Jag kokade dubbelt så mycket socker som vatten (tog 4 dl socker, 2 dl vatten) i 5-10 minuter och drog sedan av från platta. Sedan hade jag i rallarros, plockade nog en 15-20 klasar och plockade av alla blommor som jag la ned i sockerlagen. Kokade upp igen i 10-15 minuter, hade även i pressad citron. Svårt att säga hur mycket då jag hällde från en sådan flaska med färdigpressad juiceKan jag få recept på rallarossirap tack! De blommar här just nu!![]()

Sedan drar man av från plattan och låter allt stå svalt minst 1 dygn men gärna längre. Sila av och frys in i flaskor/burkar eller använd inom 1-2 veckor. Man kan ha i citronsyra och natriumbensoat också som konserveringsmedel men det hade inte jag. Då håller det längre i kylen.
Utgick från detta recept men skippade vaniljstången:
https://www.vinochmatguiden.se/recept/ylva-lindgren/fladersirap-med-vanilj-citron