Kul ja longan är sötaTror du löst det! Ser på pricken ut som Longan så sådana var det nog! Minns tyvärr inte hur de smakade för det var så länge sedan, bara att de var söta och goda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kul ja longan är sötaTror du löst det! Ser på pricken ut som Longan så sådana var det nog! Minns tyvärr inte hur de smakade för det var så länge sedan, bara att de var söta och goda
Det sistnämnda gjorde vi första året jag spenderade i Skottland, det var så himla roligt! Vi var från Sverige, NZ, Irland, två olika regioner i indien, Kina, Frankrike och skottland. Vilken underbar smakfest det var!Jag har också smakat bäverhojt, och det är inget jag har planerat att göra igen. Tyckte att smaken satt kvar i hela kroppen i flera dagar efteråt, precis som med surströmming (men föredrar definitivt surströmming framför bäverhojt).
Jag har även smakat duriankex - som jag tyckte hade en kvardröjande nyans av fis, björnkött - som jag gillade, och vegemite - som jag nog skulle kunna vänja mig vid.
Jag har vid flera olika tillfällen ätit rostad småfisk, alltså hela fiskar, och det är väl egentligen inget konstigt, men jag kan inte låta bli att haka upp mig på tanken att jag tuggar i mig deras TÄNDER!... Alltså jag tuggar ju i mig både ögon och hjärna och inälvor och ben, men det jag tycker känns skumt är just tänderna.
Annars var det en spännande matupplevelse att gå på restaurangen Punk royale, och på mitt jobb är vi så många olika nationaliteter så istället för traditionellt julbord har vi knytkalas där alla tar med sig någon rätt från sitt hemland, och det är verkligen jätteroligt och spännande!
Usch jag med, bjöds på en jobbfest, var vidrigtJag har också smakat bäverhojt, och det är inget jag har planerat att göra igen. Tyckte att smaken satt kvar i hela kroppen i flera dagar efteråt, precis som med surströmming (men föredrar definitivt surströmming framför bäverhojt).
Den där stjälken är inte slemmig alls. Om man inte har provat någondera förut, skulle jag gissa att havstulpaner är lättare än ostron (särskilt om man inte är den sortens person som attraheras av ostrons glamoutfaktor. Havstulpaner är extremt oglamourösa).Av nå anledning tycker jag att tanken på att äta havstulpaner är mycket äckligare än musslor, vilket visar hur mycket attityder som styrs av vana.
Nä.Vegimite och marmite på rostad macka är ju gott
Grisfötter, fast kokta inte grillade, har jag faktiskt ätit ett antal gånger. Med rödbetor tycker jag att det kan vara riktigt gott .Jag är till min stora frustration lite feg när det kommer till spännande mat. Men jag har provat grillade grisfötter, dom säljs som varma snacks på Tobago, ungefär som popcorn. Man drar liksom av huden och sen biter man isär benet och äter märgen.
Det smakar mest som väldigt flottig och mustig höna. Inte så hemskt som man skulle kunna tro, men inte så gott att jag ville ta två.
Sen har jag ätit syrskor, men dom smakar mest dammigt knäckebröd typ.
Även provat småbitarKängru, struts och kamel och om det var orm eller alligator? De tre första är som vanligt kött och det sistnämda bara segt
Men hjälp det skulle stå kycklingfötter, inte grisfötter! Dom sålde förrsten både grisfötter och kofötter men det vågade jag aldirg provaGrisfötter, fast kokta inte grillade, har jag faktiskt ätit ett antal gånger. Med rödbetor tycker jag att det kan vara riktigt gott .
Och det räckte med att jag läste ordet lever för att jag skulle bli sugen på kalvlever anglais.
Åh! Som barn älskade jag allt med lever! Leverbiffar med lingonsylt och smör = himmelriket! Leverkorv och leverpastej!!! Jag älskade också all blodmat; blodkorv, blodpalt …. Idag är jag vegetarian så dessa är liksom uteslutna MEN jag minns smaken och hur vansinnigt gott det var!!En kass kock kan misslyckas med det allra enklaste och förstöra vilket livsmedel som helst.
Själv får jag rysningar bara jag hör ordet lever. Men min pappa som var kock sa att nästan all lever som serverades var överstekt och rätt lagat var det något helt annat. Jag är skeptisk
Lite lustigt ändå, vi åt inte alla de variationer du räknar upp men leverbiff och blodpudding är några av de få saker jag fortfarande saknar efter 25 år som vegetarian!Åh! Som barn älskade jag allt med lever! Leverbiffar med lingonsylt och smör = himmelriket! Leverkorv och leverpastej!!! Jag älskade också all blodmat; blodkorv, blodpalt …. Idag är jag vegetarian så dessa är liksom uteslutna MEN jag minns smaken och hur vansinnigt gott det var!!
Ja! Jag tycker det är lite fint ändå, att medge att man saknar vissa maträtter men ÄNDÅ väljer bort dem av andra anledningar. Jag saknar julskinkan, mammas köttbullar.... Ändå väljer jag bort dem, men utan att förneka hur goda de var!Lite lustigt ändå, vi åt inte alla de variationer du räknar upp men leverbiff och blodpudding är några av de få saker jag fortfarande saknar efter 25 år som vegetarian!
Jag äter nog hellre grisfötter än kycklingfötter. Kycklingfötter låter mest....benigt...Men hjälp det skulle stå kycklingfötter, inte grisfötter! Dom sålde förrsten både grisfötter och kofötter men det vågade jag aldirg prova
En enda gång har jag besökt en matmarknad utan att bli sugen på någonting. Det var i Hongkong. Kycklingfötter såldes buntade med snöre. De var råa. Och levande grodor såldes i nätpåsar, kanske 20 grodor trängdes i varje påse.Men hjälp det skulle stå kycklingfötter, inte grisfötter! Dom sålde förrsten både grisfötter och kofötter men det vågade jag aldirg prova
Ja, håller helt med!Ja! Jag tycker det är lite fint ändå, att medge att man saknar vissa maträtter men ÄNDÅ väljer bort dem av andra anledningar. Jag saknar julskinkan, mammas köttbullar.... Ändå väljer jag bort dem, men utan att förneka hur goda de var!
Jag tycker att det är trist att det inte smakar som man minns det. Under drygt 20 år smakade jag knappt på någonting, och nu när jag väljer att prova så blir jag besviken. Kött är ofta oväntat hårt och segt, även sådant som kallas mört.Ja! Jag tycker det är lite fint ändå, att medge att man saknar vissa maträtter men ÄNDÅ väljer bort dem av andra anledningar. Jag saknar julskinkan, mammas köttbullar.... Ändå väljer jag bort dem, men utan att förneka hur goda de var!
Jag tycker att det är trist att det inte smakar som man minns det. Under drygt 20 år smakade jag knappt på någonting, och nu när jag väljer att prova så blir jag besviken. Kött är ofta oväntat hårt och segt, även sådant som kallas mört.
Faktiskt är det nästan inget muskelkött som varit något vidare, utom råbiff. Av det jag smakat är inälvsmaten klart bäst. Helst "intestine" (oklart vad?) på kinesiska restauranger för det har konsistensen av bläckfisk (squid). Alternativt hjärta som jag provat både grillat och rått, det är så jag minns att muskelkött smakade...