Tittar in i ditt kök, del 15

Status
Stängd för vidare inlägg.
Hej hallå! Vem är det som gör spetskål i ugn jämt? :D Har smygläst här rätt länge och nu har jag tänkt på ugnsbakad spetskål hela veckan. Hur går en till väga? Vad vill kålen kryddas med? :D

Jag gör, rätt ofta! Olivolja, flingsalt och rikligt med pressad citron i ugnen, därefter någon god stark sås på. Sriracha springs to mind ;)

Igår kom jag mig äntligen för att göra en sallad som jag såg på en sån där käck Facebookfilm häromveckan - så enkelt men så himla gott. Svarta bönor, rödlök, körsbärstomater, paprika, limesaft, vitlök, ingefära, chili. Hacka, blanda, dressa, njut!

Jag åt med stekt kyckling och keso, men den är liksom en rätt i sig själv om man äter en större kvantitet :D På filmen åts den till/på bakad sötpotatis.
 
Jag gör, rätt ofta! Olivolja, flingsalt och rikligt med pressad citron i ugnen, därefter någon god stark sås på. Sriracha springs to mind ;)

Bra idé! Var på vegetarianmässa förra helgen, och löpte amok. Kom hem med oheliga mängder pesto, olivolja, goda röror, samt en riktig dödsaioli med 50% färsk vitlök i. :love: Återkommer senare med spetskålsrecension! :D
 
Det blev libanesiskt, sushin såg inte riktigt ut att leva upp till kraven.
Är DÖDLIGT mätt. Åt hummus, labneh, vinbladsdolme och en smördegsrulle med nån syrlig vitlöksostgoja inuti. Living on the edge, kallas det, men det får det vara värt idag.
 
Det blev en bulgur & quinoa-röra med grönsaker till lunch, helfabrikat från något nytt märke som specialiserar sig på hälsosam färdigmat (:cautious:). Det var sådär imponerande och det känns som att jag kommer att vara hungrig snart igen. Tur att kontoret fortfarande svämmar över av diverse smakprover!

Ikväll är jag gräsänka och ska således äta gröt till middag. Eventuellt med popcorn som efterrätt. Varför bryta ett vinnande koncept liksom?
 
J
Jag gör, rätt ofta! Olivolja, flingsalt och rikligt med pressad citron i ugnen, därefter någon god stark sås på. Sriracha springs to mind ;)

Igår kom jag mig äntligen för att göra en sallad som jag såg på en sån där käck Facebookfilm häromveckan - så enkelt men så himla gott. Svarta bönor, rödlök, körsbärstomater, paprika, limesaft, vitlök, ingefära, chili. Hacka, blanda, dressa, njut!

Jag åt med stekt kyckling och keso, men den är liksom en rätt i sig själv om man äter en större kvantitet :D På filmen åts den till/på bakad sötpotatis.
Jamen visst, citron glömde jag ju skriva! Blir sjukt gott!
 
Nu tycker jag att PARTNER gör det lite för enkelt för sig. Ugnsrostade rödbetor med getost samt dito ugnsrostade mandelpotatisar, blomkål och champinjoner. Mojo rojo-sås räddade det hela. Imorgon vill jag ha något lite mer fancy!
 
Hembakt tunnbröd är något av det bästa som finns!
Förra sommaren stod jag en heldag i en bakstuga och bakade mjukt och hårt bröd i ett 9-timmars maraton. Tror EN kaka blev godkänd av damen som ledde mig och syskonets arbete. Det var tydligen bra jobbat:D.

Åh JA!!!! Nu blev jag nostalgisk. Fick mjukt tunnbröd varje dag efter skolan när jag kom till gården där jag hade min ponny när jag var liten. Tant Selma var oerhört rund och tyckte att jag var som en aborrpinne, bara skinn och ben. :) Så jag fick inte gå ut till stallet förrän jag utfodrats med en mjukkaka med så mycket smör att det droppade. Hon bakade dem i bakstugan på gården. Jag fick hjälpa till. Åh vad gott det var!!!:love:
 
Blev bjuden på middag igår. Hemlagade högrevsfärsburgare, stekta "tills brandvarnaren börjar pipa, perfekt resultat varje gång!". Brandvarnaren sitter alltså i köket. Det blev perfekt tillagningstid! Cava till, och hemgjord coockie dough glass till efterrätt :d
 
Jag åt en liten sallad på Stadsbibliotekets café igår, med chèvre (ja, jag råkade i mild och gemytlig konflikt med väninna som började svamla om chevréeee) och granatäpple och rå grönkål och grejer. Jättegott! Anledningen till att jag tog en liten sallad var för att samvetet även skulle tillåta en liten biskvi med havssalt på. Ruskigt smaskigt!
 
PARTNER och jag förfasar oss över frukosten, som så ofta, över dagens middagstips i DN. Idag innehåller receptet 6 dl grädde till fyra personer och den enda grönsaken är två matskedar hackad lök.

Ungefär som majoriteten av TV-kockarna i morgonprogrammen. De häller på sådana vansinniga mängder olja att allt måste bli enormt flottigt och inte smaka annat än olja.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp