Jag har märkt hos en hel del i min omgivning att matlagning är mer av ett nödvändigt ont än något man är intresserad av. Min gissning är att det ofta, men säkert inte alltid, beror på att man kanske inte fått så mycket med sig hemifrån. Är man ointresserad och "bara" lagar mat för att man måste, så kanske man inte utforskar så mycket längre än att testa en ny sorts ketchup till falukorven och makaronerna. Och det är naturligtvis inget fel i det, men för mig är det knappt att "laga mat". "Laga mat" för mig är just att experimentera med kryddor, använda bra råvaror och tillaga från grunden etc. Just det där som jag är så tacksam över att ha med mig hemifrån!
Det är förmodligen lättare för mig, och säkert för dina barn om de vuxit upp i ett matintresserat hem, att väcka ett intresse för matlagning och en vilja att lära mer, än för någon som vuxit upp i ett hem där matlagningen bestått i att värma på frysta köttbullar, skiva falukorv, vispa ihop pulvermos o. s. v. Inte för att det är "dålig" mat, det är det ju inte, men det lämnar inte heller mycket utrymme för att testa sig fram och prova nya saker i köket.