Jag kokade dubbelt så mycket socker som vatten (tog 4 dl socker, 2 dl vatten) i 5-10 minuter och drog sedan av från platta. Sedan hade jag i rallarros, plockade nog en 15-20 klasar och plockade av alla blommor som jag la ned i sockerlagen. Kokade upp igen i 10-15 minuter, hade även i pressad citron. Svårt att säga hur mycket då jag hällde från en sådan flaska med färdigpressad juice . Man får inte röra för mycket under andra uppkoket så sockret annars kan kristallisera tydligen.Kan jag få recept på rallarossirap tack! De blommar här just nu!
Sedan drar man av från plattan och låter allt stå svalt minst 1 dygn men gärna längre. Sila av och frys in i flaskor/burkar eller använd inom 1-2 veckor. Man kan ha i citronsyra och natriumbensoat också som konserveringsmedel men det hade inte jag. Då håller det längre i kylen.
Utgick från detta recept men skippade vaniljstången:
https://www.vinochmatguiden.se/recept/ylva-lindgren/fladersirap-med-vanilj-citron