Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Då skriver dom fläskytterfiléJag misstänker att det inte ens är fläskfilé utan snarare det som kallas fläskytterfilé/kotlettrad.![]()
Ju fler som frågar ju fler restauranger måste följa efterfrågan. Så fråga på!Jag måste bli bättre på det... men vete tusan om jag så ofta kommer välja vegetariskt alternativ... Tycker inte om köttersättningar och en middag baserad på bönor tror jag inte min mage tycker är så roligt. Och när jag äter ute vill jag ju äta lite godare än hemma. Men kan ju välja lokal fisk om det inte finns något svenskt kött.
Men om man iaf frågar och säger till dem att man gärna vill att det ska vara svenskt och att man gärna betalar lite mer för det så kanske fler ser till att ha svenskt kött?
Hur ska man tolka det om det står att köttet är från "Utvalda gårdar"? Ska fråga nästa gång men det dröjer nog innan jag äter ute igen tror jag.
Jag är i allmänhet väldigt noga med var det kött jag köper kommer ifrån, men när jag äter ute så frågar jag nästan aldrig om var det kommer ifrån. Känner att jag själv borde bli bättre på detta, och kanske välja ett vegetariskt alternativ om det inte är svenskt. Hur bra är ni på det?
Kan du inte fråga om dom har svenskt kött!Nej, men efter att ha läst det här ska jag banne mig börja göra det!
Haha ja det vore något det!Kan du inte fråga om dom har svenskt kött!
Regeringen kommer att gå vidare med frågan om att införa en obligatorisk ursprungsmärkning av kött på restauranger och i storkök. Därför planerar regeringen att ge Livsmedelsverket i uppdrag att tillsammans med Konsumentverket undersöka hur man ska gå till väga för att införa en sådan märkning.Jag frågar ibland, ibland inte. När jag inte frågar tar jag oftast något vegetariskt beroende på ställe.
Hörde eller läste om ett lagförslag som gällde att restauranger skulle bli tvungna att uppge köttets ursprung på menyn (stort obs på detta, minns ej var jag kan ha snappat upp det). I vilket fall tror jag att något sådant skulle vara bra och få fler att tänka till.
Regeringen kommer att gå vidare med frågan om att införa en obligatorisk ursprungsmärkning av kött på restauranger och i storkök. Därför planerar regeringen att ge Livsmedelsverket i uppdrag att tillsammans med Konsumentverket undersöka hur man ska gå till väga för att införa en sådan märkning.
https://www.regeringen.se/pressmedd...isk-ursprungsmarkning-av--kott-pa-restaurang/