Oj. Vad var det för rätt?PARTNER och jag förfasar oss över frukosten, som så ofta, över dagens middagstips i DN. Idag innehåller receptet 6 dl grädde till fyra personer och den enda grönsaken är två matskedar hackad lök.
Jag stirrar fascinerat på alla de där matlagningsvideorna som är filmade i för hög hastighet på facebook. Kit har svenska, men jag ser många andra också. Framförallt hos ett par grekiska vänner som har en taverna. Båda är stora som hus och jag tänker varje gång jag äter hos dem att är det sådan man blir av hans mat så får jag nog hålla igen ...
I alla fall, häromdagen hade han delat en video med mac and cheese fritters. Det ni! Man kokade alltså makaroner, gjorde en massiv ostsås, gratinerade detta i ugnen till en platt kaka. Denna kaka stoppade man sedan i frysen. När den stelnat helt skar man upp den i stavar storlek fiskpinne, doppade dem i frityrsmet och friterade dem!
Friterade makaroner och ostsås. Hoppas han inte tänker sig det på tavernan.