bestämmer. Helt ovanligt är det ju inte att ena föräldern jobbar 7-16 och den andra 8-17 och då brukar den som börjar 8 lämna och den som slutar 16 hämta.
För oss är middagen början på kvällen, det är ju då allt som ska ske hemmavid sker ( ngt barn får besök av en kompis, en annan ska skjutsas på träning, det tredje bakar med en förälder, den andre föräldern river tapeter typ. Eller så ligger alla och tittar på en film. Allt efter ork och behov.
Oj vad olika det verkar vara. För mig är jobbet något man måste klara av för att ha råd med fritid. Då vill jag ju inte jobba bort hela dagen.
Nu går jag gärna i säng 21-22 så jag ska vara klar med jobbet senast 17 om jag haft mån-fre jobb.
.Jag har nog sett det helt annorlunda - dagen är till för att arbeta, så om man går från jobbet fast dagen inte är slut än så känns det för mig slött. Om dagen inte är slut när man är färdig med arbetet för dagen, så har man jobbat för lite.
Visst, jobbar man natt får man ju vara ledig och sova på dagen, men det är ju lite annorlunda.
Det är nog det, jag är van vid att man lägger den energi man har på jobbet till vardags, så skjutsa till träning, baka och riva tapeter - nä, sånt händer helt enkelt inte en vardagkväll. Utan då är man ledig när man har gjort undan det nödvändigaste, alltså mat och akuta grejor i hushållet. Efter middagen vill jag inte börja med ännu mer jobb, då vill jag vara ledig, även från mellanmålsfix och liknande. Skulle det mot förmodan finnas ork och tid kvar, så skulle jag nog snarare plocka fram datorn och fortsätta jobba, än att ägna mig åt hushållet.
Blir också lite nyfiken på dedär kvällsträningarna, är det typ träning mellan 20 och 21 då även för typ tioåringar? Där verkar ju saker verkligen ha förändrats - när jag var liten höll jag på med lite olika idrotter och aktiviteter, men de låg alltid under sen eftermiddag/tidig kväll. Rida kl 20 el 21, t ex, började jag först med som vuxen.
.
Varför i hela världen skulle det vara slött om du går från jobbet fast det är ljust? Har du fullgjort din arbetsdag är det väl skitsamma beroende på när den startade så länge det är samma timmar och samma prestation?!
Jag har inga problem att lägga min energi på jobbet under arbetstid och på fritid. Jag gratisjobbar inte utan min arbetsgivare får betala mig för de timmar/ den prestation jag lägger ner. För mig hade det känts som ett svek mot familjeumgänget att gratisjobba istället för att umgås.
Det där med att inte låta barn få delta i fritidsumgänge på vardagar eller att bara göra akuta hushållsgrejer hade i första fallet lett till besvikna barn ( alla träningar i deras ålder hålls på vardagar) och i andra fallet till att vi skulle bli tvungna att spendera hela helger till renovering och då vill vi istället spendera lejonparten med att hänga med ungarna.
Nej, kvällsträningarna ligger oftast tidig kväll förutom vissa sporter men högt lokaltryck, då våra tjejer åkte konståkning låg vissa träningar vid 20 och då var de bara 8 år.
Något annat jag funderade om var om det är fler som har samma tider som er med så sen middag? Hade mina barn följt med era hem efter skola/ förskola hade jag blivit hemskt förvånad och irriterad över att de inte fått någon middag ( och att ställa mig och laga en till hade inte varit lockande). Hur gör ni där?
Vi får lite problem sommartid då så många familjer har tidigare frukosttider än oss, barn som kommer vid 11 och har ätit frukost vid 7-8 vill ju ha lunch och då har vi ju just ätit en frunch...
Så vi gör tappra försök att anpassa oss