Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det där med pastan förstår inte jag heller. Jag har fått lära mig att 70-100 gram okokt pasta per person är lagom att räkna på. Mängden beror för min del på vilken typ av sås som serveras till. VV:s 35 gram har jag ingen förståelse alls för. (I många recept är det dessutom runt 300 g pasta för fyra personer.)
Men jösses! Han åt alltså motsvarande sex (6) pizzeriapizzor om dagen!
Han måste ha vägt 200 kilo, typ?!
Jag grubblade över detta igår igen. Då kom jag på att såsen till pastan ofta är rätt nära 0 pp för min del. Tomatsås av olika slag, spenatsåsvarianter och annat enkelt till vardags. Ganska ofta diverse grönsaker från kylen och en skvätt vin i det. Lite riven ost för all del, och något lite olja är det ju i såsen, att steka löken i, tex. Men ändå. Det blir ändå en middag som inte hamnar skyhögt över 10pp, med mina pastaportioner, och då är det när jag utan att direkt tänka på vikten lagar något snabbt och enkelt en vardagkväll. Så sett är det inte särskilt extremt med de där pasta-propointsen.
Men det är klart, lagar jag en gräddig svampsås med gorgonzola i, då drar propointsen iväg rejält om jag ändå äter samma mängd pasta.
Jag har roat mig med att räkna på pizzorna och de är överpointsade sett till den faktiskt kalorimängden, pedagogiskt nog.
Jag blir nyfiken, äter du alltid vegetarisk pastasås? Jag brukar ofta ha någon typ av protein till pastan, kyckling, lax, bacon eller dylikt. Numera försöker jag styra om till PP-billigare protein men ibland tycker jag att jag får äta en god pastasås med bacon och ädelost
Aha, det förklarar saken. Jag är inte såpass VV-inspirerad att jag kommer äta vegetariskt mer än någon enstaka gång men visst är det ur VV-synpunkt praktiskt med vegetariskt.Just bacon är ju extremt användbart och gör de simplaste såser mycket godare, men min man är vegetarian. Vardagsmaten när vi äter tillsammans är oftast vegetarisk. På gott och ont.
Just ur ett VV-perspektiv är ju vegetarisk mat perfekt!
Min första riktiga vecka med VV har inneburit en viktnedgång på 1,8 kgAha, det förklarar saken. Jag är inte såpass VV-inspirerad att jag kommer äta vegetariskt mer än någon enstaka gång men visst är det ur VV-synpunkt praktiskt med vegetariskt.
Hur klarar man sig plötsligt på mindre?
Ja, du vet, man blir äldre, kroppen lägger av. Unga människor delar sina celler, äldre människors celler dör utan nämnvärd förnyelse, livsandarna spritter allt mindre med åren, färre passioner, en jämn grå emotionell lunk. Det är kalorisnålt, det. Lägre förbränning för både kropp och själ, helt enkelt.