Tittar in i ditt kök, del 16

Status
Stängd för vidare inlägg.
Igår vid lunchtid anlände jag till Leros, en ö som är känd för bra mat. Här bor flera tusen greker och turisterna är oftare greker än utlänningar, det brukar betyda god mat. Det är när greker försöker laga maten som de tror att turisterna vill ha den som det kan bli trist. Lagar de det de är bra på kan det bli himmelskt.

Så här har jag ätit hittills. :crazy:

IJJnbqB.jpg   shared via imgapp for iOS

Lunch: filodegspajer med räkfyllning samt fava (puré på splittade ärtor) toppad med tomat, rödlök och kapris.

S2C0z3L.jpg   shared via imgapp for iOS

Middag: dagsfärska musslor, perfekt kokta i vin och vitlök samt en skandalöst dyr liten sallad på bl a körsbärstomater och feta.

wX8e8ms.jpg   shared via imgapp for iOS

Frukost. Första gången någonsin som jag inte gör egen frukost när jag är i Grekland. Men att få brickor som den här levererade till balkongen - innehållet varierar efter önskemål och dag - kunde jag inte motstå.

Just nu regnar och åskar det. Jag är så himla olyckligt lottad! :( ;)
 
Igår vid lunchtid anlände jag till Leros, en ö som är känd för bra mat. Här bor flera tusen greker och turisterna är oftare greker än utlänningar, det brukar betyda god mat. Det är när greker försöker laga maten som de tror att turisterna vill ha den som det kan bli trist. Lagar de det de är bra på kan det bli himmelskt.

Så här har jag ätit hittills. :crazy:

IJJnbqB.jpg   shared via imgapp for iOS

Lunch: filodegspajer med räkfyllning samt fava (puré på splittade ärtor) toppad med tomat, rödlök och kapris.

S2C0z3L.jpg   shared via imgapp for iOS

Middag: dagsfärska musslor, perfekt kokta i vin och vitlök samt en skandalöst dyr liten sallad på bl a körsbärstomater och feta.

wX8e8ms.jpg   shared via imgapp for iOS

Frukost. Första gången någonsin som jag inte gör egen frukost när jag är i Grekland. Men att få brickor som den här levererade till balkongen - innehållet varierar efter önskemål och dag - kunde jag inte motstå.

Just nu regnar och åskar det. Jag är så himla olyckligt lottad! :( ;)
Det här kom jäkligt olägligt eftersom jag igår tackade nej till att segla i Joniska havet i sommar. Morr. Mörker. Mutter.
 
Igår vid lunchtid anlände jag till Leros, en ö som är känd för bra mat. Här bor flera tusen greker och turisterna är oftare greker än utlänningar, det brukar betyda god mat. Det är när greker försöker laga maten som de tror att turisterna vill ha den som det kan bli trist. Lagar de det de är bra på kan det bli himmelskt.

Så här har jag ätit hittills. :crazy:

IJJnbqB.jpg   shared via imgapp for iOS

Lunch: filodegspajer med räkfyllning samt fava (puré på splittade ärtor) toppad med tomat, rödlök och kapris.

S2C0z3L.jpg   shared via imgapp for iOS

Middag: dagsfärska musslor, perfekt kokta i vin och vitlök samt en skandalöst dyr liten sallad på bl a körsbärstomater och feta.

wX8e8ms.jpg   shared via imgapp for iOS

Frukost. Första gången någonsin som jag inte gör egen frukost när jag är i Grekland. Men att få brickor som den här levererade till balkongen - innehållet varierar efter önskemål och dag - kunde jag inte motstå.

Just nu regnar och åskar det. Jag är så himla olyckligt lottad! :( ;)
Det liknar turkisk frukost! Favoritland när det gäller frukostar. Om man - mycket rimligt - drar sig för att åka dit nu, finns utmärkta alternativ på EnDeli i Haga.
 
Igår vid lunchtid anlände jag till Leros, en ö som är känd för bra mat. Här bor flera tusen greker och turisterna är oftare greker än utlänningar, det brukar betyda god mat. Det är när greker försöker laga maten som de tror att turisterna vill ha den som det kan bli trist. Lagar de det de är bra på kan det bli himmelskt.

Så här har jag ätit hittills. :crazy:

IJJnbqB.jpg   shared via imgapp for iOS

Lunch: filodegspajer med räkfyllning samt fava (puré på splittade ärtor) toppad med tomat, rödlök och kapris.

S2C0z3L.jpg   shared via imgapp for iOS

Middag: dagsfärska musslor, perfekt kokta i vin och vitlök samt en skandalöst dyr liten sallad på bl a körsbärstomater och feta.

wX8e8ms.jpg   shared via imgapp for iOS

Frukost. Första gången någonsin som jag inte gör egen frukost när jag är i Grekland. Men att få brickor som den här levererade till balkongen - innehållet varierar efter önskemål och dag - kunde jag inte motstå.

Just nu regnar och åskar det. Jag är så himla olyckligt lottad! :( ;)
Kämpa! En dag i taget :(
 
Lunch: lite stekta blandade grönsaker från kylens inre vrår. Resterna av palestinsk bulgur med gräslök och ramslök, samt späda morötter hastigt stekta med rosmarin, gräslöksblommor och syrenblommor!
 
Lunch: lite stekta blandade grönsaker från kylens inre vrår. Resterna av palestinsk bulgur med gräslök och ramslök, samt späda morötter hastigt stekta med rosmarin, gräslöksblommor och syrenblommor!
Bidrog syrenblommorna med någon smak? Gick de med i pannan med morötterna? Blev det gott?
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Relationer Jag känner mig så ensam och förvirrad, hoppas någon orkar läsa allt och hjälpa mig med lite tankar. För sju år sedan blev jag...
3 4 5
Svar
88
· Visningar
13 682
Kropp & Själ Jag blir så trött på mig själv! Det känns som att min kropp håller på att köra slut på mig själv, och jag hittar inga medel som kan...
2 3 4
Svar
64
· Visningar
10 102
Senast: Vallmo
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Dagens nagellack!
  • Hiss och diss del 5
  • Sodastream

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp