Det jag lagade igår kommer jag göra fler gånger. Grillat som var både snabbt, enkelt, gott och BILLIGT!
Skulle jobba till rätt sent så kvällen innan marinerade jag fyra minutfiler av kyckling( går att ta vanliga och banka ut dem) i saften från en citron + zest, 1 msk honung eller sirap, en rejäl skvätt rapsolja, chiliflakes, citronpeppar, en skvätt soya och salt. Låt ligga i en plastpåse över natten. Observera att kycklingen kommer bli rimmad och ändra lite färg där av. Det är inget fel på den för det.
Rensade sen kylskåpet på lämpliga grönsaker och skar i lite grova bitar. I mitt fall paprika, lök, sparris och frysta haricots verts. Ha dem i en påse och häll på 50/50 sweet chilisås och rapsolja. Låt marinera över natten i kylskåp.
Rörde ihop ett aromsmör på smör, torrostade jordnötter( OLW, viktigt!), persilja, citronsaft, cayennepeppar, vitlökspulver och flingsalt.
Tänd grillen och låt den bli riktigt varm. Och så till supertricket! Ta en rå potatis och dela den på mitten, gnid snittytorna NOGA mot grillgallret. Nu kommer inte kycklingen fastna! Låt kycklingen droppa av överflödig marinad och lägg på grillen. Häll grönsakerna i en grillkorg så att överflödig marinad hinner rinna av innan den ställs på grillen. Kör kycklingen till 72. Salta och peppra. Servera med aromsmöret och potatissallad till om nån är extra hungrig.
Skulle jobba till rätt sent så kvällen innan marinerade jag fyra minutfiler av kyckling( går att ta vanliga och banka ut dem) i saften från en citron + zest, 1 msk honung eller sirap, en rejäl skvätt rapsolja, chiliflakes, citronpeppar, en skvätt soya och salt. Låt ligga i en plastpåse över natten. Observera att kycklingen kommer bli rimmad och ändra lite färg där av. Det är inget fel på den för det.
Rensade sen kylskåpet på lämpliga grönsaker och skar i lite grova bitar. I mitt fall paprika, lök, sparris och frysta haricots verts. Ha dem i en påse och häll på 50/50 sweet chilisås och rapsolja. Låt marinera över natten i kylskåp.
Rörde ihop ett aromsmör på smör, torrostade jordnötter( OLW, viktigt!), persilja, citronsaft, cayennepeppar, vitlökspulver och flingsalt.
Tänd grillen och låt den bli riktigt varm. Och så till supertricket! Ta en rå potatis och dela den på mitten, gnid snittytorna NOGA mot grillgallret. Nu kommer inte kycklingen fastna! Låt kycklingen droppa av överflödig marinad och lägg på grillen. Häll grönsakerna i en grillkorg så att överflödig marinad hinner rinna av innan den ställs på grillen. Kör kycklingen till 72. Salta och peppra. Servera med aromsmöret och potatissallad till om nån är extra hungrig.
Senast ändrad: