Klart jag gjordeKnyckte du min bild? Nu har vi dubbla ex i trÄden
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Klart jag gjordeKnyckte du min bild? Nu har vi dubbla ex i trÄden
Get.
OvÀntat gott, tillagat av en indisk kock som rÄkade vara pÄ besök hos min kompis.
Ingen aning. Men jag har hört fler sÀga att det beror pÄ om man kan det eller inte. Dock lite yngre personer.Ok? Men hur blir det skillnad? Jag har lagat det pÄ alla möjliga vis och alltid tyckt om det*. Det mÄste vara en grej frÄn förr att de inte tyckte om det? Eller att lammen helt enkelt var annorlunda?
(frÄn att ha slÀngt bitar med ben i en gryta och kokat med kÄl till stekt, till gjort stek, till tagit de allra sÀmsta bitarna med fett och allt och kört i ugn, det blir aldrig annat Àn gott hur man Àn bÀr sig Ät. Ko kan bli torrt eller segt eller trÄkigt och gris med en flÀskkotlett kan bli hur trist som helst. Men lamm blir liksom alltid bra)
Har ocksÄ Àtit get. à t grillad get med olika tillbehör i Albanien och det var gott som nÄgot och jag skulle gÀrna Àta det igen.
En kass kock kan misslyckas med det allra enklaste och förstöra vilket livsmedel som helst.Jag har Àtit get en gÄng pÄ Zakynthos i Grekland. Det var nog den vÀrsta köttrÀtt jag Àtit, nÀstan oÀtligt torrt och med stark bismak. Sedan dess undvikit.
Men med vittnesmÄl i trÄden, sÄ lÄter det helt klart som uppdatering av matminneskatalogen skulle vara trevligt.
Fast lamm ansÄgs ocksÄ Àckligt av Àldre, anses- det Àr svÄrt att fÄ vissa 60+ att Àta lamm. (de sÀger att det smakar kofta, vilket det inte gör vanligen, men om det gör det sÄ har jag inga problem med koftor, de Àr mysiga) Men det Àr jÀttegott. SÄ jag tror att de ibland bara har fÄtt för sig eller att man gjorde pÄ ngt vis sÄ att det smakade annorlunda dÄ.
Samma sak med kÄl, anses superÀckligt men Àr jÀttegott stekt i honung eller som fÄr i kÄl. Men de Ät det nog tills de storknade.
Grejen med lamm kan vara att om man har bagglamm som slaktats för sent pÄ hösten, dÄ brunsttiden nÀrmar sig, dÄ fÄr de en rÀtt obehaglig smak. Jag tÀnker gissa att man förr i tiden gÀrna lÀt lammen beta sÄ lÄngt fram pÄ hösten som möjligt, innan de slaktades, och dÄ hade mÄnga redan fÄtt den hÀr bismaken.Fast lamm ansÄgs ocksÄ Àckligt av Àldre, anses- det Àr svÄrt att fÄ vissa 60+ att Àta lamm. (de sÀger att det smakar kofta, vilket det inte gör vanligen, men om det gör det sÄ har jag inga problem med koftor, de Àr mysiga) Men det Àr jÀttegott. SÄ jag tror att de ibland bara har fÄtt för sig eller att man gjorde pÄ ngt vis sÄ att det smakade annorlunda dÄ.
Samma sak med kÄl, anses superÀckligt men Àr jÀttegott stekt i honung eller som fÄr i kÄl. Men de Ät det nog tills de storknade.
Ja, jag reagerade ocksÄ pÄ att de Àr ganska sura. De jag har Àr först frystorkade och sedan doppade i choklad, vet inte om det gör dem mer eller mindre syrliga.Har tvÄ buskar i trÀdgÄrden, folk hÀvdar att de smakar blÄbÀr men jag tycker de Àr vÀldigt syrliga att bara Àta. Men om jag fÄr mÄnga nog för paj framöver tror jag de Àr helt perfekta för det. BÀren kommer extremt tidigt (pÄ mina, det gÄr att ha olika perioder för bÀr) sÄ de Àr ju coola bara dÀrför.
Har annars en hÀck av AroniabÀr som Àr helt ok som sylt, lite skarpa men, och man fÄr blÄ tunga.
Jo och sÄ Ät man vÀl/Àter mest bagglam sÄ i sÄ fall skulle det ju bli nÀra 100% skum baggsmak.Grejen med lamm kan vara att om man har bagglamm som slaktats för sent pÄ hösten, dÄ brunsttiden nÀrmar sig, dÄ fÄr de en rÀtt obehaglig smak. Jag tÀnker gissa att man förr i tiden gÀrna lÀt lammen beta sÄ lÄngt fram pÄ hösten som möjligt, innan de slaktades, och dÄ hade mÄnga redan fÄtt den hÀr bismaken.
Medan man antagligen nu för tiden Àr mer medveten om detta och slaktar i tid.
Vad get gÀller sÄ luktar ju vuxna getbockar rÀtt vedervÀrdigt, sÄ jag tÀnker fortsÀtta gissa att de som Àtit torr get med stark konstig smak har blivit bjudna pÄ vuxen bock.
En kass kock kan misslyckas med det allra enklaste och förstöra vilket livsmedel som helst.
SjÀlv fÄr jag rysningar bara jag hör ordet lever. Men min pappa som var kock sa att nÀstan all lever som serverades var överstekt och rÀtt lagat var det nÄgot helt annat. Jag Àr skeptisk
Mangostan kanske? Svingoda men visserligen inte mindre Àn litchi normalt sett dÄ kanske longan?Nej det tror jag inte. Litchi finns ju rÀtt ofta att köpa hÀr och dessa var mindre och ljusbruna med ett lite mjukare skal. Men det kan sÀkert vara nÄgot beslÀktat dÄ de Àr rÀtt lika pÄ insidan
Fast mangostan Àr ju stora och stenhÄrda att ta sig in i, i jÀmförelse med litchi Àven om den och rambutan Àr vÀldigt lika i smak.Mangostan kanske? Svingoda men visserligen inte mindre Àn litchi normalt sett dÄ kanske longan?
Nej stenhÄrda Àr dom inte och det finns mindre ocksÄ.Fast mangostan Àr ju stora och stenhÄrda att ta sig in i, i jÀmförelse med litchi Àven om den och rambutan Àr vÀldigt lika i smak.
Tror du löst det! Ser pÄ pricken ut som Longan sÄ sÄdana var det nog! Minns tyvÀrr inte hur de smakade för det var sÄ lÀnge sedan, bara att de var söta och godaMangostan kanske? Svingoda men visserligen inte mindre Àn litchi normalt sett dÄ kanske longan?