mandalaki
Trådstartare
Varje gång @Poesiludret dyker upp så blir ämnet liksom väldigt elastiskt.Det är nu Mandalaki ska tala om för oss att vi ska hålla oss till ämnet
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Varje gång @Poesiludret dyker upp så blir ämnet liksom väldigt elastiskt.Det är nu Mandalaki ska tala om för oss att vi ska hålla oss till ämnet
Ja.Är det sant?
Men
Det är ju hur roligt som helstJa.
Jag vet inte ens om jag borde skämmas För mig var det självklart, hade jag kunnat så hade jag högtryckstvättat hela tarmen...
Jag har alltid velat veta vem det var!Det är ju hur roligt som helst
Vem var det som hade mask? Jag undvek som sagt den tråden så snart jag fått klart för mig vad den handlade om.
Det låter som om det var väldigt längesedan men var det verkligen det? Max ett par år sedan? Men jag kan vara helt ute och cykla.Jag har alltid velat veta vem det var!
Kanske tre eller fyra? Jag skulle tippa 2011.Det låter som om det var väldigt längesedan men var det verkligen det? Max ett par år sedan? Men jag kan vara helt ute och cykla.
Kanske kan kolla bland Mina Vårdkontakter när jag fick utskrivet receptetKanske tre eller fyra? Jag skulle tippa 2011.
Good point. Jag är som sagt migränslak.
Jag är bara så väldigt imponerad av hagels kompetens när det gäller kylskåpsfobi.
(Om jag nu låter bli att tagga hagel så kanske hon kan titta åt andra hållet )
Och det tog bannemig till sista sidan innan jag fick svar på frågorna! fast å andra sidan var det rätt kul att påminnas om masktråden har fått för mig att jag satt i sambons gamla lägenhet och läste den så 2011 är nog inte helt fel. Möjligen tidigt 2012 kan jag tänka mig.
Känner en viss hybris växa inombords .
Min sambo berättade att en jobbarkompis slevade i sig köttfärssås som stått framme på spisen i ett dygn. Han blev inte sjuk men det är inget jag skulle rekommendera
Alltså, jag hörde de mest hysteriska goda råd för livsmedelshantering i hemmet som jag ens kan tänka mig, på radio häromåret. Man skulle, i händelse av tex överbliven tillagad köttfärssås, omedelbart breda ut såsen i ett tunt lager i ett lämpligt kärl, samt sänka ned detta kärl i kallt vatten för snabbast möjliga nedkylning. Därefter skulle maten omedelbart paketeras och ställas i kylen eller frysen beroende på ens vidare planer för maten ifråga.Annan tumregel som är bra att ha i bakhuvudet:
Maträtt tillagat under hygieniska former som blivit ordentligt uppvärmd och därefter nerkyld f(ort och rätt) och förvarat på kyl vid en temperatur på 5 grader brukar man säga att den kan räknas som att den har en (trygg) hållbarhet på 4 dagar. Detta beror på att de allra farligaste rackarna (läs: de dödliga) inte har tid till att formera sig tillräckligt förrän på dag 5, förutsatt att alla andra parametrar klaffat såklart.
/Hagel (som för tillfället på jobbet, bland mycket annat, försöker undervisa hållbarhetsanalysering för diverse storkök )
Alltså, jag hörde de mest hysteriska goda råd för livsmedelshantering i hemmet som jag ens kan tänka mig, på radio häromåret. Man skulle, i händelse av tex överbliven tillagad köttfärssås, omedelbart breda ut såsen i ett tunt lager i ett lämpligt kärl, samt sänka ned detta kärl i kallt vatten för snabbast möjliga nedkylning. Därefter skulle maten omedelbart paketeras och ställas i kylen eller frysen beroende på ens vidare planer för maten ifråga.
Jag skulle känna mig som ett dåligt skämt om jag höll på så hemma, och dessutom skulle jag ju behöva avsätta en massa tid bara för att kyla maten samt ta paketera den i exakt rätta ögonblicket.
Jag kommer inte ens avlägset i närheten av den hygiennivån, och ändå har ingen i min familj någonsin fått matförgiftning av något vi har ätit hemma. (Knappt av något annat heller, senast det hände mig var i Jerusalem för över 25 år sedan.)
Att man har hårdare regler i storkök förstår jag, och protesterar inte emot. Men hemma får man ju vara realistisk.
Jag har hört att rätt många maginfluensor egentligen är matförgiftning.Jag brukar fundera på om folk i allmänhet håller på sådär? Jag har aldrig sett någon göra på det viset men folk tycks överlag undvika matförgiftning trots allt.
Då kanske jag inte ska berätta den hemska historien om min gode vän som i ett års tid drack sin egen avföring... = egen brunn, eget avlopp, gammal infiltrering som inte fungerade... och ja hen blev sjuk, och sjuk, och sjuk, och ingen kunde förstå varför.När jag läser dessa trådar tycker jag att det är helt otroligt att jag överlevt såhär länge
Kanske uttryckte mig lite klantigt, det jag menade var att jag brukar försöka hålla bra standard med att kyla ned fort, kolla datum etc etc men att jag mest använder mig av lukt och smak för att avgöra om någonting är dåligt eller ej. Har i princip aldrig varit riktigt magsjuk eller blivit matförgiftad någonsin. Har inte spytt på två-tre år förutom en gång i somras men det hade med överdriven alkoholkonsumtion att göraDå kanske jag inte ska berätta den hemska historien om min gode vän som i ett års tid drack sin egen avföring... = egen brunn, eget avlopp, gammal infiltrering som inte fungerade... och ja hen blev sjuk, och sjuk, och sjuk, och ingen kunde förstå varför.
Eller hurNär jag läser dessa trådar tycker jag att det är helt otroligt att jag överlevt såhär länge