Mormor var duktig på husman men jag var inte intresserad av att lära mig när jag var liten. Mamma var bedrövligt dålig på att laga mat (hon hatade allt som hade med hushållssysslor att göra, det var inte hennes grej... hon ville hålla på med intellektuella saker). Pappa kunde göra klassisk stek, that's it (men den var god).
Jag lärde mig lite från hemkunskapen och började sedan laga mat åt mig själv när jag bestämde mig för att gå ner i vikt när jag var kring 19 år (som sedan gick över till rätt eländig anorexi). Jag är fortfarande mer intresserad av att laga maten än att äta den, helt ärligt.
I perioder har jag prenumererat på Allt om Mat samt att jag lånat mycket kokböcker på biblioteket och det är väl därifrån jag lärt mig mycket av min lite mer avancerade matlagning (samt en massa trial and error då). Kring -95 blev jag mycket intresserad av japansk kultur inkl matlagning och har gjort egen sushi sedan dess (det var lite dåligt med sushiställen i Falun på den tiden så det fick bli japanska kokböcker från bibblan ). Jag är faktiskt rätt stolt över min sushi och fick en oerhört fin komplimang nu i veckan av en av mina borrare som jag bjöd på sushi när han förvånat sa att det smakade som bra köpesushi! Särbon köper nästan aldrig sushi numera för han tycker den sällan är bättre än min
Tack vare den italienska delin hemma i byn har jag återupptäckt medelhavsköket och det har blivit mycket sådant på sistone. Jag älskar att snacka mat med dem, jag har lärt mig så mycket!
För några år sedan började jag baka surdegsbröd vilket jag också tycker är jätteroligt. Där var det verkligen mycket trial and error i början men jag har verkligen blivit bättre på att baka. Bakning är underbart, det är meditation för mig.
Jag lärde mig lite från hemkunskapen och började sedan laga mat åt mig själv när jag bestämde mig för att gå ner i vikt när jag var kring 19 år (som sedan gick över till rätt eländig anorexi). Jag är fortfarande mer intresserad av att laga maten än att äta den, helt ärligt.
I perioder har jag prenumererat på Allt om Mat samt att jag lånat mycket kokböcker på biblioteket och det är väl därifrån jag lärt mig mycket av min lite mer avancerade matlagning (samt en massa trial and error då). Kring -95 blev jag mycket intresserad av japansk kultur inkl matlagning och har gjort egen sushi sedan dess (det var lite dåligt med sushiställen i Falun på den tiden så det fick bli japanska kokböcker från bibblan ). Jag är faktiskt rätt stolt över min sushi och fick en oerhört fin komplimang nu i veckan av en av mina borrare som jag bjöd på sushi när han förvånat sa att det smakade som bra köpesushi! Särbon köper nästan aldrig sushi numera för han tycker den sällan är bättre än min
Tack vare den italienska delin hemma i byn har jag återupptäckt medelhavsköket och det har blivit mycket sådant på sistone. Jag älskar att snacka mat med dem, jag har lärt mig så mycket!
För några år sedan började jag baka surdegsbröd vilket jag också tycker är jätteroligt. Där var det verkligen mycket trial and error i början men jag har verkligen blivit bättre på att baka. Bakning är underbart, det är meditation för mig.