Haha.. med tanke på att det är rätt mkt skräpmat som säljs både i butiker och restauranger så utgår jag från att de flesta som svarat i tråden inte är representativa. De som äter mer "skräp" kanske inte vill skylta med det? För det inte anses fint? Klassmarkör? Är det "fint" att laga allt själv?
När jag pratat om tex matvanor på vissa arbetsplatser jag jobbat på tycker jag det är intressant att det anses "onyttigt" att äta tex hamburgare, thai, sushi etc till lunch. Men samma personer kan äta ljusa mackor, juice, sötade flingor etc. till frukost. Eller snabbmakaroner med ketchup till lunch och samtidigt förfasa sig över de som äter en hamburgare.
Det är lite likt Damernas Värld som enbart läses i väntrummet till tandis enligt samtliga man någonsin pratar med. Uppenbarligen är det inte helt med sanningen överensstämmande eftersom tidningen då skulle konkat för länge sedan.
Själv äter jag vad som klassats som halvfabrikat (och en del helfabrikat) konstant. Som ensamstående blir det alltid för mycket mat när man lagar själv varje dag. Så tja, gör köttfärssås i stora lass och fryser in. Men inte sjutton mal jag eget kött/slaktar kon eller gör egna passerade tomater utan de och tomatpuré köps på burk och creme fraiche syrar jag inte. Sedan in i frysen i lagom portioner. Kokar Barillas/Kungsörnens pasta till och river lite ost över - jag gör fö inte heller egen ost utan det inköps färdig i butiken. Inte heller odlar och skördar jag vete och kör det till kvarnen och handmaler det.
Sushi klassar jag inte som skräpmat men äter bara en gång i veckan, mest för att annars skulle jag göra det varje dag
Eftersom jag bor i lägenhet mitt i stan, så hela grejen med att gå ut i landet och plocka grönsaker är inte ett alternativ för mig. När jag är riktigt trött blir det micrad varmkorv med ketchup och senap på. Jag kan även tänka mig färdiggrillad kyckling - demokratiskt delad med katten som är tokig i den. Jag är även känd för att köpa en wrap/smörgås i Pressbutiken när jag är stressad eller kokar egen saft av egenhändigt odlade bär utan det blir en Mer och har med mig. Burger King, tja när man kommer till T-centralen vid elva på kvällen, vrålhungrig eftersom jag aldrig äter när jag reser, då tar man det som är öppet.
Det har hänt att jag gör en stir fry med frysta grönsaker, särskilt på vintern när det är dyrt + smakar ingenting och häller på någon färdig sås. Nej jag planterar inte ris eller fiskar eller gör egen fisksås.
Fish 'n chips har jag inte ätit på ett tag men det är mest för att jag är för lat för att hämta det och att jag alltid blir sugen klockan halv tolv på kvällen. Inte heller har jag växthus och driver upp tomater (se lägenhet) eller odlar egna kryddor eftersom jag har en svart tumme minst sagt. Jodå Findus köttbullar finns i frysen när man är trött och stressad. Buljong köps i tärningar och kokas inte ner på benrester.
Katte som matte, Nikita vägrar MUSH, blötmat, ok, torrmat smaskens, särskilt RC vilket är paradiset.
Men där sätter matte P
Någon standard måste vi ändå ha hemma.
Stolt hel och halvmatskonsument.