Mineur
Moderator
Vi har haft studiedag med tema fermentering idag. Vet inte ens om fermentering/fermenterade är ett svenskt ord, men efter det här inlägget är det definitivt det.
Kombuchaprovning, kimchiprovning och lunch som innehöll bl.a. soppa med kokoskefir, surdegsbröd, rödbetshummus, fermenterade morötter, rökt aubergine med fermenterad vitlök, fermenterade rädisor, fermenterade körsbärstomater och ananas-sauerkraut. Allt var jättegott förutom rädisorna, som var något av det äckligaste jag någonsin ätit. Som tur är höll mina kollegor med, så jag behövde inte hålla masken särskilt länge.
Fick med mig en kombuchasvamp hem för att kunna testa att göra själv, så det blir höstens kulinariska projekt! Men alltså blickarna jag fick när jag åkte tunnelbana hem med den här lilla raringen i knät:

Det hamnar definitivt i topp tio på listan över Gånger Då Jag Önskar Att Jag Tagit Något Mer Än Min Laptopväska Till Jobbet.
Kombuchaprovning, kimchiprovning och lunch som innehöll bl.a. soppa med kokoskefir, surdegsbröd, rödbetshummus, fermenterade morötter, rökt aubergine med fermenterad vitlök, fermenterade rädisor, fermenterade körsbärstomater och ananas-sauerkraut. Allt var jättegott förutom rädisorna, som var något av det äckligaste jag någonsin ätit. Som tur är höll mina kollegor med, så jag behövde inte hålla masken särskilt länge.
Fick med mig en kombuchasvamp hem för att kunna testa att göra själv, så det blir höstens kulinariska projekt! Men alltså blickarna jag fick när jag åkte tunnelbana hem med den här lilla raringen i knät:
Det hamnar definitivt i topp tio på listan över Gånger Då Jag Önskar Att Jag Tagit Något Mer Än Min Laptopväska Till Jobbet.