Men alla näringsämnen man behöver kan man få i sig utan att äta en instagramkost också. Snabbmakaroner och falukorv är inte onyttig mat per definition och jag kan inte direkt säga att kvarg + bär + gryn (bara ett exempel) är nyttigare i sig.Min syn på nyttigt är att få i sig alla de näringsämnen man behöver, med ungefär rätt antal kalorier (i det stora hela). Det bör rimligtvis bli en del frukt och grönt varje dag, vilket kostar mer än att bara käka spagetti med ketchup (som jag förvisso levde på som student). Så frukt och grönsaker kostar ju lite mer. Sen om man då och då köper mat ute så kostar ju en matig sallad betydligt mer än en hamburgare på McDonald´s eller en korv i kiosken.
Sen ja, det finns jättebra billig mat man kan laga hemma som är nyttig också. Vi gör det en hel del också. Så det är inte på något vis boven i ekonomin att äta näringsrik och varierad mat. Men det har väl ett litet finger med i spelet. Hade jag inte brytt mig om näringsinnehållet så hade jag lätt kunnat käkat spagetti med ketchup flera dagar i rad och det hade ju blivit svinbilligt.
Om man äter varierat och inte utesluter blandade grönsaker så blir det svårt att inte få sina näringsbehov tillfredställda även av kost en stressad småbarnsförälder gör. Det är det jag menar med att det nog gärna blir nyttigt, nyttigt, nyttigt men.. till vilken nytta?