Den jag svarade skrev om fryst ost. Jag fryser inte ost. Osten är ju i sig typ konserverad mjölk.Jösses.
alltså - vilka olika världar vi lever i.
Fryst bröd är inte torrt. Snarare är det oändligt mycket bättre än det som legat i skåpet något dygn. Jag bakar och fryser omedelbart och för mig innebär det att jag har absolut färskt bröd hela tiden.
Ost behöver inte frysas. Jag köper mycket när när jag snubblar över ost som verkligt är god och den kan ligga månader i kylen. Vägrar äta äta ost som inte smakar något.
Frysen är mitt andra skafferi. Plockar mycket svamp. Den finns bara en kort tid och jag plockar för att ha hela året. Samma med kött. jag köper ett gäng hela kaninkroppar och fryser och har sedan (ytterst klimatsmart) kött i månader.
Grönsaker är lite samma sak. Det är bättre näringsvärden på fryst broccoli som tagit om hand direkt efter skörd än den som är färsk och transporterats och legat i butik i ett antal dagar. Jag odlar min spenat och mangold och har sedan resten av året. (Odlingen är för mig en del av nöjet plus att jag vet exakt vad som växterna gödslats och - inte - behandlats med)
Din vision att använda butiken som skafferi funkar i innerstan. Alla vi som inte har butiken runt hörnet, vi planerar. Det är ingen uppoffring.
Jag är kräsen med mat. Väldigt kräsen.
Något i stil med 80% av den svenska befolkningen bor väl i städer? Jag såg en siffra för en tid sedan, men har glömt detaljerna. En bra bit över hälften i alla fall. Det betyder att det inte direkt är udda att bo i staden.
Jag fryser också tex svamp. Men inte för att den då blir lika god som färsk, utan av andra skäl.